Παναθηναϊκός - Μακάμπι: Το remake των Play Off με... άρωμα Final Four ύστερα από 12 χρόνια (vids)

Ο Διαμαντίδης με τη φανέλα του Παναθηναϊκόυ κόντρα στη Μακάμπι το 2012
Κάτι παραπάνω από μία δεκαετία πέρασε από τότε όπου ο Παναθηναϊκός βρήκε ξανά στα Play Off τη Μακάμπι Τελ Αβίβ, στην τελευταία χρονιά του Ζέλικο Ομπράντοβιτς στον πάγκο του και παράλληλα την τελευταία παρουσία του «τριφυλλιού» στο Final 4 της Euroleague.

Η Regular Season της Euroleague ανήκει πλέον στο παρελθόν καθώς ήρθε η μεγάλη στιγμή όπου αρχίζουν τα Play Off. Μάλιστα, τη φετινή σεζόν, στη διαδικασία θα βρεθούν μετά από αρκετά χρόνια και οι δύο ελληνικές ομάδες που μετέχουν στη διοργάνωση.

Τόσο ο Ολυμπιακός όσο και ο Παναθηναϊκός AKTOR, κέρδισαν με την πορεία τους μία θέση στη συγκεκριμένη φάση όπου θα βρεθούν αντιμέτωπες με δύο ακόμη πολύ δυνατές αντιπάλους. Πιο συγκεκριμένα, οι «ερυθρόλευκοι» θα τα «βάλουν» με τη Μπαρτσελόνα ενώ το «τριφύλλι» έχει μπροστά του έναν σύλλογο κόντρα στον οποίο είχε βρεθεί ξανά αντιμέτωπο, στο ίδιο πλαίσιο πριν από 12 πλέον χρόνια, τη Μακάμπι Τελ Αβίβ.

Τα Play Off του 2012

Ήταν κατά τη διάρκεια της σεζόν του 2011 με 2012 όταν οι δύο αυτές ομάδες βρέθηκαν ξανά η μία στην πορεία της άλλης, με τον Παναθηναϊκό μάλιστα να κατακτά τελικά την 4η θέση, στην τελευταία έως τώρα παρουσία του στο Final 4.

Στην τελευταία του χρονιά στον πάγκο των «πρασίνων», ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς, έχοντας στη διάθεσή του μεταξύ άλλων τον Νικ Καλάθη, τον Σάρας Γιασικεβίτσιους, τον Δημήτρη Διαμαντίδη και τον Μάικ Μπατίστ, μπόρεσε να πρωταγωνιστήσει για μία ακόμη φορά στην κορυφαία ευρωπαϊκή διοργάνωση, βρίσκοντας στον δρόμο για τον ημιτελικό, το εμπόδιο της Μακάμπι του Ντέιβιντ Μπλατ, Σοφοκλή Σχορτσιανίτη και Θοδωρή Παπαλουκά.

Ο Παπαλουκάς και ο Σχορτσιανίτης με τη φανέλα της Μακάμπι

Στο πρώτο παιχνίδι που έγινε στο ΟΑΚΑ, ο Παναθηναϊκός είχε καταφέρει να επικρατήσει άνετα με 93-73 ωστόσο η Μακάμπι ισοφάρισε αμέσως τη σειρά παίρνοντας το διπλό με 94-92 έπειτα από τρίποντο του Ντέιβιντ Μπλου και εύστοχη βολή του Κιθ Λάνγκφορντ στα τελευταία δευτερόλεπτα.

Στο Ισραήλ, η Μακάμπι πήρε τη νίκη για μία ακόμη φορά στις λεπτομέρειες με σκορ 65-62, ωστόσο το «τριφύλλι» δεν είχε πει την τελευταία του λέξη και πέρασε από το Τελ Αβίβ με 78-69, στέλνοντας έτσι τη σειρά στο πέμπτο ματς.

Στο ΟΑΚΑ για μία ακόμη φορά ο αγώνας ήταν πραγματικό ντέρμπι το οποίο όμως βρήκε νικητές του «πράσινους» που υπέταξαν τους αντιπάλους με τη διαφορά κυριολεκτικά στον πόντο και το σκορ στο 86-85, έπειτα από εύστοχη βολή του Διαμαντίδη στα τελευταία 5 δευτερόλεπτα.

Η πορεία στο Final 4

Στην Κωνσταντινούπολη, ο Παναθηναϊκός κλίθηκε να αντιμετωπίσει στον ημιτελικό την ΤΣΣΚΑ Μόσχας από την οποία ηττήθηκε με 66-64 έπειτα από ανατροπή στα τελευταία 34 δευτερόλεπτα δια χειρός Μίλος Τεόντοσιτς και Αλεξέι Σβεντ.

Τελικά οι «πράσινοι» ολοκλήρωσαν τη σεζόν καταλαμβάνοντας την 4η θέση καθώς στη συνέχεια ηττήθηκαν και από τη Μπαρτσελόνα του Τσάβι Πασκουάλ με 74-69.

@Photo credits: eurokinissi