Ζακ ΛεΝτέι: Μια βραδιά για να θυμάται... (pics & vids)

Αντωνία Σπανού
Ζακ ΛεΝτέι: Μια βραδιά για να θυμάται... (pics & vids)
Ο Ζακ ΛεΝτέι έκανε την καλύτερη του βραδιά στην Euroleague κόντρα στην Μπουντούτσνοστ και σίγουρα θα την θυμάται για πάντα.

Ο Ολυμπιακός δεν αντιμετώπισε ιδιαίτερες δυσκολίες στο να κάμψει την αντίσταση της Μπουντούστνοστ και πήρε ακόμα μια νίκη την 10η αγωνιστική της Euroleague με 92-70.

Εκείνος πάντως που θα θυμάται για πάντα το παιχνίδι κόντρα στους Μαυροβούνιους δεν είναι άλλος από τον Ζακ ΛεΝτέι.

Ο Αμερικανός φόργουορντ/σέντερ έκανε σίγουρα την καλύτερη του βραδιά στην κορυφαία ευρωπαϊκή διασυλλογική διοργάνωση και μάλιστα έγραψε ιστορία για ολόκληρο τον Ολυμπιακό.

Ο ΛεΝτέι σε 21:16 που έμεινε στο παρκέ, μέτρησε 28 πόντους με 7/8 δίποντα, 2/3 τρίποντα, κατέβασε 8 ριμπάουντ, είχε μια ασίστ και 2 κλεψίματα μαζεύοντας 42 βαθμούς στο σύστημα αξιολόγησης, αριθμός ρεκόρ για τους «ερυθρόλευκους».

Ο Αμερικανός μετά το ματς με την Φενέρμπαχτσε στο ΣΕΦ, που δεν έπαιξε πολύ, έχει βρει έναν πολύ καλό σταθερό εαυτό και δείχνει να διασκεδάζει όσα κάνει μέσα στο παρκέ. Ο χρόνος στην θέση 4 τον έχει βοηθήσει να δείξει πτυχές του αγωνιστικού του προφίλ που μπορεί οι Ευρωπαίοι οπαδοί να μην γνώριζαν και εκείνος δείχνει μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση από ποτέ.

Στα τρία τελευταία ματς είναι εξαιρετικός, με την Μπάγερν Μονάχου, την Ρεάλ Μαδρίτης και τώρα την Μπουντούτσνοστ να μην ξέρουν από που τους... ήρθε.

Ο ΛεΝτέι απολαμβάνει και την αποθέωση του κόσμου, που βλέπει έναν από τους νεοφερμένους παίκτες να βρίσκει τον ρόλο του στην ομάδα και να κατανοεί σταδιακά τι χρειάζεται για να παίξεις στο υψηλότερο επίπεδο.

Πάντως το βράδυ της 30ης του Νοέμβρη του 2018 θα μείνει για πάντα χαραγμένο στην μνήμη την δικιά του, αλλά και της ιστορίας του Ολυμπιακού.

Η Euroleague Greece παρουσιάζει πως έζησε την μαγική αυτή νύχτα του ο Ζακ ΛεΝτέι.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.