Αναντολού Εφές - Μακάμπι Τελ Αβίβ 81-94 (vid)

Αναντολού Εφές - Μακάμπι Τελ Αβίβ 81-94 (vid)
Με ρεσιτάλ ευστοχίας έξω από τα 6,75 η Μακάμπι Τελ Αβίβ (13-12) πέρασε εύκολα (81-94) από την Κωνσταντινούπολη και φυσικά έκανε βήμα πρόκρισης στην προημιτελική φάση της Euroleague. Η Αναντολού Εφές (6-19) περιορίστηκε σε παθητικό ρόλο στο παιχνίδι.

Καταιγιστική η Μακάμπι μέσα την Εφές, νίκησε με 94-81, για την 25η αγωνιστική της Euroleague.

Η επιβλητική παρουσία του Σόνι Ουίμς και η ευστοχία της ομάδας του Τελ Αβίβ στο μακρινό σουτ, ήταν τα κύρια χαρακτηριστικά του πρώτου δεκαλέπτου. Ο Αμερικανός σημείωσε 10 πόντους και ήταν ο ηγέτης της Αναντολού Εφές. Από την άλλη πλευρά, οι φιλοξενούμενοι με 4/7 προσπάθειες τριών πόντων δεν επέτρεψαν στους γηπεδούχους να ξεφύγουν στο σκορ και η περίοδος έκλεισε με σκορ 21-20.

Η Μακάμπι έκανε απόπειρα να ξεφύγει στο σκορ στα μέσα της δεύτερης περιόδου με πρωταγωνιστική τον Μάικλ Ρολ. Για την ακρίβεια, με 0-11 σερί προηγήθηκε με 28-36 (15:30) διατηρώντας εξαιρετικά ποσοστά ευστοχίας στα τρίποντα (σ. σ. στο ημίχρονο είχε 9/14 προσπάθειες), αλλά δεν είχε τον τρόπο όχι μόνο να κρατήσει αλλά και να χτίσει πάνω στη διαφορά. Ουίμς και Ντάνστον ύψωσαν ανάστημα και οι γηπεδούχοι - με επιμέρους σκορ 14-7 - μείωσαν στο ημίχρονο σε 42-43.

Το σκηνικό δεν άλλαξε στο τρίτο δεκάλεπτο. Κάθε φορά που η Μακάμπι ξέφυγε στο σκορ - με 0-8 σερί στα πρώτα περίπου δύο λεπτά προηγήθηκε με 42-51 - η Αναντολού Εφές έβρισκε τον τρόπο να επιστρέφει. Με τον Τζάκσον να αναλαμβάνει ηγετικά καθήκοντα, η διαφορά έφτασε έως και στα επίπεδα των 10 πόντων (53-63) καθώς μέχρι εκείνο το σημείο οι φιλοξενούμενοι είχαν 13/19 τρίποντα και 11 επιθετικά ριμπάουντ, αλλά και πάλι δεν κατάφερε να την κρατήσει (62-67, 30’).

Παρά τις αυξομειώσεις της διαφοράς, η Μακάμπι Τελ Αβίβ δεν έχασε τον έλεγχο του ρυθμού και κατ’ επέκταση του αγώνα. Ανά… δίλεπτο έβρισκε άλλον πρωταγωνιστή και μετά τον Ντεάντρε Κέιν, ανέλαβε δράση ο Άλεξ Τάιους. Έτσι η διαφορά έφτασε έως το +12(69-81) λίγο πριν τα μισά της τελευταίας περιόδου κι εκεί οι φιλοξενούμενοι δεν είχαν πρόβλημα στη διατήρησή της.

ΝΙΚΗΣΕ ΓΙΑΤΙ: Με 15/24 σουτ τριών πόντων και περισσότερες κατοχές η Μακάμπι Τελ Αβίβ δεν θα μπορούσε να μην κερδίσει αυτό το παιχνίδι.

ΕΚΑΝΑΝ ΤΗ ΔΙΑΦΟΡΑ: Ασίστ δεν έδωσε αλλά ο Πιέρ Τζάκσον ήταν εγγύηση στα σουτ έξω από τα 6,75 και μέχρι το σημείο όπου (ουσιαστικά) τελείωσε το παιχνίδι είχε 5/6. Κυρίως όμως ο Μίκαελ Ρολ ο οποίος κάνει εξαιρετική σεζόν, με 16 πόντους και επτά ασίστ ήταν από τις βασικές αιχμές της Μακάμπι

ΑΦΑΝΕΙΣ «ΗΡΩΕΣ»: Ο Ντεάντρες Κέιν ο οποίος έβαλε κρίσιμους πόντους στις αρχές της τελευταίας περιόδου, μοίρασε κι έξι ασίστ. Ομοίως και ο Άλεξ Τάιους καθώς οι δικοί του έξι πόντοι οδήγησαν στο +12(69-81).

ΠΕΡΑΣΑΝ ΚΑΙ ΑΚΟΥΜΠΗΣΑΝ: Ο Ντέρικ Μπράουν είναι επί μονίμου βάσεως στη συγκεκριμένη κατηγορία, δείγμα της χρονιάς που κάνει. Ο Μπροκ Μότουμ επίσης έμεινε μακριά από τη συνηθισμένη προσφορά του.

ΣΗΜΕΙΟ-ΚΛΕΙΔΙ: Τα 15 επιθετικά ριμπάουντ της Μακάμπι Τελ Αβίβ έδωσαν τη δυνατότητα στους φιλοξενούμενους για επιπλέον επιθέσεις.

ΤΙ ΠΕΤΑΝΕ: Η Μακάμπι Τελ Αβίβ δεν το πλήρωσε αλλά έχανε με χαρακτηριστική ευκολία τις διαφορές. Η Αναντολού Εφές μετά το πρώτο… σκριν διαλυόταν στην άμυνα.

Τα δεκάλεπτα: 21-20, 42-43, 62-67, 81-94.