Μπάγερν - Χίμκι 72-65

Γιώργος Κούβαρης
Μπάγερν - Χίμκι 72-65
Σε ένα κακό ποιοτικά παιχνίδι η Μπάγερν επικράτησε της Χίμκι στο Μόναχο με 72-65 και πανηγύρισε την 5η της νίκη στη φετινή EuroLeague!

Το πρώτο και μεγαλύτερο ζητούμενο στα ματς της EuroLeague είναι οι νίκες. Και αυτήν ακριβώς θα κρατήσει η Μπάγερν Μονάχου από την αναμέτρηση με την Χίμκι στο «Audi Dome». Το τελικό 72-65 είναι το μοναδικό πράγμα που θα έχει να θυμάται ο Ράντονιτς και η ομάδα του από αυτό το παιχνίδι και αυτό διότι δεν πρόκειται να διεκδικήσει δάφνες... θεάματος. Για την ακρίβεια θα ξεχαστεί πολύ γρήγορα.

Πλέον η Μπάγερν βρέθηκε στο 5-6 μετά τις 11 πρώτες αγωνιστικές της EuroLeague, ενώ η Χίμκι έχει μία νίκη λιγότερη καθώς «έπεσε» στο 4-7. Όσον αφορά το παιχνίδι η Μπάγερν είχε από την αρχή μέχρι και το τέλος τον πρώτο λόγο καθώς διατηρούσε σταθερά το προβάδισμα χωρίς να κινδυνεύσει ιδιαίτερα. Η Χίμκι δεν μπόρεσε να περάσει μπροστά σε κανένα σημείο του αγώνα, σε ένα ματς που φάνηκε η απουσία του Αλεξέι Σβεντ. Το επιθετικό πρόβλημα των Ρώσων ήταν μεγάλο και αυτό ήταν κάτι που εκμεταλλεύτηκε όσο μπορούσε η Μπάγερν έχοντας για καλύτερους, τους Λούτσιτς, Γιόβιτς και Ντζέντοβιτς.

Το ματς

Αρκετά νευρικό ήταν το ξεκίνημα στο ματς, αφού καμία από τις δύο ομάδες δεν μπορούσε να βρει ρυθμό με αποτέλεσμα το σκορ να είναι ιδιαίτερα χαμηλό! Η Χίμκι είχε πετύχει μόλις 8 πόντους σε επτά λεπτά κάτι που εκμεταλλεύτηκε η Μπάγερν έχοντας βρεθεί στο +6 (14-8). Παρόλα αυτά οι Μίκι και Μάρκοβιτς ανέτρεψαν την κατάσταση και μπόρεσαν να φέρουν το ματς στα ίσια (16-16) με τη λήξη του δεκαλέπτου. Και πάλι. Οι γηπεδούχοι μπορεί να ήταν άστοχοι έξω από τα 6.75 μέτρα (1/8 τρίποντα στο ημίχρονο) ωστόσο έφτασαν στο +6 (27-21) στο 15' με τον Λο να αποτελεί την «σταθερή αξία» στην επίθεση έχοντας 2/2 δίποντα και 1/1 τρίποντο. Στον αντίποδα ο Τσαρλς Τζένκινς κρατούσε την Χίμκι στο ματς (8π. στο α' ημίχρονο) και παρά τα 10/30 σουτ (5/15 δίποντα και 5/15 τρίποντα) ήταν κοντά στο σκορ (31-28) μέχρι το τέλος του ημιχρόνου.

