Παναθηναϊκός – ΤΣΣΚΑ Μόσχας 66-97: Άρρωστος και... ταπεινωμένος!

Παναθηναϊκός – ΤΣΣΚΑ Μόσχας 66-97: Άρρωστος και... ταπεινωμένος!
Με την ψυχολογία υπό το μηδέν και το ΟΑΚΑ να αποδοκιμάζει έντονα τη νέα κάκιστη εμφάνιση, ο Παναθηναϊκός γνώρισε την πιο βαριά ήττα στην ιστορία του στην EuroLeague από την ΤΣΣΚΑ Μόσχας με 66-97 και πλέον καλείται να βρει πραγματικό... ηλεκτροσόκ!

Και τώρα... τρέχει! Μετά το ντέρμπι του ΣΕΦ, ο Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ παρουσιάστηκε «άδειος» από ψυχολογία και γνώρισε νέα ήττα στην EuroLeague, αυτήν την φορά από την ΤΣΣΚΑ Μόσχας με 66-97! Μάλιστα αυτή ήταν η 4η σερί ήττα και η 6η στα τελευταία επτά ματς!

Και σαν να μην έφτανε αυτό, οι «πράσινοι» ήταν και πάλι αγνώριστοι στο παρκέ του ΟΑΚΑ, χωρίς αρχή, μέση και τέλος παίζοντας κάκιστο -στη μεγαλύτερη διάρκεια του αγωνα- μπάσκετ. Δεν θα μπορούσε να ζητήσει κάτι λιγότερο. Πολλώ δε μάλλον από τη στιγμή που η διαφορά έφτασε και στο -31 (60-91) λίγο πριν από το τέλος το οποίο ήταν και το τελικό σκορ που ισοδυναμεί με την πιο βαριά ήττα στην ιστορία των «πρασίνων» στην EuroLeague!

Το ματς

Ο Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ προσπάθησε να ξεκινήσει καλά στο ματς και να ελέγξει τον ρυθμό, στηριζόμενος στην επίθεσή του και όχι στην άμυνα. Μέχρι το πρώτο εξάλεπτο τα είχε -εν μέρει- καταφέρει έχοντας προηγηθεί αρχικά με 14-12 και στη συνέχεια με 19-17. Την ίδια ώρα η ΤΣΣΚΑ έβρισκε «απάντησεις» στα σουτ των «πρασίνων» με τον Φόιγκτμαν και συνέχιζει να ήταν... στενός κορσές στους γηπεδούχους. Όμως όταν άρχισε να «κολλάει» η επίθεση του Παναθηναϊκού και οι λύσεις να ελαχιστοποιούνται χάρη στην άμυνα της ρωσικής ομάδας, άρχισε να αλλάζει και η εικόνα της αναμέτρησης.

Με τον Κάιλ Χάινς να αναλαμβάνει δράση, η ΤΣΣΑ πραγματοποίησε ένα σερί 12-0 με αποτέλεσμα να προηγηθεί με 10 πόντους διαφορά (19-29) λίγο πριν από το τέλος του α' δεκαλέπτου (22-32) έχοντας πάρει ολοκληρωτικά το μομέντουμ του αγώνα. Ουσιαστικά ήταν και το σημείο όπου ο Παναθηναϊκός τα έκανε όλα... λάθος και η έμπειρη πρωταθλήτρια Ευρώπης φρόντισε να εκμεταλλευτεί και την παραμικρή λεπτομέρεια. Γι' άλλο ένα ματς δεν δούλεψαν καθόλου τα block out, επανήλθε η αδυναμία στα ριμπάουντ και κάπως έτσι η διαφορά εκτοξεύχθηκε αρχικά στο +14 για τους φιλοξενούμενους (26-40) και στη συνέχεια και στο +15 (31-46). Τίποτε δεν λειτουργούσε σωστά, με εξαίρεση τις φιλότιμες προσπάθειες του Ίαν Βουγιούκα (6π., 2/4δίπ.), ο οποίος αποτελούσε στην 2η περίοδο τη μοναδική αξιόπιστη λύση επιθετικά.

