Νάχμπαρ: «Έχουμε φτάσει στον μάξιμουμ αριθμό αγώνων, δεν γίνεται να αυξηθούν άλλο τα ματς»

Newsroom
Νάχμπαρ: «Έχουμε φτάσει στον μάξιμουμ αριθμό αγώνων, δεν γίνεται να αυξηθούν άλλο τα ματς»
Ο πρόεδρος της Ένωσης Παικτών της EuroLeague, Μπόστιαν Νάχμπαρ σχολίασε το πιεσμένο καλεντάρι και το βεβαρημένο πρόγραμμα των ομάδων, εξηγώντας πως δεν γίνεται να αυξηθούν άλλο τα ματς στην Ευρώπη.

Τα play off της EuroLeague ολοκληρώνονται την επόμενη εβδομάδα και έξι ομάδες διεκδικούν την πρόκρισή τους στο Final 4, εκεί όπου βρίσκεται ήδη η Ρεάλ Μαδρίτης.

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος της Ένωσης Παικτών της EuroLeague, Μπόστιαν Νάχμπαρ σχολίασε το βεβαρημένο πρόγραμμα και τις αυξημένες υποχρεώσεις των ομάδων.

«Έχουμε φτάσει τον μάξιμουμ αριθμό αγώνων που μπορούν να δώσουν οι παίκτες. Δεν γίνεται να αυξηθούν άλλο τα ματς. Παράλληλα, πρωταθλήματα σαν αυτό της Ισπανίας είναι σε πολύ υψηλό επίπεδο. Στους παίκτες αρέσει να αγωνίζονται. Δεν τους αρέσει τόσο η προπόνηση και τα ταξίδια. Γι' αυτό θέλουμε να βρούμε ισορροπία και να μειώσουμε τον αριθμό των προπονήσεων, να βάλουμε ένα όριο 35 ημερών στις προετοιμασίες. Μέσα στη χρονιά υπάρχουν τόσα πολλά ταξίδια και τόσα πολλά παιχνίδια, κυρίως γιατί δεν υπάρχει καλή συνεργασία της EuroLeague με τα εγχώρια πρωταθλήματα» τόνισε στην αρχική τοποθέτησή του.

Και πρόσθεσε: «Υπάρχουν πολλές ιδέες για το πώς θα αλλάξουν αυτά, αλλά δεν βλέπω κινητικότητα. Το μόνο που έχει συμφωνηθεί είναι να υπάρχει μια διακοπή τον Φεβρουάριο, για να παίζουν οι αθλητές της EuroLeague στα ματς των Εθνικών Ομάδων. Είμαι απογοητευμένος γιατί πίστευα πως ύστερα από έναν χρόνο διαπραγματεύσεων και συζητήσεων θα είχαν περισσότερα. Αυτό είναι απαραίτητο, όχι μόνο για τη συνεργασία με τη FIBA, αλλά για ολόκληρο το μπάσκετ».