Μάρκους Χάουαρντ: Πήρε το βραβείο του πρώτου σκόρερ της EuroLeage με διπλό ρεκόρ (vid)

Μάρκους Χάουαρντ: Πήρε το βραβείο του πρώτου σκόρερ της EuroLeage με διπλό ρεκόρ (vid)

Ο Μάρκους Χάουαρντ.
Ο Μάρκους Χάουαρντ είναι ο νέος κάτοχος του βραβείο που φέρει το όνομα του Αλφόνσο Φορντ. Αναδείχθηκε πρώτος σκόρερ της σεζόν και μάλιστα με διπλό ρεκόρ.

Ο Μάρκους Χάουαρντ ήταν ένας από τους πλέον σταθερούς σκόρερ στην κανονική περίοδο και στα play off της EuroLeague. Δίχως υπερβολή, τα... καμώματά του κουβάλησαν την Μπασκόνια μέχρι τη φάση των play off, όπου εκεί τους σταμάτησε η Ρεάλ Μαδρίτης.

Με 19.5 πόντους σε μέσο όρο ο Χάουαρντ αναδείχθηκε ο κορυφαίος σκόρερ της σεζόν στη EuroLeague και πήρε το βραβείο «Αλφόνσο Φορντ». Η επίδοσή του αποτελεί ρεκόρ για τη EuroLeague.

Παράλληλα, σημείωσε 759 πόντους σε 38 συμμετοχές, κάτι που επίσης συμβαίνει για πρώτη φορά στη διοργάνωση. Κατά τη διάρκεια της σεζόν ο Χάουαρντ είχε πέντε ματς με τουλάχιστον 30 πόντους, σημείωσε τουλάχιστον πέντε τρίποντα σε 16 διαφορετικές περιπτώσεις, ενώ με 148 τρίποντα ήταν με διαφορά ο κορυφαίος στα μακρινά σουτ.

Στη 2η θέση ήταν ο Μάικ Τζέιμς της Μονακό με 17.9 πόντους, ενώ τον ακολούθησε ο Γουέιντ Μπάλντγουιν της Μακάμπι Τελ Αβίβ με 17.4 πόντους.