Ερυθρός Αστέρας - Φενέρμπαχτσε 68-56: Πλήρης επιβολή (vid)

Ερυθρός Αστέρας - Φενέρμπαχτσε 68-56: Πλήρης επιβολή (vid)
Ο Ερυθρός Αστέρας νίκησε τη Φενέρμπαχτσε με 68-56. Τρομερή η ομάδα του Μίλαν Τόμιτς υποχρέωσε σε δεύτερη ήττα τους Τούρκους.

Ο Ερυθρός Αστέρας υποχρέωσε τη Φενέρμπαχτσε στην δεύτερη ήττα της σε ισάριθμα παιχνίδια στην Euroleague. Ο Μίλαν Τόμιτς είχε προετοιμάσει άριστα τους παίκτες και πανηγύρισαν δίκαια τη νίκη με 68-56.

Η ομάδα του Βελιγραδίου παρουσιάστηκε εξαιρετικά διαβασμένη στο ξεκίνημα της αναμέτρησης και φρόντισε να πάρει ένα μικρό προβάδισμα. Η Φενέρμπαχτσε δεν είχε ρυθμό και κατάφερε κι έμεινε κοντά στο σκορ χάρη στην άμυνα της, ωστόσο ο Ερυθρός Αστέρας με τους Τζέιμς Γκιστ και Λορέντζο Μπράουν παρέμενε σε θέση ισχύος.

Στην τρίτη περίοδο πολύ νωρίς οι γηπεδούχοι φορτώθηκαν με φάουλ και συμπλήρωσαν τα ομαδικά, ωστόσο η εμπειρία του Στράτου Περπέρογλου ήταν καθοριστική. Όταν η Φενέρ πλησίασε, ο Ελληνας φόργουορντ με συνεχόμενα δικά του καλάθια έκανε το 47-37 (27').

Η τουρκική ομάδα ήθελε να αντιδράσει, αλλά δεν μπορούσε. Η αστοχία και η εκπληκτική άμυνα των Σέρβων διατήρησε τη διαφορά σε ικανοποιητικό επίπεδο (53-46, 35'). Η Φενέρμπαχτσε με τρίποντο του Μπόμπι Ντίξον μείωσε στο καλάθι (53-51, 36'), όμως δεν κατάφερε κάτι καλύτερο μιας και ο Ερυθρός Αστέρας αντέδρασε με τον Μο Φαγιέ (58-51, 37').

ΝΙΚΗΣΕ ΓΙΑΤΙ: Οι νικητές έπαιξαν καταπληκτική άμυνα, δεχόντουσαν καλάθι με τρομερή δυσκολία και έδειξαν τρομερή ψυχραιμία στο τελευταίο πεντάλεπτο όταν και πίεσε ο αντίπαλος.

ΕΚΑΝΕ ΤΗ ΔΙΑΦΟΡΑ: Ο Στράτος Περπέρογλου είχε 11 πόντους (3/4δ., 1/3τρ., 2/4β.), 2 ριμπάουντ και 3 ασίστ. Εξαιρετικός και ο Τζέιμς Γκιστ με 11 πόντους και 8 ριμπάουντ.

ΑΦΑΝΗΣ ΗΡΩΑΣ: Ο Μο Φαγιέ ολοκλήρωσε το ματς με 8 πόντους (5 στο τελευταίο πεντάλεπτο) και 7 ριμπάουντ.

ΠΕΡΑΣΕ ΚΑΙ ΔΕΝ ΑΚΟΥΜΠΗΣΕ: Αστοχοι οι Κώστας Σλούκας (1/7 σουτ) και Ντέρικ Ουίλιαμς (0/5 σουτ).

ΣΗΜΕΙΟ-ΚΛΕΙΔΙ: Η Φενέρμπαχτσε μείωσε σε 53-51, αλλά ο Ερυθρός Αστέρας μετά το τάιμ άουτ του Τόμιτς αντέδρασε με σερί 8-0 και δεν ανησύχησε ξανά.

Η ΦΑΣΗ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ: Το κόψιμο το Φαγιέ στον Βέσελι στο 37' της αναμέτρησης.

ΤΙ ΠΕΤΑΝΕ: Οι γηπεδούχοι τίποτα. Η Φενέρμπαχτσε τα 10/29 δίποντα και τα 12 χαμένα αμυντικά ριμπάουντ.

Τα δεκάλεπτα: 15-16, 35-30, 51-43, 68-56