Μπαρτζώκας: «Τιμώ τους διαιτητές, αλλά αν δεν υπήρχε το λάθος, ίσως ήμασταν στο Final Four»

Μπαρτζώκας: «Τιμώ τους διαιτητές, αλλά αν δεν υπήρχε το λάθος, ίσως ήμασταν στο Final Four»

Ο Γιώργος Μπαρτζώκας.
Ο Γιώργος Μπαρτζώκας αναφέρθηκε στο διαιτητικό λάθος που έγινε στο Game 3, στη σειρά του Ολυμπιακού με την Μπαρτσελόνα.

Ο Γιώργος Μπαρτζώκας ζήτησε, αστειευόμενος, τη συντόμευση της συνέντευξης Τύπου, μετά την άνετη επικράτηση του Ολυμπιακού απέναντι στην Μπαρτσελόνα (92-58) για το 2-2 στην προημιτελική σειρά, αφού ακολουθούσε το ματς του ποδοσφαιρικού Ολυμπιακού απέναντι στην Άστον Βίλα, για τα ημιτελικά του Conference League.

Μέχρι να αποχωρήσει για να τοποθετηθεί μπροστά από μία τηλεόραση, ο προπονητής του Ολυμπιακού ανέλυσε τις πιθανότητες πρόκρισης της ομάδας του στο Game 5, μίλησε για την αλλαγή που έγινε στο Game 4 και οδήγησε στη νίκη, ενώ αναφέρθηκε στον Κώστα Παπανικολάου, ο οποίος δεν θα έπρεπε να αγωνιστεί, αλλά το έκανε.

Παράλληλα, έκανε αναφορά στο λάθος που έκαναν οι διαιτητές στο Game 3, μη καταλογίζοντας την παράβαση στην επαναφορά του Σατοράνσκι, τονίζοντας ότι αν δεν είχε συμβεί, ίσως ο Ολυμπιακός να ήταν ήδη στο Final Four.

Τέλος για την κατάσταση του τραυματία Γιαννούλη Λαρεντζάκη εξήγησε ότι ακόμα δεν υπάρχει κάποια ενημέρωση.

«Ο Παπανικολάου δεν έπρεπε να παίξει»

«Δεν θέλω να αναφέρω κάτι για τους αριθμούς και τα στατιστικά, αλλά για το συναίσθημα που έχω, αισθάνομαι ευγνώμων στους παίκτες και τους οπαδούς για την εμφάνιση σε αυτή τη χρονική περίοδο, ήταν μία καταπληκτική εμφάνιση. Ειδικά αφού αισθανθήκαμε... Δεν θέλω να πω κακές κουβέντες για το προηγούμενο ματς, νιώσαμε απογοητευμένοι. Μαζέψαμε τα κομμάτια και παίξαμε με αυτή την ενέργεια με αυτό το κίνητρο σε αυτό το παιχνίδι.

Ειδικά, θέλω να αναφέρω τον Παπανικολάου. Οι εξετάσεις αίματος ήταν κακές, λόγω της ίωσης που είχε και ουσιαστικά έπρεπε να μείνει εκτός. Θυσίασε την υγεία του για να παίξει σε ένα τέτοιο ματς, με ενέργεια και με τη δυναμική που είχε. Αλλά όλοι είδατε ότι ματς βοήθησε. Όλοι πρόσφεραν. Είμαστε χαρούμενοι για το 2-2 και θα πάμε στη Βαρκελώνη για να παίξουμε το μπάσκετ μας, για να παλέψουμε. Για άλλη μία φορά συγχαρητήρια στην Μπάρτσα, μία μεγάλη ομάδα, με ποιότητα και εμπειρία, είδατε πως ξεκίνησαν το ματς. Αυτό σημαίνει ότι η νίκη μας είναι ακόμη πιο σημαντική», είπε ο Μπαρτζώκας.

