Μπασκόνια - Εφές 77-102: Εφές να την… πιεις στο ποτήρι!

Βασίλης Βλαχόπουλος
Μπασκόνια - Εφές 77-102: Εφές να την… πιεις στο ποτήρι!
Η Αναντολού Εφές έκανε τρομερό παιχνίδι στη Βιτόρια και ανάγκασε την Μπασκόνια σε μια άνευ όρων απόδοση. Οι Τούρκοι επιβλήθηκαν με 77-102 στην 6η σερί νίκη τους, ο Σέιν Λάρκιν ήταν και πάλι μαγικός, όπως και η ομάδα του έξω από τα 6.75 με 15/32 τρίποντα

Η αντίσταση της Μπασκόνια δεν κράτησε περισσότερα από πέντε αγωνιστικά λεπτά κι έτσι μετά τα διαδοχικά πικ εν ρολ και τα καλάθια του Πλάις, η Αναντολού Εφές άρχισε να βρίσκει λύσεις έξω από τα 6.75. Από το 10-9 της Μπασκόνια μετά το 4ο λεπτό, οι φιλοξενούμενοι έτρεξαν επιμέρους σκορ 3-15 και προηγήθηκαν με 13-24 (8:30) για να κλείσει το δεκάλεπτο με σκορ 16-26.

Οι εννιά διαδοχικοί πόντοι του Σέιν Λάρκιν στις αρχές της δεύτερης περιόδου έβαλαν νέους κανόνες στο παιχνίδι καθώς η διαφορά πήγε στο +19 (18-37, 12’) αλλά και στο +22 (22-46) μετά τα μισά της περιόδου. Μέχρι εκείνο το σημείο, η Εφές είχε 8/13 προσπάθειες τριών πόντων. Η Μπασκόνια προσπάθησε να διατηρηθεί στο παιχνίδι μέσα από τις ατομικές πρωτοβουλίες των Σενγκέλια, Σιλντς, επί της ουσίας όμως οι τελευταίοι απλά φρόντισαν για την αποφυγή των χειροτέρων μέχρι το τέλος του ημιχρόνου (35-55).

Το ρεσιτάλ της Εφές στην επίθεση συνεχίστηκε και στα πρώτα λεπτά του δεύτερου ημιχρόνου (41-65, 23’). Γενικώς, το τρίτο δεκάλεπτο εξελίχθηκε σε μια παράδοση άνευ όρων για την Μπασκόνια η οποία δεν έκανε χρήση ούτε των φάουλ για να ανακόψει τον ρυθμό της Εφές (44-73, 27’). Το δεκάλεπτο ολοκληρώθηκε με σκορ 53-76.

Η απόπειρα των γηπεδούχων να μειώσουν τη διαφορά έπεσε στο κενό καθώς Λάρκιν και Μπομπουά δεν άφησαν πολλά περιθώρια (65-96), περίπου τέσσερα λεπτά πριν το φινάλε. Έτσι κύλησαν και τα υπόλοιπα αγωνιστικά λεπτά παρά το rotation του Εργκίν Αταμάν.

ΝΙΚΗΣΕ ΓΙΑΤΙ: Οι δύο ομάδες δεν έχουν καμία σχέση και η Μπασκόνια είχε την ατυχία να βρει την Εφές στην τρομερή κατάσταση. Οι Τούρκοι έδωσαν ρεσιτάλ στην επίθεση τόσο σε δημιουργία όσο και σε εκτέλεση στο μακρινό σουτ.

ΕΚΑΝΑΝ ΤΗ ΔΙΑΦΟΡΑ: Ένα ακόμη εκπληκτικό παιχνίδι για τον Σέιν Λάρκιν, εξαιρετικός ήταν και ο Βασίλιε Μίτσιτς, ομοίως και ο Σερτάτς Σανλί έκανε το καλύτερο φετινό παιχνίδι του.

ΑΦΑΝΗΣ ΗΡΩΑΣ: Ο Κρις Σίνγκλετον με τους 13 πόντους και και τα τέσσερα κλεψίματα.

ΠΕΡΑΣΑΝ ΔΕΝ ΑΚΟΥΜΠΗΣΑΝ: Με εξαίρεση τους Σενγκέιλα, Σιλντς και Σάουσκας, οι υπόλοιποι δεν «εμφανίστηκαν» στο παρκέ για την Μπασκόνια,.

ΣΗΜΕΙΟ-ΚΛΕΙΔΙ: Οι εννιά διαδοχικοί πόντοι του Λάρκιν στο ξεκίνημα της δεύτερης περιόδου που έστειλαν τη διαφορά στο +19

ΤΙ ΠΕΤΑΝΕ: Στον τρομερό ρυθμό της Εφές στην επίθεση, η Μπασκόνια έκανε μόλις 6 (!) φάουλ στο πρώτο ημίχρονο. Οι φιλοξενούμενοι δεν έχουν κάτι να πετάξουν.

Η ΦΑΣΗ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ: Το εντυπωσιακό καλάθι του Λάρκιν στο 3ο δεκάλεπτο φθάνοντας στην εκτέλεση χιλιοστά πριν το πόδι του ακουμπήσει στο παρκέ.

Τα δεκάλεπτα: 16-26, 35-55, 55-75, 77-102