Μπασκόνια - Νταρουσάφακα 82-56

Μπασκόνια - Νταρουσάφακα 82-56
Έξι αγωνιστικά λεπτά ήταν αρκετά για την Μπασκόνια η οποία επιβλήθηκε της Νταρουσάφακα στη Βιτόρια με 82-56. Ο Σενγκέλια ήταν και πάλι ο ηγέτης των Βάσκων, ενώ η τουρκική ομάδα βυθίστηκε από το χαμηλό ποσοστό ευστοχίας της αλλά και τα λάθη.

Η έλλειψη ρυθμού στην επίθεση ήταν το κύριο χαρακτηριστικό των δύο ομάδων στην επίθεση, αποτυπώθηκε εξάλλου μέσα από τα ποσοστά ευστοχίας τους καθώς η μεν Μπασκόνια σούταρε με 41% και η δε Νταρουσάφακα με 37.5%. Και οι δύο ομάδες είδαν τα βασικά τους όπλα να παθαίνουν αφλογιστία, για τη μεν Μπασκόνια εμφανίστηκε ο Βιλντόζα (9π.), για τη δε Νταρουσάφακα ο Σαβάς (10π.). Το πρώτο δεκάλεπτο έληξε με σκορ 16-16 καθώς καμία από τις απόπειρες να ξεφύγουν δε στέφθηκε από επιτυχία.

Η διαφορά έγινε στα τελευταία έξι αγωνιστικά λεπτά του πρώτου μέρους. Η Νταρουσάφακα προηγήθηκε με 24-28(14’), από εκείνο το σημείο και μετά υπέπεσε σε αρκετά λάθη και η Μπασκόνια με όπλο την ικανότητά της στο transition game απάντησε με επιμέρους σκορ 14-2 και πήγε στα αποδυτήρια με το πλασματικό, για την εικόνα του πρώτου μέρους, +8 (38-30).

Έξι λεπτά στο δεύτερο ημίχρονο αποδείχθηκαν αρκετά για την Μπασκόνια. Ήταν εξάλλου τα πιο αντιπροσωπευτικά του στιλ παιχνιδιού της, με αρκετά καλάθια στο transition game. Η διαφορά εκτοξεύτηκε έως και στο +22 (58-36, 26’). Στο 3ο δεκάλεπτο η Νταρουσάφακα είχε 4/17 σουτ και πέντε λάθη. Η Μπασκόνια είχε 11/17 σουτ και επτά ασίστ και στο τέλος της περιόδου προηγήθηκε με 64-41.

Η Μπασκόνια έδειξε μηδαμινό… οίκτο καθώς διατήρησε την πολύ πιεστική άμυνα αναγκάζοντας την Νταρουσάφακα σε διαδοχικές κακές επιλογές στην επίθεση (73-46, 34’) κι έτσι η διαφορά διατηρήθηκε σε υψηλά επίπεδα μέχρι τέλους.

ΝΙΚΗΣΕ ΓΙΑΤΙ: Γιατί όταν άπλωσε στο παρκέ την ποιότητά της σε άμυνα και επίθεση «κατάπιε» την Νταρουσάφακα, μέσα κυρίως από την ικανότητά της στο transition game.

ΕΚΑΝΑΝ ΤΗ ΔΙΑΦΟΡΑ: Ποιος άλλος… Ο Σενγκέιλα έκανε τρομερά πράγματα στο πρώτο μισό της 3ης περιόδου με οκτώ πόντους, ριμπάουντ, κλεψίματα, ασίστ, κοψίματα και ήταν ο κύριος λόγος που «ξέφυγε» το παιχνίδι.

ΑΦΑΝΗΣ ΗΡΩΑΣ: Ο Λούκα Βιλντόζα ο οποίος κράτησε την ομάδα του στο πρώτο ημίχρονο και κυρίως ήταν ο βασικός εκφραστής της αντεπίθεσης της Μπασκόνια στα τελευταία λεπτά του πρώτου μέρους.

ΠΕΡΑΣΑΝ ΚΑΙ ΔΕΝ ΑΚΟΥΜΠΗΣΑΝ: Στο καλό διάστημα της Μπασκόνια στις αρχές του δευτέρου ημιχρόνου, ο ΜακΚάλουμ είχε 0/4 σουτ. Γενικώς και με εξαίρεση τον Ογκούζ Σαβάς, οι υπόλοιποι μπορούν κάλλιστα να μπουν σ’ αυτήν την κατηγορία.

ΣΗΜΕΙΟ-ΚΛΕΙΔΙ: Οι πόντοι που βρήκε η Μπασκόνια στο transition game και κυρίως στα τελευταία έξι λεπτά του δεύτερου ημιχρόνου με το επιμέρους σκορ 14-2.

ΤΙ ΠΕΤΑΝΕ: Η Μπασκόνια δεν είχε ρυθμό στο πρώτο δεκάλεπτο. Η Νταρουσάφακα με 21/62 σουτ, 20 λάθη και πολύ αργές επιστροφές στην άμυνα, δεν έχει να κρατήσει κάτι από το παιχνίδι.

Η ΦΑΣΗ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ: Όλες οι εκτελέσεις της Μπασκόνια στο Transition ήταν εξαιρετικές, κυρίως όμως μια συγκεκριμένη στο 3ο δεκάλεπτο όπου τρεις πάσες ήταν αρκετές και η φάση κατέληξε με εντυπωσιακό κάρφωμα του Ντιόπ

Τα δεκάλεπτα: 16-16, 38-30, 64-41, 82-56.