Ο Πιτίνο έδειξε στη συνέντευξη Τύπου πώς... έπρεπε να μπουν οι παίκτες στα ριμπάουντ! (vid)

Ο Πιτίνο έδειξε στη συνέντευξη Τύπου πώς... έπρεπε να μπουν οι παίκτες στα ριμπάουντ! (vid)

Gazzetta team
Ο Πιτίνο έδειξε στη συνέντευξη Τύπου πώς... έπρεπε να μπουν οι παίκτες στα ριμπάουντ! (vid)
Ο Ρικ Πιτίνο παραδέχθηκε την ανωτερότητα της Μπαρτσελόνα και έκανε ειδική αναφορά στα χαμένα ριμπάουντ, κάνοντας... αναπαράσταση για το πώς χάθηκαν και το πώς έπρεπε να αντιδράσουν οι παίκτες του.

Συγκεκριμένα σήκωσε έναν εκπρόσωπο της Μπαρτσελόνα που ήταν δίπλα του και θέλησε να δείξει τον τρόπο με τον οποίο πήραν οι παίκτες των «μπλαουγκράνα» τα ριμπάουντ.

Ουσιαστικά υπογράμμισε με τον τρόπο ότι γινόταν φάουλ, τα οποία δεν σφύριξαν οι διαιτητές ωστόσο δεν εξέφρασε κανένα παράπονο για την διαιτησία λέγοντας ότι «έτσι σφυρίζουν στην EuroLeague, Οι διαιτητές έκαναν καλή δουλειά αλλιώς θα είχα πάρει τεχνική ποινή. Απλά ο κομισάριος της EuroLeague έτσι θέλει να ειναι το παιχνίδι και έτσι... είναι. Σφυρίζουν όπως έχουν πάρει τις οδηγίες και κάνουν πολύ καλή δουλειά. Απλά δεν μπορείς να κάνεις κάτι... Η Μπαρτσελόνα κυριάρχησε πλήρως και πρέπει να τους δώσουμε τα credits. Σηκωθείτε να σας δείξω. Οι παίκτες μου τους επέτρεψαν να γίνει. Πήραμε και ένα ριμπάουντ, απλά για να μην τους στεναχωρήσουμε. Όμως, έτσι είναι το μπάσκετ εδώ. Τι κάνουμε, λοιπόν; Παραπονούμαστε για σπρωξίματα; Όχι, πρέπει να έχουμε ψηλούς παίκτες με φυσικά προσόντα σαν εκείνους. Πρέπει να φέρεις παίκτες για physical game, να έχεις τους διαιτητές να σφυρίζουν όπως θες και να προσαρμόζεσαι. Όλοι το επηρεάζουν. Όμως, το μπάσκετ της Euroleague είναι απολαυστικό. Θα είμαι εδώ να το απολαύσω για άλλους 5,5 μήνες. Δεν το απόλαυσα απόψε. Κάναμε σπουδαία προσπάθεια, αλλά χάσαμε τη ρακέτα μας. Αυτά τα πράγματα κρατούν ξύπνιους τους προπονητές τα βράδια.» ήταν το σχόλιο του Αμερικανού προπονητή, ο οποίος είπε επίσης:

«Στο δεύτερο ημίχρονο αστόχησαν σε 14 σουτ και πήραν πίσω 10 φορές τη μπάλα. Δεν υπάρχει τακτική ή στρατηγική σε αυτό. Ήταν κυριαρχία της Μπαρτσελόνα. Ήταν πολύ απογοητευτικό να παίζεις ένα τόσο καλό παιχνίδι σε όλες τους άλλους τομείς και να αφήνεις να συμβαίνει αυτό το πράγμα» και συνέχισε: «Ήθελα να έρθουμε εδώ χωρίς να βλέπουμε την βαθμολογία. Βελτιωνόμαστε σε συγκεκριμένους τομείς αλλά έχουμε σοβαρά θέματα στη φυσική κατάσταση, κυριαρχούν οι αντίπαλοι στα ριμπάουντ και γι' αυτούς τους λόγους δεν κοιτάμε τώρα την κατάταξη.»

Δείτε το βίντεο από τη συνέντευξη Τύπου και εστιάστε στο 08:57

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.