Σλούκας: Μία ραψωδία 42 πόντων (vid)

Σλούκας: Μία ραψωδία 42 πόντων (vid)

Ο Κώστας Σλούκας.
Το Gazzetta με τη βοήθεια του HudlInstat αναλύει την απίθανη εμφάνιση που έκανε ο Κώστας Σλούκας στην επικράτηση του Παναθηναϊκού απέναντι στη Μακάμπι στο Game 2 της σειράς.

Ο Κώστας Σλούκας έδωσε μία μοναδική παράσταση. Σε μία σάλα που δεν έπεφτε... καρφίτσα. Είναι από τα ματς που δημιουργούν θρύλους. Αν και ο Σλούκας δεν τα έχει ανάγκη.

Τα έχει, ωστόσο, ο Παναθηναϊκός. Με την εμφάνιση του Σλούκα να δίνει τη νίκη στους «πράσινους» απέναντι στη Μακάμπι Τελ Αβίβ, αποτέλεσμα που φέρνει σε ισορροπία τη σειρά των προημιτελικών (1-1).

Τι έκανε ο Σλούκας; Τι δεν έκανε, είναι η σωστή ερώτηση. Σημείωσε 29 πόντους (με 8/9 δίποντα, 4/7 τρίποντα, 1/1 βολή), επίδοση που αποτελεί ρεκόρ καριέρας, μοίρασε έξι ασίστ, πήρε 4 ριμπάουντ και έκανε 2 λάθη σε 29:23 στο παρκέ.

Τα σουτ του Σλούκα.
Τα σουτ του Σλούκα.

Μόνο που οι 29 πόντοι δεν ήταν η πραγματική του προσφορά. Συνολικά, ο κάπτεν του Παναθηναϊκού είχε συμμετοχή σε 42 (από τους 95 πόντους της ομάδας του) χάρη στις 6 τελικές πάσες που έχει καταγράψει η HudlInstat.

Το πιο παραγωγικό κομμάτι του ήταν η 2η περίοδος. Εκεί που η ομάδα του Εργκίν Αταμάν έβαλε τις βάσεις για τη νίκη: Μέτρησε 3/5 τρίποντα και 2/2 δίποντα, συνολικά 13 πόντους.

Ο Σλούκας στη 2η περίοδο.
Τα σουτ του Σλούκα στη 2η περίοδο.

Ωστόσο, το εκπληκτικό στατιστικό με τον Σλούκα και ένα δείγμα μίας εκ των αρετών του, είναι πως από τα 12 σουτ που ευστόχησε, μόνο τα τρία προήλθαν από ασίστ των συμπαικτών του. Μία του πρόσφερε ο Ματίας Λεσόρ, μία ο Ιωάννης Παπαπέτρου και άλλη μία ο Κέντρικ Ναν.

Ο καταλύτης Παπαπέτρου

Διπλή προσφορά είχε και ο Ιωάννης Παπαπέτρου. Δεν είναι μόνο οι 15 πόντοι που σημείωσε στο ματς (4/7 τριπ. 0/1 διπ., 3/4 βολές), αλλά και οι 5 ασίστ του, οι οποίες... μεταφράζονται σε άλλους 7 πόντους. Συνολικά, 22 πόντους.

Με τον «Πάπι» να αναλαμβάνει ρόλο... ακροβολιστή, αφού σημείωσε τουλάχιστον ένα τρίποντο από τέσσερα διαφορετικά σημεία του παρκέ!

Τα τρίποντα του Παπαπέτρου.
Τα τρίποντα του Παπαπέτρου.
@Photo credits: eurokinissi