ΤΣΣΚΑ - Ερυθρός Αστέρας 92-81 (vid)

ΤΣΣΚΑ - Ερυθρός Αστέρας 92-81 (vid)
Με τον Βίταλι Φριντζόν να ισοφαρίσει το ρεκόρ του στην Euroleague, η ΤΣΣΚΑ Μόσχας επικράτησε του Ερυθρού Αστέρα στη Μόσχα με 92-81.

Η καλή κυκλοφορία της μπάλας και η ευστοχία τόσο από κοντινή όσο και από μακρινή απόσταση έδωσαν στον Ερυθρό Αστέρα τον ρόλο του οδηγού του αγώνα στο πρώτο ημίχρονο. Οι φιλοξενούμενοι σούταραν με 61% στα δίποντα και με 46% στα τρίποντα σε αντίθεση με την ΤΣΣΚΑ της οποίας το ποσοστό στα σουτ εντός παιδιάς… κατρακύλησε στο 36% και με κύριο χαρακτηριστικό ότι αστόχησε σε πολλά λέι απ.

Ο Ερυθρός Αστέρας – καθοδηγούμενος αρχικά από τον Νταβίντοβατς και στη συνέχεια από τον Ρότσεστι – προηγήθηκε με 0-9 πριν συμπληρωθούν τρία λεπτά αγώνα αλλά και με 6-17 σχεδόν στα μισά της πρώτης περιόδου. Απόντος του ΝτεΚολό, ο Χίγκινς ανέλαβε πρωτοβουλίες και ουσιαστικά κράτησε την ΤΣΣΚΑ (17-24, 8’) για να ακολουθήσει ο Φριντζόν. Ο έμπειρος γκαρντ σημείωσε 13 πόντους στα πρώτα 12 αγωνιστικά λεπτά και ηγήθηκε του 12-0 σερί των γηπεδούχων (29-24) οι οποίοι όμως (ένα λεπτό νωρίτερα) έχασαν τον Κάιλ Χάινς ο οποίος αποχώρησε κουτσαίνοντας από το γήπεδο.

Κι εκεί που φάνηκε ότι η ΤΣΣΚΑ Μόσχας θα αποκτήσει τα ηνία του αγώνα, ο Στέφαν Γιάνκοβιτς κατέθεσε διαφορετική άποψη δίνοντας λύσεις στον Ερυθρό Αστέρα για να ακολουθήσει το… κερασάκι στην τούρτα δια χειρός Μίλκο Μπιέλιτς. Δηλαδή με το εύστοχο σουτ – κάτω από τη γραμμή του κέντρου – με τη λήξη του πρώτου μέρους (37-44).

Ο Ερυθρός Αστέρας σημείωσε το πρώτο καλάθι του δευτέρου ημιχρόνου (37-47), για να ακολουθήσει η κυρίαρχη παρουσία του Οθέλο Χάντερ. Με κύριο τρόπο έκφρασης στην επίθεση των Αμερικανό, η ΤΣΣΚΑ ισορρόπησε την κατάσταση (51-51, 24’) για να ακολουθήσουν τα μακρινά σουτ των Φριντζόν, Χίγκινς (61-55, 27’). Οι φιλοξενούμενοι όχι μόνο δεν απογοητεύτηκαν αλλά απάντησε με 0-8 σερί για να διαμορφώσει το 64-63(30’) ένα τρίποντο του Βοροντσέβιτς.

Η τρίτη απόπειρα της ΤΣΣΚΑ να ξεφύγει στο σκορ αποδείχθηκε και η φαρμακερή. Μεταφέροντας το παιχνίδι στη ρακέτα οι γηπεδούχοι με επιμέρους σκορ 9-2 προηγήθηκαν με 73-65 με τη συμπλήρωση τριών λεπτών. Αυτή τη φορά ο Ερυθρός Αστέρας δεν βρήκε απαντήσεις, η διαφορά διατηρήθηκε στα ίδια επίπεδα (79-70, 36’) και αποδείχθηκε αρκετή για τους γηπεδούχους.

ΝΙΚΗΣΕ ΓΙΑΤΙ: Διαφορά προσωπικότητας. Η ΤΣΣΚΑ στην κρίσιμη στιγμή άπλωσε την ατομική ποιότητα των παικτών της σε αντίθεση με τον Ερυθρό Αστέρα ο οποίος δεν είχε τρόπο έκφρασης στην επίθεση στην τελευταία περίοδο

ΕΚΑΝΑΝ ΤΗ ΔΙΑΦΟΡΑ: Ο Βίταλι Φριντζόν έκανε το παιχνίδι της χρονιάς του και ισοφάρισε το ρεκόρ του στην Euroleague με τους 20 πόντους που σημείωσε.

Ο Οθέλο Χάντερ ηγήθηκε της ρωσικής ομάδας στην ανατροπή της διαφοράς των δέκα πόντων, ενώ ο Σέρχι Ροντρίγκεθ έβαλε τρία σουτ-μαχαιριές στην καρδιά του Ερυθρού Αστέρα στην τελευταία περίοδο.

ΑΦΑΝΗΣ ΗΡΩΑΣ: Ο Κόρι Χίγκινς (μαζί με τον Φριντζόν) ουσιαστικά κράτησε την ομάδα του μέχρι και το τέλος της 3ης περιόδου.

ΠΕΡΑΣΑΝ ΚΑΙ ΔΕΝ ΑΚΟΥΜΠΗΣΑΝ: Ο Τζέιμς Φελντέιν δεν μπήκε ποτέ στον ρυθμό του αγώνα ενώ με 0/5 σουτ και δύο λάθη ολοκλήρωσε τον αγώνα και ο Ένις.

ΣΗΜΕΙΟ-ΚΛΕΙΔΙ: Η άμυνα της ΤΣΣΚΑ στην τελευταία περίοδο.

Η ΦΑΣΗ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ: Το τρίποντο του Μπιέλιτσα από το κέντρο του γηπέδου.

ΤΙ ΠΕΤΑΝΕ: Η ΤΣΣΚΑ τα… αμέτρητα χαμένα λέι απ στο πρώτο ημίχρονο και ο Ερυθρός Αστέρας τον απόλυτα υψηλό αριθμό λαθών (σ. σ. 18) που έκανε στον αγώνα.

Τα δεκάλεπτα 23-24, 37-44, 64-63, 92-81