Μπάγερν Μονάχου - Μακάμπι 70-77

Μπάγερν Μονάχου - Μακάμπι 70-77
Η Μακάμπι (12-13) «άλωσε» το Μόναχο καθώς επικράτησε της Μπάγερν (12-13) με 70-77 κι έβαλε φωτιά σε ότι αφορά τα playoffs καθώς απέκτησε πλεονέκτημα έναντι των Γερμανών και φυσικά έχει να διαχειριστεί εύκολο πρόγραμμα στις αγωνιστικές που απομένουν.

Η ομάδα του Γιάννη Σφαιρόπουλου αποδείχθηκε πολύ σκληρό καρύδι. Δεν την πτόησε η ήττα στο Μιλάνο από την Αρμάνι στο Μιλάνο (πριν από δύο εβδομάδες), πήγε στο Μόναχο για να παίξει τα ρέστα της και απέκτησε πολύ σοβαρές πιθανότητες κατάκτησης μιας θέσης στην 8αδα, βάσει και του βατού προγράμματος που έχει. Ο Σκότι Ουίλμπεκιν έκανε και πάλι… τη δουλειά του, ενώ ο Μάικλ Ρολ ήταν ο παίκτης-κλειδί.

Μέσα από την άμυνά της, η Μακάμπι είχε τον έλεγχο του ρυθμού στο πρώτο ημίχρονο, αλλά η αστοχία της στο μακρινό σουτ (3/14) συν 2-3 κακές επιλογές στην transition επίθεση δεν της επέστρεψαν να ξεφύγει με διαφορά. Προηγήθηκε με 9-14 έπειτα από περίπου έξι αγωνιστικά λεπτά και παρότι είχε πρόβλημα στα ατομικά μαρκαρίσματα εντός της ρακέτας διατήρησε ένα μικρό προβάδισμα (17-18) στο τέλος του δεκαλέπτου.

Προηγήθηκε για δεύτερη φορά με +5 (22-27) περίπου στα μέσα της δεύτερης περιόδου καθώς δεν επίτρεψε στην Μπάγερν να ανοίξει τον ρυθμό του αγώνα αλλά και να βρει συνεργασίες. Συνέχιζε να επενδύει όμως στο τρίποντο, δεν δικαιώθηκε κι έτσι το ημίχρονο έκλεισε με σκορ 31-33 καθώς Ουίλμπεκιν και Πάρκο είχαν σ’ αυτό το διάστημα πέντε πόντους με 2/11 σουτ, συνολικά.

Ο Ουίλμπεκιν ήταν «ζεστός» στο δεύτερο ημίχρονο. Οι δικοί του έξι πόντοι και δύο βολές του Ντιμπαρτολομέο έδωσαν προβάδισμα δέκα πόντων (31-41, 22’). Ο τελευταίος έκανε εξαιρετικό τρίτο δεκάλεπτο προσφέροντας ηρεμία αλλά και επτά πόντους. Αυτός ήταν και ο λόγος που η ομάδα του Γιάννη Σφαιρόπουλου κράτησε αυτή τη διαφορά έχοντας σταθερά καλή άμυνα (47-58, 30’).

Η Μακάμπι έχασε τις δομές της στην άμυνα στην τελευταία περίοδο και η δε Μπάγερν Μονάχου βρήκε λύσεις από τους παγκίτες προεξέχοντος του Ντάνγκουμπιτς και μείωσε σε 59-64 (34’). Και σα να μην έφτανε αυτό, λίγα δευτερόλεπτα μετά αποβλήθηκε με πέντε φάουλ και ο Ο’ Μπράιαντ. Με την είσοδο στο τελευταίο πεντάλεπτο, οι Γερμανοί μείωσαν στο καλάθι (63-65). Εκεί η εμπειρία του Ρολ αποκατέστησε την τάξη για τη Μακάμπι (63-71) 3’25’’ πριν το τέλος. Με τον Μπάρτελ να αποτελεί το μοναδικό σημείο αναφοράς των γηπεδούχων στην επίθεση, η διαφορά μειώθηκε σε 70-74 (39’), αλλά και πάλι ο Ρολ διατήρησε την κυριαρχία της Μακάμπι.

ΝΙΚΗΣΕ ΓΙΑΤΙ: Με εξαίρεση την τελευταία περίοδο, η Μακάμπι ήταν εξαιρετικά διαβασμένη και φάνηκε από την αμυντική συμπεριφορά της. Αν απέφευγε κάποιες επιπολαιότητες και είχε τη στοιχειώδη ευστοχία στο μακρινό σουτ, θα κέρδιζε ευκολότερα.

ΕΚΑΝΑΝ ΤΗ ΔΙΑΦΟΡΑ: Ουίλμπεκιν, Μπλακ και Ρολ ήταν οι ηγέτες της Μακάμπι, αυτοί της έδωσαν πόντους αλλά και ηρεμία στα κρίσιμα σημεία.

ΑΦΑΝΗΣ ΗΡΩΑΣ: Ο Ντιμπαρτολομέο έκανε εξαιρετικό τρίτο δεκάλεπτο και γενικώς απέδειξε τη χρησιμότητά του.

ΠΕΡΑΣΑΝ ΚΑΙ ΔΕΝ ΑΚΟΥΜΠΗΣΑΝ: Κόπονεν, Λούτσιτς και Ντέντοβιτς ήταν εκτός ρυθμού για την Μπάγερν. Για τη Μακάμπι, ο Τάιους δεν έβγαλε ούτε άμυνες, ενώ οι περισσότερες αποφάσεις του Πάργκο ήταν λανθασμένες.

ΣΗΜΕΙΟ-ΚΛΕΙΔΙ: Το επιθετικό ριμπάουντ του Μπλακ 34’’ πριν το τέλος - με το σκορ στο 70-74 - γιατί έδωσε και το τρίποντο στον Ρολ με το οποίο τελείωσε το παιχνίδι.

ΤΙ ΠΕΤΑΝΕ: Πέρα από τις κακές επιθετικές επιλογές, η Μπάγερν έκανε και 15 λάθη.Η Μακάμπι έχασε πολλά ελεύθερα σουτ, κυρίως όμως δεν χρησιμοποίησε σωστά τα φάουλ της.

Η ΦΑΣΗ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ: Το φοβερό κάρφωμα του Ντέρικ Ουίλιαμς μετά από πάσα του Μπαρτέλ στο τρίτο δεκάλεπτο, αφού δεν μέτρησε το buzzer beater του Πάργκο στο τέλος του πρώτου μέρους.

Τα δεκάλεπτα: 17-18, 31-33, 47-58, 70-77