Παναθηναϊκός: Ο αντίπαλος στον ημιτελικό της Euroleague (vid)

Ο Γκραντ του Παναθηναϊκού με τον Μπιμπέροβιτς της Φενέρμπαχτσε
Ο Παναθηναϊκός τα κατάφερε, πέρασε στο Final Four μετά από 12 χρόνια απουσίας και πλέον περιμένει να μάθει τον αντίπαλό του, ο οποίος θα προκύψει μέσα από την επίσης τρομερή σειρά ανάμεσα στη Μονακό και τη Φενέρμπαχτσε.

Ο Παναθηναϊκός AKTOR κατάφερε να πάρει τη σειρά των Play Off της Euroleague στο Game 5 και έκλεισε το εισιτήριό του για το Final Four του Βερολίνου, την πρώτη του παρουσία σε αυτό μετά και τη σεζόν του 2011-12, μία χρονιά όπου στα προημιτελικά είχε πάλι απέναντί του τη Μακάμπι Τελ Αβίβ.

Πλέον το «τριφύλλι», περιμένει να μάθει τον αντίπαλό του στον μεγάλο ημιτελικό. Πιο συγκεκριμένα, οι «πράσινοι» θα κληθούν να αντιμετωπίσουν τον νικητή του ζευγαριού ανάμεσα στη Μονακό και τη Φενέρμπαχτσε, μία ακόμη σειρά η οποία έχει φτάσει στο Game 5.

Η Μονακό που ψάχνει το... σερί

Ο Γκριγκόνις του Παναθηναϊκού με τον Μπράουν της Μονακό

Η Μονακό αναζητά τη δεύτερη συνεχόμενη παρουσία της στο Final Four της Euroleague μετά και την περυσινή όπου είχε βρει στον δρόμο της τον Ολυμπιακό, ο οποίος της είχε βάλει «φρένο».

Τη φετινή χρονιά, η ομάδα από το Πριγκιπάτο τερμάτισε την κανονική περίοδο στην 3η θέση έχοντας 23 νίκες με 11 ήττες.

Κόντρα στον Παναθηναϊκό, στο ματς της 15ης αγωνιστικής στο Μόντε Κάρλο είχε ηττηθεί με 91-90 έπειτα από μεγάλο τρίποντο του Μάριους Γκριγκόνις στη λήξη του χρόνου. Λίγες εβδομάδες αργότερα στο ΟΑΚΑ, το «τριφύλλι» είχε επικρατήσει εύκολα με 88-63.

Βασικό «όπλο» της Μονακό είναι ο πρώτος σκόρερ στην ιστορία της Euroleague με «πράσινο» παρελθών, Μάικ Τζέιμς ο οποίος έχει κατά μέσο όρο σε κάθε από 17,9 πόντους με 5,1 ασίστ και 4,1 ριμπάουντ σε 31:29 λεπτά εντός παρκέ ενώ συγκεντρώνει 19,4 βαθμούς στο PIR.

Η Φενέρμπαχτσε που θέλει να επιστρέψει

Ο Βιλντόζα του Παναθηναϊκού με τον Καλάθη της Φενέρ

Η Φενέρμπαχτσε κατάφερε να μπει απευθείας στα Play Off στην ισοβαθμία με τη Μακάμπι Τελ Αβίβ, τερματίζοντας στην 6η θέση με 20 νίκες και 14 ήττες και ψάχνει την επιστροφή στον ημιτελικό μετά τη σεζόν του 2018-19.

Στην τούρκικη ομάδα φέτος υπάρχει έντονο το «πράσινο» στοιχείο καθώς στο ρόστερ βρίσκεται ο Νικ Καλάθης, ο Γιώργος Παπαγιάννης αλλά και ο προπονητής του συλλόγου, Σάρας Γιασικεβίτσιους.

Κόντρα στον Παναθηναϊκό τη φετινή χρονιά, στην 3η αγωνιστική στην Κωνσταντινούπολη είχε επιβληθεί με 83-69 ενώ στον δεύτερο γύρο, είχε ηττηθεί με 74-63.

Το πρόσωπο «κλειδί» στη φετινή Φενέρ είναι ο Νάιτζελ Χέις Ντέιβις που μετράει κατά μέσο όρο από 14,3 πόντους με 4,8 ριμπάουντ και 1,6 ασίστ σε 31:33 λεπτά ενώ παράλληλα συγκεντρώνει 16,1 βαθμούς στο σύστημα αξιολόγησης.

Η σειρά Μονακό-Φενέρμπαχτσε

Μονακό - Φενέρμπαχτσε 2-2

@Photo credits: eurokinissi