Χίμκι - Ρεάλ 75-100

Χίμκι - Ρεάλ 75-100
Η Ρεάλ Μαδρίτης έκανε επίδειξη δύναμης στην έδρα της Χίμκι καθώς επικράτησε με 75-100 στηριζόμενη στο πληθωρικό παιχνίδι της αλλά και στην ευστοχία της έξω από τα 6.75.

Η κυριαρχία κάτω από τα καλάθια και τα… πολλαπλάσια ριμπάουντ (3-13) έναντι της Χίμκι, δεν ήταν αρκετά για τη Ρεάλ Μαδρίτης στο πρώτο δεκάλεπτο. Γιατί υπέπεσε και σε έξι λάθη, ενώ οι γηπεδούχοι – προεξέχοντος του Σβεντ – σούταραν καλά (4/11) έξω από τα 6.75. Η περίοδος ολοκληρώθηκε με σκορ 22-24 υπέρ των Μαδριλένων.

Οι τελευταίοι ξεκίνησαν «ζεστοί» στη δεύτερη περίοδο, ευστόχησαν σε τέσσερις διαδοχικές προσπάθειες τριών πόντων με τους Φερνάντεθ, Κοζέρ και σε συνδυασμό με τη σταθερή κυριαρχία τους στη ρακέτα προηγήθηκαν με 29-36 (14’). Οι φιλότιμες προσπάθειες των Τόμας, Μάρκοβιτς δεν ήταν αρκετές για τη Χίμκι, καθώς η Ρεάλ συνέχισε να μαζεύει ριμπάουντ και να εκτελεί και με δεύτερες επιθέσεις. Έτσι στο τέλος του ημιχρόνου προηγήθηκε με 38-51 με buzzer beater του Καμπάτσο.

Η Ρεάλ δεν είχε ρυθμό στην επίθεση στο πρώτο μισό της 3ης περιόδου, αυτό προσπάθησε να εκμεταλλευτεί η Χίμκι και μείωσε σε 50-58 αλλά στα επόμενα έξι λεπτά η ισπανική ομάδα ήταν αφοπλιστική. Έτρεξε σερί 0-17 έχοντας κορυφαίο τον Φαμπιάν Κοζέρ και μετά με 50-70 στο τέλος της περιόδου, η διαφορά έφτασε έως και στα επίπεδα των 25 πόντων (50-75, 31’).

Η τελευταία περίοδος είχε διαδικαστικό χαρακτήρα, εξελίχθηκε σε προσωπική μονομαχία μεταξύ Σβεντ-Κοζέρ και η διαφορά διατηρήθηκε σε υψηλά επίπεδα (65-90, 36:30).

ΝΙΚΗΣΕ ΓΙΑΤΙ: Η Ρεάλ Μαδρίτης είχε κίνητρο, διπλάσια ριμπάουντ (19-43), εξαιρετικό ποσοστό ευστοχίας (48.3%) στο μακρινό σουτ και 26 ασίστ.

ΕΚΑΝΑΝ ΤΗ ΔΙΑΦΟΡΑ: Ο Φαμπιάν Κοζέρ έκανε εξαιρετικό παιχνίδι, έβαλε και τους οκτώ από τους 12 πόντους της Ρεάλ στο τρίτο δεκάλεπτο, όταν πλησίασε η Χίμκι. Ο Ρούντι Φερνάντεθ πρόσφερε το μακρινό σουτ το οποίο έδωσε τη διαφορά στη Ρεάλ.

ΑΦΑΝΗΣ ΗΡΩΑΣ: Παρουσία του Φακούντο Καμπάτσο σε θέση πλέι μέικερ, η Ρεάλ είχε καλύτερη λειτουργία.

ΠΕΡΑΣΑΝ ΚΑΙ ΔΕΝ ΑΚΟΥΜΠΗΣΑΝ: Κρόκερ και Τζένκινς δεν είχαν ρυθμό για τη Χίμκι, σε… ρηχά νερά ήταν για τη Ρεάλ οι Ρέγες, Τέιλορ.

ΣΗΜΕΙΟ-ΚΛΕΙΔΙ: Το 0-12 σερί της Ρεάλ Μαδρίτης μέχρι το τέλος της 3ης περιόδου όταν η Χίμκι έκανε απόπειρα επιστροφής στο παιχνίδι.

ΤΙ ΠΕΤΑΝΕ: Στο τέλος του πρώτου ημιχρόνου η Χίμκι είχε 7 ριμπάουντ έναντι 24 της Ρεάλ! Η ισπανική ομάδα είχε στιγμές επιπολαιότητας κι έκανε πολλά λάθη (σ.σ. 17)

Η ΦΑΣΗ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ: Η εξαιρετική εκτέλεση της transition επίθεσης της Ρεάλ Μαδρίτης που κατέληξε σε καλάθι του Αγιόν (31-40).

Τα δεκάλεπτα: 22-24, 38-51, 50-70, 75-100

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.