Μπασκόνια - Βίρτους 89-77: Χάουαρντ λαμπρός την οδήγησε στα play off (vid)

Η Μπασκόνια πήρε τον... τελικό της 8ης θέσης, επικράτησε με 89-77 της Βίρτους και θα αντιμετωπίσει τη Ρεάλ Μαδρίτης στα play off. Σούπερ εμφάνιση ο Χάουαρντ, καταλυτικός ο Ρογκαβόπουλος.

Η Μπασκόνια εκμεταλλεύτηκε την έδρα της και ο Μάρκους Χάουαρντ ολοκλήρωσε το πρώτο κομμάτι της ραψωδίας του.

Αυτός ήταν υπεύθυνος για την είσοδο της ομάδας του στο play in και αυτός την οδήγησε στα play off (89-77 τη Βίρτους), για τη σειρά κόντρα στη Ρεάλ Μαδρίτης.

Ο Χάουαρντ σταμάτησε στους 28 πόντους (οι 17 στο δεύτερο) έχοντας 8/19 τρίποντα.

Μπασκόνια - Βίρτους: Το ματς

Πραγματικό ντέρμπι, σε ένας ματς που κρίνει μία σεζόν 35 προηγούμενων αγωνιστικών. Κάπως έτσι, η Μπασκόνια και η Βίρτους, στο πρώτο ημίχρονο του αγώνα που έχει ως έπαθλο την 8η θέση της κανονικής περιόδου, δεν κατάφεραν να ξεφύγουν με διαφορές μεγαλύτερες των πέντε (Μπασκόνια) και τριών πόντων (Βίρτους).

Κάθε επίθεση ήταν μετρημένη και κάθε πόντος έμπαινε στο... σακούλι με κόπο. Ο Σεντερκέσκις - και με την απουσία του Τσίμα Μονέκε - ανέλαβε περισσότερες πρωτοβουλίες και οδήγησε την ομάδα του με 11 πόντους, ενώ στην άλλη μεριά η Βίρτους θα ξέρει για πάντα πως μπορεί να στηρίζεται στον Μάρκο Μπελινέλι (10π.).

Παράλληλα, στο τέλος του δεκαλέπτου πήρε... μπροστά ο Μάρκους Χάουαρντ (έφτασε και αυτός στους 11π.), ενώ και ο Νίκος Ρογκαβόπουλος έκανε ένα γεμάτο πρώτο ημίχρονο (7π., 3 ριμπ., 1 κλέψιμο).

Ωστόσο, στο δεύτερο ημίχρονο ο Χάουαρντ συνέχισε στον ίδιο ρυθμό. Η Βίρτους όχι. Ο Αμερικανός γκαρντ της Μπασκόνια «φόρτωσε» το καλάθι της Βίρτους με 17 πόντους. Και μολονότι ήταν άστοχος στα δίποντα, στα τρίποντα ήταν... φωτιά (8/18)! Με αποτέλεσμα η διαφορά να φτάσει μέχρι και τους 16 πόντους (63-47). Καταλυτικός ο ρόλος τόσο του Κοστέλο (17π.), όσο και του Ρογκαβόπουλου, με 9 πόντους και 7 ριμπάουντ.

Η Βίρτους «πλήρωσε» τα πολλά λάθη (15), επιχείρησε στο τέλος να μειώσει τη διαφορά, αλλά δεν ήταν δυνατόν.

ΠΟΥ ΚΡΙΘΗΚΕ ΤΟ ΜΑΤΣ: Στην 3η περίοδο, με την Μπασκόνια να κάνει επί μέρους 31-16.

O ΚΑΛΥΤΕΡΟΣ ΟΛΩΝ: Φυσικά ο Μάρκους Χάουαρντ με 28 πόντους και 8/18 τρίποντα.

ΠΕΡΙΜΕΝΑΝ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Ο Μπράιαντ Ντάνστον έμεινε άποντος με 13 λεπτά στο παρκέ.

ΠΗΓΕ... ΣΤΡΑΦΙ Η ΑΠΟΔΟΣΗ ΤΟΥ: Ο Τόκο Σενγκέλια είχε 15 πόντους.

ΣΥΜΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΕΣ ΣΤΗ ΝΙΚΗ: Ο Ματ Κοστέλο μέτρησε 17 πόντους και ο Σεντερκέσκις 16 (τους 11 στο πρώτο ημίχρονο). Επίσης, ο Ρογκαβόπουλος είχε 9 πόντους και 7 ριμπάουντ.

ΤΟ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΟ ΤΟΥ ΜΑΤΣ: Τα 8/19 τρίποντα του Χάουαρντ.

Η ΕΠΟΜΕΝΗ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ ΤΟΥΣ: Η Μπασκόνια αντιμετωπίζει τη Μάλαγα (21/4, 19:30), ενώ η Βίρτους υποδέχεται τη Ρετζιάνα (21/4, 19:15)

ΤΑ ΔΕΚΑΛΕΠΤΑ: 21-22, 41-41, 72-57, 89-77.

Τα στατιστικά της Μπασκόνια

Τα στατιστικά της Βίρτους Μπολόνια

@Photo credits: Baskonia Twitter

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.