Αρμάνι - Μπασκόνια 81-74: Την φώτισε το… άστρο του Ντέλα Βάλε

Αρμάνι - Μπασκόνια 81-74: Την φώτισε το… άστρο του Ντέλα Βάλε
Ο Αμεντέο Ντέλα Βάλε ήταν ο… άσος που έβγαλε ο Έτορε Μεσίνα από το μανίκι και η Αρμάνι επικράτησε της Μπασκόνια με 81-74 στο Μιλάνο. Ο Ιταλός γκαρντ έβαλε 13 πόντους στην τελευταία περίοδο και ηγήθηκε το σερί 18-0 της ιταλικής ομάδας στην τελευταία περίοδο.

Η αρχή δεν είναι το ήμισυ του παντός, αυτό αποδείχθηκε τουλάχιστον στο Μιλάνο. Η Αρμάνι άρχισε με 7-0 (2:30), αλλά η συνέχεια ήταν καταστροφική γι’ αυτή. Αρχικά με τα πέντε λάθη που έκανε μέσα σε διάστημα (περίπου) τεσσάρων λεπτών. Η Μπασκόνια άντλησε πόντους μέσα από την άμυνα αλλά και τα τρία κλεψίματα του Βιλντόζα, απάντησε με επιμέρους σκορ 2-10 μετά τη συμπλήρωση πέντε λεπτών κι έκλεισε την περίοδο με σκορ 14-19 βασιζόμενη στα ποσοστά της αλλά και στα επτά λάθη του αντιπάλου.

Η διαφορά έφτασε έως και στους εννιά πόντους (14-23, 21:30). Η συνέχεια ανήκε στην Αρμάνι υπό την έννοια ότι είχε τον έλεγχο του ρυθμού , απέφυγε τα λάθη και βρήκε τον ηγέτη που έψαξε στο πρόσωπο του Βλάντιμιρ Μίτσοφ. Δύο λεπτά πριν το φινάλε του ημιχρόνου και με επιμέρους σκορ 12-3, οι γηπεδούχοι ανέτρεψαν το 23-29 σε 35-32. Η Μπασκόνια δεν είχε λύσεις με εξαίρεση τους πόντους του Στάουσκας και με εύστοχο τρίποντο του Σέλβιν Μακ, η Αρμάνι πήγε στο ημίχρονο με +6 (40-34).

Οι δύο ομάδες δεν βρήκαν ρυθμό στην επίθεση στο τρίτο δεκάλεπτο, η Αρμάνι είχε περισσότερα ξεσπάσματα στο transition παιχνίδι κι έτσι διατήρησε τον έλεγχο (53-44, 27:30). Η ιταλική ομάδα πάτησε για πρώτη φορά σε διαφορά δέκα πόντων (56-46) με τρίποντο από τον Σέρχι Ροντρίγκεθ αλλά μέσα σε διάστημα μικρότερο των δύο λεπτών δέχθηκε επτά πόντους κι έτσι το δεκάλεπτο ολοκληρώθηκε με σκορ 56-53.

Ο Ντέλα Βάλε ήταν παράγοντας του παιχνιδιού της Αρμάνι στην άμυνα, στις αρχές της τελευταίας περιόδου έγινε και στην επίθεση μες τους πέντε συνεχόμενους πόντους που σημείωσε (61-55, 31’). Οι γηπεδούχοι διεύρυναν το σερί τους στο 17-0 και η διαφορά εκτοξεύτηκε στο +18 (73-55, 34:30). Η Μπασκόνια αντέδρασε με δικό της σερί (0-7) και μείωσε σε 73-62, αλλά η Αρμάνι διαχειρίστηκε έξυπνα το παιχνίδι στα τελευταία τέσσερα λεπτά, εκμεταλλεύτηκε το μπόνους των βολών κι έφτασε στη νίκη.

ΝΙΚΗΣΕ ΓΙΑΤΙ: Η Αρμάνι έπαιξε καλή άμυνα σ’ όλη τη διάρκεια του αγώνα, τη συνδύασε με την ευστοχία της στα μεγάλα σουτ και κυρίως, εκμεταλλεύτηκε τις δικές της στιγμές στο παιχνίδι, όπως για παράδειγμα τα πρώτα λεπτά της τελευταίας περιόδου.

ΕΚΑΝΑΝ ΤΗ ΔΙΑΦΟΡΑ: Ο Αμεντέο Ντέλα Βάλε έβαλε οκτώ πόντους σε τέσσερα λεπτά στην τελευταία περίοδο. Ο Σέρχι Ροντρίγκεθ άλλαξε τον ρυθμό του αγώνα προς τα τέλη της τρίτης περιόδου και του… βγήκαν οι πρωτοβουλίες.

ΑΦΑΝΗΣ ΗΡΩΑΣ: Ο Βλάντιμιρ Μίτσοφ ο οποίος κράτησε την Αρμάνι στα δύσκολα, ενώ ο Μίκαελ Ρολ επίσης διεκδικεί αυτόν τον τίτλο με τη σταθερή καλή απόδοσή του και τις 4/4 βολές όταν η Μπασκόνια έκανε απόπειρα επιστροφής στην τελευταία περίοδο.

ΠΕΡΑΣΑΝ ΚΑΙ ΔΕΝ ΑΚΟΥΜΠΗΣΑΝ: Δεν βγήκε το παιχνίδι στον Νέντοβιτς. Η Μπασκόνια είχε παίκτες (σ. σ. Σενγκέιλα, Τζάνινγκ) που δεν έβαλαν τα σουτ και άλλους (σ. σ. Γκαρίνο, Πολονάρα, Σιλντς) που δεν εμφανίστηκαν.

ΣΗΜΕΙΟ-ΚΛΕΙΔΙ: Τι άλλο; Το 18-0 σερί της Αρμάνι στα πρώτα 4:30 λεπτά της τελευταίας περιόδου.

ΤΙ ΠΕΤΑΝΕ: Η Αρμάνι έκανε επτά λάθη στο πρώτο δεκάλεπτο. Η Μπασκόνια «εξαφανίστηκε» στην τελευταία περίοδο.

Η ΦΑΣΗ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ: Η εξαιρετική συνεργασία μεταξύ Στάουσκας και Μάικλ η οποία κατέληξε με εντυπωσιακό κάρφωμα του τελευταίου στο 3ο δεκάλεπτο.

Τα δεκάλεπτα: 14-19, 40-34, 56-53, 81-74

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.