Παπανικολάου στο Gazzetta: «Τους είπα στα αποδυτήρια ότι η δουλειά δεν έχει τελειώσει, μας δώσαμε άλλη μια ευκαιρία» (vid)

Κώστας Παπανικολάου
Ο Κώστας Παπανικολάου μίλησε στο Gazzetta μετά την πρώτη του συμμετοχή στη σειρά με την Μπαρτσελόνα και τόνισε πόσο του έλειψε η δράση αλλά και όσα είπε στους συμπαίκτες του στα αποδυτήρια μετά το 2-2.

Ο Κώστας Παπανικολάου πάτησε για πρώτη φορά παρκέ στη σειρά με την Μπαρτσελόνα και βοήθησε τα μέγιστα στο να ισοφαρίσει ο Ολυμπιακός τη σειρά σε 2-2. «Δώσαμε απλά μία ακόμα ευκαιρία στους εαυτούς μας» είπε χαρακτηριστικά μετά την αρχηγική του εμφάνιση στο Gazzetta.

Ο «κάπτεν» τελείωσε το Game 4 με 9 πόντους το παιχνίδι, σκοράροντας τα τρία συνεχόμενα τρίποντα που ξεσήκωσαν και το ΣΕΦ στο δεύτερο μέρος. Μαζί με αυτά, μάζεψε 6 ριμπάουντ, μοίρασε 2 ασίστ και είχε ένα κλέψιμο για ένα λάθος σε σχεδόν 20 λεπτά συμμετοχής.

Οι δηλώσεις του Παπανικολάου

«Σίγουρα σ' αυτά τα παιχνίδια θέλεις να βρίσκεσαι στο παρκέ και να αγωνίζεσαι, να παλεύεις. Ο επαγγελματίας αθλητής αυτά τα παιχνίδια περιμένει και για αυτά ζει. Αυτό περιμένουμε όλη τη χρονιά και πραγματικά είμαι χαρούμενος που κατάφερα να βάλω το λιθαράκι μου σήμερα, μαζί με όλα τα παιδιά ώστε να φέρουμε αυτήν τη σημαντική νίκη».

Για το αν τους πείσμωσε ο τρόπος που έχασαν το Game 2: «Μας πείσμωσε ή όχι, ήταν ένα παιχνίδι που δεν υπήρχε αύριο για εμάς και έπρεπε να κερδίσουμε πάση θυσία ώστε να δώσουμε στους εαυτούς μας άλλη μια ευκαιρία να προκριθούμε στο Final Four. Με αυτόν τον γνώμονα παλέψαμε και προετοιμαστήκαμε. Καταφέραμε να κάνουμε εκπληκτική δουλειά».

Για την προσέγγιση ενόψει Game 5: «Δεν υπάρχει μυστική συνταγή, πρέπει να παρουσιαστούμε έτοιμοι και δυνατοί. Αν είμαστε όπως σε πολλά παιχνίδια στον 2ο γύρο, σε πάρα πολλές έδρες με τη σωστή συγκέντρωση και τον σωστό τρόπο παιχνιδιού που θέλουμε να βγάζουμε στο παρκέ, μπορούμε να διεκδικήσουμε τις πιθανότητες για να βρεθούμε στο Final Four. Είναι ένας τελικός, δύο εξαιρετικές και ταλαντούχες ομάδες και η κάθε μία θα δώσει τον καλύτερο εαυτό της για να βρεθεί στο Final Four».

Για τα όσα είπε στους συμπαίκτες του στα αποδυτήρια: «Τους είπα ότι η δουλειά δεν έχει τελειώσει, ότι δώσαμε απλά στους εαυτούς μας άλλη μια ευκαιρία να βρεθούμε στο Final Four. Έχουμε παιδιά πολύ έμπειρα που γνωρίζουν την κατάσταση και πίστεψέ με, πολλές φορές τα λόγια είναι περιττά και δε χρειάζεται να πεις πολλά».