Σλούκας στο Gazzetta: «Είμαι διψασμένος σαν να είναι το πρώτο μου Final Fοur»

Σλούκας στο Gazzetta: «Είμαι διψασμένος σαν να είναι το πρώτο μου Final Fοur»

Σλούκας
Μετά την ιστορική πρόκριση στο Final Four της Euroleague του Παναθηναϊκού AKTOR ύστερα από 12 χρόνια, ο Κώστας Σλούκας μίλησε στο Gazzetta και μεταξύ άλλων υπογράμμισε ότι νιώθει σαν να είναι η... πρώτη του φορά. Ακόμη και αν θα είναι το 11ο Final Four της καριέρας του.

Όταν το περασμένο καλοκαίρι ο Παναθηναϊκός ολοκλήρωνε το μεγάλο «μπαμ» με την απόκτηση του Κώστα Σλούκα, σίγουρα υπήρχε η πεποίθηση. Η ελπίδα. Άλλωστε πρόκειται για τον παίκτη με τις περισσότερες παρουσίες σε Final Four. Τον πιο μπαρουτοκαπνισμένο. Εκείνον που ξέρει τον τρόπο για να δείξει τον δρόμο και στους υπολοίπους. Και πλέον, καλείται να τον δείξει ξανά!

Οι «πράσινοι» βρίσκονται και πάλι σ' ένα Final Four. Και το οφείλουν σε μεγάλο βαθμό στον Κώστα Σλούκα. Στις ικανότητές του. Στην προσωπικότητά του. Στην τεχνογνωσία του. Στις ηγετικές του αρετές. Ο αρχηγός του Παναθηναϊκού υπερέβαλλε εαυτόν στη σειρά με την Μακάμπι βάζοντας τη δική του σφραγίδα στην ιστορική πρόκριση της ομάδας του.

Οι αριθμοί «μίλησαν» από μόνοι τους! 15.2 πόντοι, 5.6 ασίστ, 4.6 ριμπάουντ, 1 κλέψιμο, 1.6 λάθη, 20.6 PIR, ενώ σούταρε με 73% στα δίποντα, 40% στα τρίποντα και και 93% στις βολές. Αν και ο ίδιος δεν θέλει να παίρνει τα credit αλλά να τα δίνει απλόχερα στους συμπαίκτες του. Και δη στον Κέντρικ Ναν στον οποίο και... υποκλίθηκε λέγοντας ότι ήταν εκείνος που έμελλε να αλλάξει την ιστορία της σεζόν.

«Η προσθήκη του Ναν άλλαξε την ιστορία»

Μετά το τέλος του Game 5, ο αρχηγός του Παναθηναϊκού μίλησε στο Gazzetta και γύρισε τον χρόνο 10 μήνες πίσω, όταν και είχε υπογράψει το τριετές του συμβόλαιο με τον Παναθηναϊκό. Τότε που ούτε και ο ίδιος πίστευε ότι θα ζούσε μια πρόκριση σε Final Four: «Η αλήθεια είναι ότι ήταν πολύ μακρινό αυτό που ζούμε τώρα. Όταν είχα έρθει και είχα μιλήσει με τον κύριο Γιαννακόπουλο και τον Δημήτρη Κοντό, είχαμε πει να παλέψουμε να μπούμε στην οκτάδα της Euroleague και από εκεί και πέρα να διεκδικούσαμε τις πιθανότητές μας για το Final Four. Τα πράγματα ήρθαν ακόμα καλύτερα. Το πλάνο, η διάρκεια, ο προπονητής ο οποίος έχει πολύ μεγάλη οξυδέρκεια και εμπειρία και φυσικά η προσθήκη του Κέντρικ, άλλαξαν την ιστορία. Και πλέον είμαστε στο Final Four» είπε χαρακτηριστικά ο αρχηγός των «πρασίνων».

Ούτε λίγο, ούτε πολύ, αυτό θα είναι το 11ο Final Four της καριέρας του. Και μάλιστα έχοντας κατακτήσει το τρόπαιο με δύο διαφορετικές ομάδες. Άραγε θα γράψει ιστορία πανηγυρίζοντας την Euroleague και με... τρίτη διαφορετική ομάδα; Είναι η πρόκληση ακόμα μεγαλύτερη για εκείνον από τη στιγμή που είναι ο αρχηγός του Παναθηναϊκού; «Κάθε φορά είμαι διψασμένος σαν να είναι η πρώτη μου φορά. Όλα τα παιδιά το αξίζουν που βρίσκονται στο Final Four. Πρέπει να παίξουμε τις πιθανότητές μας απέναντι σε πολύ καλές και έμπειρες ομάδες» ήταν η ατάκα του Σλούκα.

Για τον Εργκίν Αταμάν είπε ότι «θωρώ ότι είναι ο προπονητής της χρονιάς. Από την 17η θέση πέρυσι, έστειλε την ομάδα στο Final Four. Παίξαμε καλό μπάσκετ και ήρθε και ο κόσμος στο γήπεδο. Είναι τρομερό ότι στα τελευταία μας παιχνίδια παίζαμε σταθερά με 18.000 φιλάθλους.»

«Στα Final Four πρέπει να κάνεις τα απλά πράγματα»

Αν μη τι άλλο ο Σλούκας είναι εκείνος που θα δείξει και τον δρόμο στους υπολοίπους. Πλην του Ιωάννη Παπαπέτρου κανείς άλλος δεν έχει βρεθεί σε Final Four. Οπότε αναμένεται να κάνει... εντατικά μαθήματα στους συμπαίκτες του. Ή μήπως όχι; Ή μήπως δεν χρειάζεται; «Σε τέτοια παιχνίδια το πιο βασικό απ' όλα είναι να κάνεις τα απλά πράγματα. Να παίξεις άμυνα, να πάρεις τα ριμπάουντ, να κάνεις hustle» σχολίασε ο αρχηγός των «πρασίνων» αναφορικά με τα όσα θα πρέπει να συμβουλεύσει τους συμπαίκτες του και συνέχισε μιλώντας για το Game 5: «To 5o ματς που μας έδωσε τη πρόκριση, εκτός από τα μεγάλα καλάθια που σημείωσε ο Κέντρικ, το άλλαξε ο Παπαπέτρου μαζί με τον Καλαϊτζάκη. Ήταν φανταστικός. Είχα πει το πρωί να είναι έτοιμος και πραγματικά ήταν έτοιμος και δάγκωνε.»

Επιπλέον «υποκλίθηκε» στην Μακάμπι για την εικόνα που έδειξε σε αυτή τη σειρά, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Ήταν μια πολύ καλή δύσκολη σειρά. Η Μακάμπι είναι μια πάρα πολύ καλή ομάδα μ' έναν προπονητή που σέβομαι, παίζουν όμορφο μπάσκετ, με πολλές κατοχές και γι' αυτό το σκορ πάει πολύ ψηλά. Παίζουν πολύ έξυπνα, χτυπάνε τα μις ματς, παίζουν αμερικάνικο στυλ και γι' αυτόν τον λόγο ανοίγουν τόσο πολύ τα σκορ.»

Όσο για τον τραυματισμό του; «Είχα από το προηγούμενο παιχνίδι ένα θεματάκι με την γάμπα μου, ξεκίνησα το ματς, αλλά στη συνέχεια άρχισε να με πονάει πάρα πολύ. Και είπα ότι δεν μπορούσα να συνεχίσω. Θα κάνω μαγνητική και θα δούμε. Πάντως δεν πιστεύω να είναι κάτι.» Υπάρχει πιθανότητα να κινδυνεύσει η παρουσία του στο Final Four; Καμία...