Αρμάνι Μιλάνο - Βαλένθια 89-93

Αρμάνι Μιλάνο - Βαλένθια 89-93
Σε ένα παιχνίδι που θύμισε διαγωνισμό τριπόντων η Βαλένθια επικράτησε εκτός έδρας της Αρμάνι Μιλάνο με 89-93. Οι δύο ομάδες ευστόχησαν σε 26 προσπάθειες τριών πόντων παίζοντας ελεύθερο μπάσκετ δεδομένου του ότι δεν έχουν πιθανότητες πρόκρισης.

Με τον Τσιντσιαρίνι να είναι ο απρόσμενος πρωταγωνιστής και τον Γκουντάιτις να αποδεικνύει τους λόγους για τους οποίους (σε ατομικό επίπεδο) είναι ό,τι καλύτερο έχει παρουσιάσει φέτος η Αρμάνι στην Euroleague, η ομάδα του Μιλάνου είχε τον έλεγχο ρυθμού στο πρώτο δεκάλεπτο. Μάλιστα έφτασε να προηγηθεί έως και με διαφορά εννιά πόντων (20-11) μετά τη συμπλήρωση επτά λεπτών αγώνα, ενώ το δεκάλεπτο ολοκληρώθηκε με σκορ 23-17.

Ο Σαμ Βαν Ρόσομ ήταν ο άνθρωπος που «σουλούπωσε» το παιχνίδι της Βαλένθια στη δεύτερη περίοδο με σωστό διάβασμα παιχνιδιού. Ο Βέλγος έδωσε λύσεις και στον εκτελεστικό τομέα μαζί με τους Σαν Εμετέριο, Γκριν και η ισπανική ομάδα προηγήθηκε με 36-37(16:30). Μέσα από την άμυνά της, η Αρμάνι βρήκε τον τρόπο να βρεθεί στο +3(43-40) στη λήξη του ημιχρόνου.

Το τρίτο δεκάλεπτο εξελίχθηκε σε διαγωνισμό τριπόντων. Σε μία από τις πιο αποτελεσματικές βραδιές του, ο Βλάντιμιρ Μίτσοφ ήταν ζεστός έξω από τα 6.75 αλλά η Βαλένθια παρουσίασε πολυφωνία στην επίθεση. Γι’ αυτόν τον λόγο προηγήθηκε με 48-54 στα μισά του δεκαλέπτου. Εκεί ο Μίτσοφ κράτησε όρθια την ομάδα του (56-56, 27’). Ο επίλογος της περιόδου γράφτηκε δια χειρός του Έρικ Γκριν ο οποίος με εύστοχο τρίποντο έδωσε το προβάδισμα στην ομάδα του με 65-68.

Η Βαλένθια έδειξε εντονότερη επιθυμία για νίκη στην τελευταία περίοδο κι έπειτα από τα πρώτα τρία λεπτά της τελευταίας περιόδου απέκτησε διαφορά οκτώ πόντων (71-79). Με τους Τίμπορ Πλάις, Έρκ Γκριν να δίνουν λύσεις οι φιλοξενούμενοι προηγήθηκαν έως και με διαφορά έντεκα πόντων (74-85) 4:30 λεπτά πριν το τέλος της αναμέτρησης. Τα τρίποντα του Κέρτις Τζέρελς κράτησαν όρθια την Αρμάνι (84-87, 38’). 41’’ πριν το τέλος οι γηπεδούχοι μείωσαν στον πόντο (89-90). Τελικώς ένα λάθος του Τζέρελς και τρεις βολές του Αμπάλδε έδωσαν τη νίκη στη Βαλένθια.

ΝΙΚΗΣΕ ΓΙΑΤΙ: Η Βαλένθια σούταρε με εκπληκτικά ποσοστά ευστοχίας για εκτός έδρας παιχνίδι, είχε πολυφωνία στην επίθεση κυρίως όμως δεν πλήρωσε τα δικά της λάθη στο τελευταίο λεπτό του αγώνα.

ΕΚΑΝΑΝ ΤΗ ΔΙΑΦΟΡΑ: Έρικ Γκριν και Τίμπορ Πλάις ηγήθηκαν της Βαλένθια στην τελευταία περίοδο, κυρίως ο Αμερικανός θύμισε εν πολλοίς τον παίκτη στην αρχή της φετινής Euroleague.

ΑΦΑΝΗΣ ΗΡΩΑΣ: Ο Αλμπέρτο Αμπάλδε ήταν εξαφανισμένος στη μεγαλύτερη διάρκεια του αγώνα αλλά στο τέλος έκανε το κλέψιμο, έβαλε και τις βολές.

ΠΕΡΑΣΑΝ ΚΑΙ ΔΕΝ ΑΚΟΥΜΠΗΣΑΝ: Σ’ ένα ακόμη παιχνίδι ο Γκάουντλοκ δεν έδωσε το δικαίωμα στον προπονητή του να τον χρησιμοποιήσει παραπάνω.

ΣΗΜΕΙΟ-ΚΛΕΙΔΙ: Το λάθος του Κέρτις Τζέρελς 17’’ πριν το τέλος του αγώνα και το επιθετικό ριμπάουντ του Ντούρνεκαμπ μετά από την άστοχη βολή του Αμπάλδε.

ΤΙ ΠΕΤΑΝΕ: Η Αρμάνι έχασε πολλά λέι απ και το ποσοστό της στα σουτ δύο πόντων ήταν χαμηλότερο από το αντίστοιχο στα τρίποντα. Η Βαλένθια είχε πολύ κακή διαχείριση του αγώνα από το σημείο που προηγήθηκε με διαφορά 11 πόντων.

Τα δεκάλεπτα: 23-17, 43-40, 65-68, 89-93