Ολυμπιακός - Μπάγερν 89-72: Σαρωτικός με τους... ξεχασμένους (vid)

Κωνσταντίνος Μελάγιες
Ολυμπιακός - Μπάγερν 89-72: Σαρωτικός με τους... ξεχασμένους (vid)
Ο Ολυμπιακός (8-12) νίκησε την Μπάγερν (6-14) με 89-72. Ο Μπαρτζώκας έβαλε τους ξεχασμένους από τον Κεμζούρα, Βεζένκοβ, Ρούμπιτ και Ρότσεστι οι οποίοι ήταν απολαυστικοί.

Ο Ολυμπιακός επικράτησε της Μπάγερν με 89-72 παίζοντας καταπληκτικό μπάσκετ σε μεγάλο μέρος του παιχνιδιού. Στα τελευταία 12 λεπτά ο Μπαρτζώκας εμπιστεύτηκε παίκτες που δεν χρησιμοποιούσε ο προηγούμενος προπονητής και οι Βεζένκοβ, Ρούμπιτ και Ρότσεστι τον δικαίωσαν.

Ο Ολυμπιακός δεν ξεκίνησε όπως ήθελε ούτε στην επίθεση ούτε στην άμυνα. Στη μία πλευρά ήταν άστοχος και στην άλλη ακόμη κι όταν ανταποκρινόταν έχανε το ριμπάουντ με αποτέλεσμα οι Βαυαροί να προηγηθούν με 3-9 (5’). Το τάιμ άουτ του Μπαρτζώκα λειτούργησε ως ξυπνητήρι, βελτιώθηκε η δουλειά στο ριμπάουντ και με τον Σπανούλη να σκοράρει, ο Ολυμπιακός ισοφάρισε σε 12-12, (8΄).

Ο Μπόλντγουιν έβγαζε τρομερή ενέργεια και με καλάθια από τα χέρια του κι από αυτά του Πολ η διαφορά πήγε στο +8 (27-19, 14’). Οι παίκτες που μπήκαν από τον πάγκο εν αντιθέσει με όσα είδαμε κόντρα στην Άλμπα, λειτούργησαν άψογα. Ο Πολ σκόραρε με συχνότητα, η μπάλα κυκλοφορούσε καλά και στα μετόπισθεν Ρούμπιτ και Κόνιαρης έκρυβαν κάθε αδυναμία (35-26, 18’). Η Μπάγερν πάντως κατάφερε να πάει στα αποδυτήρια έχοντας μειώσει το σκορ.

Οι Πειραιώτες στην τρίτη περίοδο μπήκαν χωρίς ίχνος συγκέντρωσης. Τραγική άμυνα, πολύ κακή δουλειά στο ριμπάουντ και συνεχόμενες λάθος πάσες στην επίθεση. Η Μπάγερν φυσικά και δεν τα άφησε χωρίς να τα εκμεταλλευτεί και με πρωταγωνιστή τον Λούτσιτς προσπέρασε με 43-49 (27’). Πρίντεζης και Κόνιαρης «σάλπισαν» την αντεπίθεση με αποτέλεσμα πολύ γρήγορα να προσπεράσουν οι γηπεδούχοι στο σκορ (54-53, 30’).

Οι «ερυθρόλευκοι» είχαν πάρει φορά και η διακοπή ανάμεσα στις περιόδους δεν του χάλασε τον ρυθμό. Ο Ρότσεστι μοίραζε ασίστ σε κάθε επίθεση, Βεζένκοβ και Ρούμπιτ σκόραραν με αποτέλεσμα ένα σερί 14-0 και το σκορ να πάει στο 61-53 (33’). Το συγκεκριμένο δίδυμο ψηλών έκανε ό,τι ήθελε και με δικά τους διαδοχικά τρίποντα το σκορ έγινε 76-61 (36’) χαρίζοντας τη νίκη ουσιαστικά στον Ολυμπιακό.

ΝΙΚΗΣΕ ΓΙΑΤΙ: Ο Ολυμπιακός βρήκε συνολικά 13 τρίποντα (9 στο δεύτερο ημίχρονο), είχε 21 ασίστ και πήρε βοήθεια από παίκτες που ήρθαν από τον πάγκο.

ΕΚΑΝΕ ΤΗ ΔΙΑΦΟΡΑ: Ο Σάσα Βεζένκοβ είχε 20 πόντους (2/4δ., 5/6τρ., 1/1β.), 5 ριμπάουντ κι ένα κλέψιμο.

Ο Όγκουστιν Ρούμπιτ ολοκλήρωσε με 14 πόντους (2/2δ., 2/3τρ., 4/6β.), 3 ριμπάουντ, ένα κλέψιμο κι ένα κόψιμο.

ΠΕΡΑΣΕ ΚΑΙ ΔΕΝ ΑΚΟΥΜΠΗΣΕ: Ο Ζίπσερ είχε 2/8 σουτ.

ΑΦΑΝΗΣ ΗΡΩΑΣ: Ο Τέιλορ Ρότσεστι έδωσε 12 ασίστ κάνοντας τα πάντα πιο εύκολα για όλους.

ΣΗΜΕΙΟ – ΚΛΕΙΔΙ: Ο Ολυμπιακός μετέτρεψε το 47-53 σε 76-61 με τρομερό μπάσκετ.

ΤΙ ΠΕΤΑΝΕ:Τα ριμπάουντ και για τις δύο ομάδες. Πολλά τα 13 χαμένα για κάθε μία.

Η ΦΑΣΗ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ: Ο Μπόλντγουιν πέρασε τον προσωπικό του αντίπαλο, πήρε τα βήματα και κάρφωσε θεαματικά στο καλάθι της Μπάγερν στην πρώτη περίοδο του αγώνα.

Τα δεκάλεπτα: 17-14, 37-32, 54-53, 89-72

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.