Αν η αποβολή της πίεσης ήταν το πιο ενδιαφέρον κομμάτι: «Στην επίθεση σκοράραμε και εμείς. Ο Φαλ πρέπει να σκόραρε 10 πόντους με πέντε καρφώματα. Το πρόβλημα ήταν πως η Μπαρτσελόνα ξεκίνησε και ήταν σοκαριστικά εύστοχη και γενικά εμείς είμαστε σαστισμένοι στα αμυντικά ριμπάουντ. Όταν αστοχούσαν, έπαιρναν το επιθετικό ριμπάουντ και πετύχαιναν γκολ-φάουλ. Αυτό διορθώθηκε στο 2ο δεκάλεπτο και από την ενέργεια που πήραμε από παίκτες του πάγκου, τον ΜακΚίσικ, ο Πετρούσεφ. Ο Μιλουτίνοφ ήταν φανταστικός, ο Γκος, Όσοι έπαιξαν, στο 2ο δεκάλεπτο, όπου είχε επί μέρους σκορ 32-14, δείχνει ότι έχουμε βάθος στον πάγκο».

Αν αυτή η ομάδα έχει έξτρα κίνητρο να νικήσει σε Game 5, εκτός έδρας και αν τον φοβίζει η διαφορά: Τα ρεκόρ ποτέ δεν με έχουν απασχολήσει. Έχουμε ένα ματς με τις πιθανότητες μας να νικήσουμε. Αν παίξουμε καλά, αν ετοιμαστούμε πνευματικά και τακτικά, σαφώς και έχουμε πιθανότητες να κερδίσουμε. Δεν είναι εύκολο, αλλά έχουμε σοβαρές πιθανότητες. Δεν με φοβίζει που κερδίσαμε έτσι. Με ενθουσιάζει η ένταση στην άμυνα, η οποία τους οδήγησε σε τόσες λάθος επιλογές, γιατί είναι διαφορετικό μετά από τόσο μπάσκετ επαφής, αν μένει κάποιος μόνος του να αστοχεί. Μερικές φορές στο μπάσκετ επιβάλλεσαι πνευματικά, ο παίκτης... μετράει τον αντίπαλό του σε κάθε επαφή, σε κάθε φάση. Αν νικιέται", χάνει και την αυτοπεποίθησή του. Αυτό ήταν το πιο σημαντικό κομμάτι. Δεν ξέρω αν είναι παραπάνω κίνητρο για την Μπάρτσα. Τώρα πρέπει εμείς να κάνουμε την υπέρβαση».

Για τη φάση του Σατοράνσκι στο Game 3 και τι δείχνει για το χαρακτήρα της ομάδας: «Είναι μία οικογένεια, δεν μου αρέσει να τη χρησιμοποιώ, γιατί οικογένεια είναι αυτή που έχουμε σπίτι μας. Αλλά αυτό το γκρουπ ανθρώπων είναι συμπαγές και έχει φανεί τα τελευταία 3-4 χρόνια. Έχουμε πάρει τίτλους, έχουμε πάει Final Four. Πληγώθηκε ο εγωισμός μας, είχαμε ένα δύσκολο βράδυ, εγώ δεν κοιμήθηκα καθόλου. Υπάρχει μία έκφραση που λέμε "για το γαμώτο". Θέλω να πω ότι σέβομαι απόλυτα τους διαιτητές της Ευρωλίγκας και τη δυσκολία που υπάρχει λόγω της έντασης που παίζονται τα ματς, οι επαφές αφήνονται και είναι εύκολο να γίνει λάθος, όπως όλοι μας. Τιμώ απόλυτα τον διαιτητή που έκανε το λάθος. Η Ευρωλίγκα παραδέχτηκε το λάθος, αλλά θα είχαμε την κατοχή με προβάδισμα δύο πόντων. Προσπάθησα να συγκεντρωθώ στα λάθη που κάναμε εμείς, γιατί ήταν 6-7 αποφάσεις που έπρεπε να πάρουμε διαφορετικά. Πιθανότατα τώρα να είχαμε φτάσει στο Final Four, αλλά αυτή είναι η ζωή, πρέπει να αποδείξεις ότι είσαι μαχητής, να πας στο επόμενο βήμα. Ας ελπίσουμε ότι δεν μας στοιχίσει την τρίτη συνεχόμενη συμμετοχή σε Final Four».

@Photo credits: eurokinissi