Στο δεύτερο ημίχρονο η Μπάγερν μπήκε πολύ πιο δυνατά και παρά τον τραυματισμό του Ντέβιν Μπούκερ στο 23' ο οποίος αποχώρησε υποβασταζόμενος από τον αγωνιστικό χώρο με πρόβλημα στο αριστερό πόδι, κατάφερε να πάρει διαφορά και εννέα πόντων (43-34) στα μέσα της δεύτερης περιόδου. Ο Λούτσιτς είχε πάρει την σκυτάλη από τον Λο και οδηγούσε στο σκοράρισμα την ομάδα του αλλά όπως αποδείχθηκε εκ των υστέρων, η Χίμκι δεν είχε σκοπό να παραδώσει τα όπλα. Τζένκινς και Μίκι συνέχισαν από εκεί που είχαν σταματήσει και ήταν εκείνοι που προσπαθούσαν να κρατήσουν τη ρωσική ομάδα κοντά στο σκορ (47-44 στο 27') μέχρι το τέλος της τρίτης περιόδου (54-50). Οι δυνατές άμυνες και το σκληρό παιχνίδι στα... όρια του φάουλ είχαν περίοπτη θέση και στο τέταρτο 10λεπτο του αγώνα! Τόσο η Μπάγερν, όσο και η Χίμκι «μάτωναν» για να πετύχουν κάποιο καλάθι. Οι γηπεδούχοι ωστόσο ήταν... λίγο πιο συγκεντρωμένοι και πιο σωστοί στην τελική προσπάθεια με αποτέλεσμα να έχουν σταθερά το προβάδισμα και να φτάνουν στο +8 (65-57) δύο λεπτά πριν από το τέλος. Η Χίμκι μείωσε στους (66-63 στο 39') χωρίς ωστόσο να μπορέσει να κάνει κάτι περισσότερο.

ΝΙΚΗΣΕ ΓΙΑΤΙ: Η Μπάγερν έκανε τα... απαραίτητα στο ματς, καθώς είχε υψηλό ποσοστό στα δίποντα με 20/35 (57%) και στις βολές (17/19) με αποτέλεσμα να φτάσει στη νίκη.

ΕΚΑΝΑΝ ΤΗ ΔΙΑΦΟΡΑ: Ο Βλαντιμίρ Λούτσιτς ήταν ο πιο σταθερός παίκτης στην επίθεση της Μπάγερν Μονάχου (13π., 4/7δίπ., 1/4τρ., 2/2β.) και εκείνος που υπέγραψε σε μεγάλο βαθμό τη νίκη της Μπάγερν με ένα τρίποντο στο 38'. Πολύ καλός και ο Ντζέντοβιτς, ο οποίος πρόσθεσε άλλους 14 πόντους με 3/8 εντός παιδιάς, 7/8 βολές, 3 ριμπάουντ, 2 ασίστ και 2 κλεψίματα.

ΠΕΡΑΣΑΝ ΚΑΙ ΔΕΝ ΑΚΟΥΜΠΗΣΑΝ: Ο Τόνι Κρόκερ δεν βοήθησε καθόλου τη Χίμκι σε αυτό το ματς έχοντας 0/4 σουτ εντός παιδιάς.

ΑΦΑΝΕΙΣ ΗΡΩΕΣ: Ο Στέφαν Γιόβιτς ήταν εξαιρετικός με 9 πόντους και 9 ασίστ, ενώ ο Ντέρικ Ουίλιαμς πιστώνεται ένα επιθετικό ριμπάουντ με το οποίο σφράγισε τη νίκη της ομάδας του.

ΣΗΜΕΙΟ-ΚΛΕΙΔΙ: Το επιθετικό ριμπάουντ του Ντέρικ Ουίλιαμς στα 50'' πριν από το τέλος του αγώνα με το σκορ στο 66-63, με το οποίο είχε την ευκαιρία να κερδίσει φάουλ και με δύο βολές να δώσει διαφορά πέντε πόντων (68-63) στην Μπάγερν.

Η ΦΑΣΗ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ: Το εντυπωσιακό κάρφωμα του Ντέρικ Ουίλιαμς στο πρώτο ημίχρονο, όταν πήρε τον κεντρικό διάδρομο, πάτησε γερά και... πέταξε στο καλάθι της Χίμκι!

ΤΙ ΠΕΤΑΝΕ: Η Χίμκι θέλει να ξεχάσει τα 20 χαμένα τρίποντα και τις κακές επιλογές στις τελευταίες επιθέσεις ενώ και η Μπάγερν δεν πρέπει να αισθάνεται άνετα με το 29% έξω από τα 6.75 μέτρα.

Τα δεκάλεπτα: 16-16, 31-28, 54-50, 72-65

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.