Αναντολού Εφές - Μπαρτσελόνα 83-107 (vid)

Αναντολού Εφές - Μπαρτσελόνα 83-107 (vid)
Ένας (βαθμολογικά) αδιάφορος αγώνας πέρασε στην ιστορία της Euroleague χάρη στα 19 τρίποντα που πέτυχε η Μπαρτσελόνα στην επιβλητική νίκη της επί της Αναντολού Εφές στην Κωνσταντινούπολη με 83-107.

Η Μπαρτσελόνα έδωσε ρεσιτάλ ευστοχίας στο πρώτο ημίχρονο φθάνοντας να σουτάρει έξω από τη γραμμή των 6.75 έως και με εκπληκτικό ποσοστό 90% (9/10). Η Αναντολού Εφές δεν θα μπορούσε να είχε απάντηση απέναντι στο τρομακτικά ποσοστά των Καταλανών και μετά τα πρώτα επτά αγωνιστικά λεπτά (13-12) ουσιαστικά παραδόθηκε στις ορέξεις τους. Το δεκάλεπτο ολοκληρώθηκε με σκορ 19-23 χάρη στην αποτελεσματικότητα του Μότουμ που κράτησε χαμηλά τη διαφορά.

Έπειτα από περίπου δύο λεπτά στη δεύτερη περίοδο και με την Μπαρτσελονα να μετρά εννιά εύστοχα τρίποντα η διαφορά πήγε στο +14(21-35). Εκεί, οι πρωτοβουλίες του Σόνι Ουίμς έδωσαν σκορ στους γηπεδούχους, από την άλλη πλευρά η Μπαρτσελόνα δεν βρήκε πόντους από μακρινή απόσταση αλλά οι Τόμιτς, Κλαβέρ φρόντισαν όχι απλά στη διατήρηση της διαφοράς αλλά και στην αύξησή της(34-41, 26:15). Το δεκάλεπτο ολοκληρώθηκε με σκορ 34-55 και με την Μπαρτσελόνα να έχει υπερδιπλάσια ριμπάουντ(9-23) από τους γηπεδούχους.

Η ομάδα του Σβέτισλαβ Πέσιτς άρχισε το ίδιο εντυπωσιακά και στο τρίτο δεκάλεπτο, για την ακρίβεια με 5/5 προσπάθειες τριών πόντων και μετά τη συμπλήρωση πέντε λεπτών η διαφορά παρέμεινε σε υψηλά επίπεδα (53-74) καθώς για την Εφές οι Μότουμ, Ουίμς ήταν ζεστοί. Οι γηπεδούχοι δεν εγκατέλειψαν την προσπάθεια, προσπάθησαν να ροκανίσουν τη διαφορά (64-76, 28:30), ενώ το δεκάλεπτο έκλεισε με σκορ 67-81.

Το 0-9 σερί της Μπαρτσελόνα στα πρώτα 100 δευτερόλεπτα της τελευταίας περιόδου έγραψαν και τον ουσιαστικό επίλογο του αγώνα (67-90). Στο υπόλοιπο διάστημα του αγώνα, το ενδιαφέρον εστιάστηκε στο αν η Μπαρτσελόνα θα έκανε νέο ρεκόρ στην Euroleague στον τομέα των εύστοχων τριπόντων στην ιστορία της διοργάνωσης

ΝΙΚΗΣΕ ΓΙΑΤΙ: Οι Καταλανοί ισοφάρισαν την καλύτερη επίδοση ομάδας έξω από τα 6.75 στην ιστορία της Euroleague καθώς ευστόχησαν κι αυτοί σε 19 προσπάθειες. Με 19/31 τρίποντα η Μπαρτσελόνα όχι μόνο δεν θα μπορούσε να χάσει αλλά ακόμη και να μην κερδίσει με μεγάλη διαφορά.

ΕΚΑΝΑΝ ΤΗ ΔΙΑΦΟΡΑ: Απέναντι στην παλιά ομάδα του, ο Τομάς Ερτέλ τελείωσε τον αγώνα με double double (20π.-10ασ.) και μαζί με τον Πάου Ρίμπας έκαναν την αρχή για την ομάδα τους έξω από τα 6.75.

ΑΦΑΝΗΣ ΗΡΩΑΣ: Όταν η μπάλα δεν έμπαινε από μακρινή απόσταση, ο Άντε Τόμιτς ήταν εκεί για να διατηρήσει διαφορά ασφαλείας για την Μπαρτσελόνα.

ΠΕΡΑΣΑΝ ΚΑΙ ΔΕΝ ΑΚΟΥΜΠΗΣΑΝ: Πέρα από ένα εντυπωσιακό κάρφωμα ο Μπράιαντ Ντάνστον ουσιαστικά πέρασε απαρατήρητος. Ο Έρικ ΜακΚόλουμ μάλλον δεν είχε πολύ διάθεση για μπάσκετ.

ΣΗΜΕΙΟ-ΚΛΕΙΔΙ: Πέρα από τα εύστοχα τρίποντα των Καταλανών και η διαφορά στα ριμπάουντ είχε τη σημασία της.

ΤΙ ΠΕΤΑΝΕ: Η Αναντολού Εφές δεν προσπάθησε να «χαλάσει» το μυαλό των Καταλανών όταν αυτοί βρήκαν ρυθμό. Η δε Μπαρτσελόνα δεν έχει να πετάξει τίποτα παρά μόνο να κρατήσει

Τα δεκάλεπτα: 19-23, 34-55, 67-81, 83-107