Κάτας: «Την επόμενη εβδομάδα θα γίνει break και ελπίζω ότι θα το κάνει η Μακάμπι»

Newsroom
O Οντέντ Κάτας.
Ο Όντεντ Κάτας εξέφρασε την πεποίθησή του ότι η Μακάμπι μπορεί να γίνει η εξαίρεση στον κανόνα των Game 5 της EuroLeague και να προκριθεί στο Final 4, μολονότι η παράδοση δεν είναι με το μέρος της «ομάδας του λαού».

Η Μακάμπι Τελ Αβίβ θα παραταχθεί την επόμενη Τρίτη στο ΟΑΚΑ (7/5, 21:15) με στόχο τη νίκη στο Game 5 της σειράς με τον Παναθηναϊκό AKTOR που θα τη στείλει στο Final 4.

Μόνο που η ομάδα του Όντεντ Κάτας δεν έχει σύμμαχο την παράδοση αφού οι γηπεδούχοι των πέμπτων ματς έχουν ρεκόρ 18-0, αξιοποιώντας στο απόλυτο την έδρα και πανηγυρίζοντας ισάριθμες προκρίσεις.

Καμία φιλοξενούμενη ομάδα δεν έχει κερδίσει το Game 5 στην ιστορία των play off και ο Κάτας ανέφερε σχετικά μετά την ήττα από τη Χάποελ Χολόν: «Υπάρχουν τρία Game 5 τώρα. Έχω την αίσθηση ότι θα γίνει το break την επόμενη εβδομάδα και ελπίζω ότι θα είμαστε εμείς».

Όσον αφορά το status των Μπόλντγουιν και ΝτιΜπαρτολομέο, είπε: «Αφού ο Μπόλντγουιν τραυματίστηκε ξανά, εκ των υστέρων μπορώ να πω ότι μακάρι να είχαμε ενεργήσει διαφορετικά και να τον είχαμε υποδεχτεί υγιέστατο. Ας ελπίσουμε ότι η κατάσταση του ΝτιΜπαρτολομέο δεν είναι πολύ σοβαρή. Είναι ο αγώνας 72 ή 73 φέτος, και αυτό είναι μέρος του ζητήματος. Δεν είναι εύκολο».

Αναφορικά στην ήττα από τη Χάποελ, εξήγησε: «Μας έλειπαν πάρα πολλοί παίκτες. Ήταν σημαντικό για εμάς να ξεκουράσουμε μερικούς και η ασθένεια του Σόρκιν ήταν ξαφνική. Παίξαμε σε σχήματα που δεν είχαμε συνηθίσει. Παλέψαμε για 35 λεπτά και όποιος έπαιξε έδωσε το μάξιμουμ και ήμασταν κοντά στη νίκη».