Γουίλι Ερνανγκόμεθ: «Ζήτησα συμβουλές για τον Ολυμπιακό από τον Χουάντσο»

Σπύρος Μαρκεζίνης
Ο Γουίλι με τον Χουάντσο Ερνανγκόμεθ
Όλα όσα δήλωσε ο Γουίλι Ερνανγκόμεθ για το ματς της Μπαρτσελόνα κόντρα στον Ολυμπιακό για τα Play Off.

Η Μπαρτσελόνα ετοιμάζεται να υποδεχτεί τον Ολυμπιακό αύριο, Τετάρτη (24/4, 22:00), στον πρώτο αγώνα της σειράς των Play Off της Euroleague, με τους «ερυθρόλευκους» να μην έχουν στη διάθεσή τους, τον Κώστα Παπανικολάου.

Ο Γουίλι Ερνανγκόμεθ, στις δηλώσεις του ενόψει της πολύ κρίσιμης αναμέτρησης, αναφέρθηκε στη δύναμη της έδρας, στην ποιότητα των «ερυθρόλευκων» ενώ αποκάλυψε ότι ρώτησε τον αδερφό του και παίκτη του Παναθηναϊκού, Χουάντσο, να του δώσει συμβουλές.

«Έχουν δυνατούς ψηλούς με μέγεθος και παίκτες γενικά που είναι πολύ δυνατοί.

Δε νομίζω ότι πρέπει να εστιάσουμε στις νίκες της κανονικής περιόδου, αλλά να εστιάσουμε σε αυτό που είναι ο Ολυμπιακός σήμερα. Μία συμπαγής ομάδα, που έχει εξελιχθεί πολύ και παίζει πολύ καλά. Θα είναι μία συναρπαστική σειρά πέντε αγώνων που πρέπει να αντιμετωπίσουμε με απόλυτη ταπεινοφροσύνη. Είναι η ομάδα που παίζει με τις λιγότερες κατοχές ανά παιχνίδι και της αρέσουν οι καταστάσεις 5 εναντίον 5. Θα πρέπει να το αντιμετωπίσουμε εφαρμόζοντας τις αρετές μας, οι οποίες είναι να τρέχουμε σε όλο το γήπεδο και να να είμαστε πιο ευέλικτοι.

Ο Χουάντσο έχει την εμπειρία από τα παιχνίδια εναντίον του Ολυμπιακού στο ελληνικό πρωτάθλημα και κύπελλο. Τον έχω ρωτήσει για την γνώμη του και μου έχει δώσει μερικές συμβουλές».

@Photo credits: @FCBbasket