Μπάγερν - ΤΣΣΚΑ 77-84: Η… μπογιά του Χάινς παραμένει λαμπερή!

Βασίλης Βλαχόπουλος
Μπάγερν - ΤΣΣΚΑ 77-84: Η… μπογιά του Χάινς παραμένει λαμπερή!
Η ΤΣΣΚΑ Μόσχας πέρασε από το Μόναχο καθώς επικράτησε της Μπάγερν με 77-84 σ’ ένα παιχνίδι που πέρασε από… σαράντα κύματα. Ο Κάιλ Χάινς απέδειξε ότι παραμένει ένας τίμιος εργάτης καθώς έβαλε τη σφραγίδα του στη νίκη της ομάδας του.

Το σύνολο του Δημήτρη Ιτούδη έφτασε να προηγηθεί έως και με διαφορά είκοσι πόντων στις αρχές του δεύτερου ημιχρόνου, αλλά με αυτοκαστροφικές τάσεις έπαιξε τη ζωή της… κορώνα γράμματα. Τα επιθετικά ριμπάουντ και η ηγετική παρουσία του Χάινς έκαναν τη διαφορά εκεί που η Μπάγερν μείωσε στον πόντο.

Η ΤΣΣΚΑ Μόσχας έπαιξε εξαιρετική άμυνα στο πρώτο δεκάλεπτο και με όπλο το μακρινό σουτ (είχε 4/8 τρίποντα) είχε σκορ και στην επίθεση. Έτσι προηγήθηκε με 8-13 μετά τη συμπλήρωση πέντε λεπτών αγώνων, ενώ στο δεύτερο μισό της περιόδου κράτησε τους Γερμανούς στους δύο πόντους κι έτσι στο τέλος αυτής ήταν μπροστά με 10-18.

Το show του Νταρούν Χίλιαρντ στα πρώτα δύο λεπτά της δεύτερης περιόδου οδήγησε τη διαφορά στο +16 (10-26) καθώς ο Αμερικανός σημείωσε οκτώ σερί πόντους. Χρειάστηκε να περάσουν 16 αγωνιστικά λεπτά και να μεσολαβήσουν επτά άστοχες προσπάθειες για να βρει η Μπάγερν Μονάχου το πρώτο της τρίποντο (19-30, 16’). Ο Μάικ Τζέιμς φρόντισε να αυξήσει τη διαφορά μέχρι το τέλος του ημιχρόνου (25-41) καθώς έκλεισε το πρώτο μέρος με 15 πόντους και τέσσερις ασίστ. Η δε Μπάγερν Μονάχου με 9/30 σουτ, προφανώς, δεν θα μπορούσε να διεκδικήσει κάτι περισσότερο.

Η διαφορά έφτασε και στο +20 (35-45) στις αρχές του δεύτερου ημιχρόνου κι εκεί άλλαξαν τα πάντα. Η Μπάγερν Μονάχου βρήκε τους ηγέτες που απελπισμένα αναζήτησε καθώς ο Λούτσιτς σημείωσε δέκα πόντους, ο Χούστις της έδωσε σκορ από μακρινή απόσταση και η διαφορά μειώθηκε έως και στους επτά πόντους (46-53, 27’) καθώς η ΤΣΣΚΑ έχασε τις δομές της. Εκεί ο Τζέιμς πήρε λογικές αλλά και τραβηγμένες προσπάθειες, αλλά η δική του ευστοχία στις βολές κράτησε τη διαφορά στα ίδια επίπεδα μέχρι το τέλος της περιόδου (52-59).

Η Μπάγερν συνέχισε στον ίδιο τρελό ρυθμό έχοντας το μακρινό σουτ από τον Κόπονεν και μείωσε στον πόντο (64-65, 33’) σ’ ένα διάστημα όπου η ΤΣΣΚΑ είχε λύσεις μόνο από τον Κώστα Κουφό.

Οι λεπτές ισορροπίες διατηρήθηκαν (69-70) με την είσοδο του αγώνα στα τελευταία 3:30 αγωνιστικά λεπτά. Ένα έμμεσο τρίποντο του Χάινς κι ένα ανόητο αντιαθλητικό φάουλ του Μονρό άλλαξαν τις ισορροπίες του αγώνα γιατί η ΤΣΣΚΑ ξέφυγε με έξι πόντους (69-75, 37’). Δύο χαμένες βολές του Μονρό σε συνδυασμό με ένα τρίποντο του Κουρμπάνοφ (71-80) ουσιαστικά έγραψαν τον επίλογο του αγώνα, 100’’ πριν το τέλος, παρά την προσπάθεια του Λούτσιτς. Ο τελευταίος ευστόχησε σε τρίποντο (74-80, 38:30) αλλά στην κρίσιμη φάση δέχθηκε ένα μεγαλοπρεπέστατο στοπ από τον Μπόλομποι.

ΝΙΚΗΣΕ ΓΙΑΤΙ: Αφού δεν κράτησε τη διαφορά που της έδωσε η ποιότητά της αλλά και η ευστοχία στο μακρινό σουτ, η ΤΣΣΚΑ χρησιμοποίησε στο τέλος την εμπειρία και την αθλητικότητά της καθώς με διαδοχικά επιθετικά ριμπάουντ είχε περισσότερες κατοχές στο κρίσιμο σημείο.

ΕΚΑΝΑΝ ΤΗ ΔΙΑΦΟΡΑ: Ο Κάιλ Χάινς τα έκανε όλα για την ΤΣΣΚΑ στο τελευταίο πεντάλεπτο του αγώνα, ο Μάικ Τζέιμς παρότι είχε αρκετές κακές αποφάσεις στην τελευταία περίοδο… έβαλε 25 πόντους. Ο Νταρούν Χίλιαρντ θα έπρεπε να βάλει περισσότερα ελεύθερα σουτ αλλά τελείωσε τον αγώνα με 18 πόντους.

ΑΦΑΝΗΣ ΗΡΩΑΣ: Ο Κουρμπάνοφ δεν… εμφανίστηκε στο γήπεδο στη μεγαλύτερη διάρκεια του αγώνα, αλλά έβαλε το καλάθι που σφράγισε τη νίκη για την ομάδα του.

ΠΕΡΑΣΑΝ ΚΑΙ ΔΕΝ ΑΚΟΥΜΠΗΣΑΝ: Λο, Μπάρτερ και Λεσόρ δεν μπήκαν στο παιχνίδι για την Μπάγερν. Ο Μπέικερ ήταν απαρατήρητος σ’ ένα ακόμη παιχνίδι για την ΤΣΣΚΑ.

ΣΗΜΕΙΟ-ΚΛΕΙΔΙ: Σε 15 δευτερόλεπτα η ΤΣΣΚΑ πήρε πέντε πόντους και το 69-70 έγινε 69-75 (37’).

ΤΙ ΠΕΤΑΝΕ: Η Μπάγερν το πρώτο ημίχρονο και η ΤΣΣΚΑ το δεύτερο.

Η ΦΑΣΗ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ: Η φοβερή τάπα του Μάικ Τζέιμς στον Ντέντοβιτς στο 3ο δεκάλεπτο.

Τα δεκάλεπτα: 10-18, 25-41, 52-59, 77-84