Η... νέα αστοχία στα τρίποντα στο α' ημίχρονο (4/14, ποσοστό 28,6%) είχε στοιχίσει στην ελληνική ομάδα και σαν να μην έφτανε αυτό, μετρούσε 8 ριμπάουντ λιγότερα (17-25) και μόλις 5 ασίστ σε ένα ολόκληρο ημίχρονο (38-48) εκ των οποίων οι τέσσερις του (πολύ καλού και) ρέκορντμαν, Νικ Καλάθη (10π., 4ασ., 3ριμπ., 1κλ., 3λ. σε 17') Μαχητικός ήταν και ο Τόμας στην επίθεση (10π., 4/6δίπ., 2/2β., 0/1τρ.) αλλά στην άμυνα αντιμετώπιζε και πάλι προβλήματα. Την ίδια η ΤΣΣΚΑ μετρούσε 7/18 τρίποντα και ήταν και το στοιχείο που έκανε την διαφορά.

Το σκηνικό δεν άλλαξε ούτε στο τρίτο δεκάλεπο. Ο Παναθηναϊκός συνέχισε να παίζει κάτι σαν... μπάσκετ, χωρίς καμία αρχή, μέση και τέλος, η ΤΣΣΚΑ συνέχισε να δείχνει υπομονή και φρόντισε να «καθαρίσει» από νωρίς με την υπόθεση της νίκης στέλνοντας την διαφορά και στους 18 πόντους (39-57) στο 25'. Οι «πράσινοι» είχαν ολόκληρο βουνό να ανέβουν προκειμένου να γυρίσουν το ματς και σίγουρα δεν ήταν καθόλου εύκολο απέναντι σε μια έμπειρη ομάδα όπως είναι η ΤΣΣΚΑ. Ακόμα και όταν μειώθηκε η διαφορά στους 11 πόντους (48-59 στο 27'), δύο σερί τρίποντα του Χίλιαρντ επανέφεραν τον δείκτη του σκορ στο -17 (48-65) λίγο πριν από το τέλος της 3ης περιόδου (51-65). Μάλιστα η διαφορά έφτασε και στους 22 πόντους για λογαριασμό της ΤΣΣΚΑ (54-76) στο 33'. Δείγμα και της εικόνα του αγώνα, με τους μεν (Παναθηναϊκός) να είναι εντελώς άστοχοι και τους δε (ΤΣΣΚΑ) να είναι συγκεντρωμένοι και στα 40 λεπτά του αγώνα «κυνηγώντας» την σωστή επιλογή στην επίθεση. Αποκορύφωμα το -31 (60-91) δύο λεπτά πριν από το τέλος το οποίο έμελλε να ήταν και το τελικό σκορ.

ΝΙΚΗΣΕ ΓΙΑΤΙ: Δεν χρειάζονται πολλές αναλύσεις. Απλούστατα η ΤΣΣΚΑ έκανε τα πάντα σωστά και ο Παναθηναϊκός έκανε τα πάντα λάθος. Η διαφορά «μιλάει» από μόνη της. Κάκιστος ο Παναθηναϊκός, αρκετά καλή η ΤΣΣΚΑ.

ΕΚΑΝΕ ΤΗΝ ΔΙΑΦΟΡΑ: «Βαρέλι» το έβλεπε ο Νταρούν Χίλιαρντ, ο οποίος είχε 21 πόντους με 5/9 τρίποντα και 6/6 βολές.

ΑΦΑΝΕΙΣ ΗΡΩΕΣ: Όλοι οι υπόλοιποι παίκτες της ΤΣΣΚΑ

ΠΕΡΑΣΑΝ ΚΑΙ ΔΕΝ ΑΚΟΥΜΠΗΣΑΝ: Όλοι οι παίκτες του Παναθηναϊκού.

ΣΗΜΕΙΟ – ΚΛΕΙΔΙ: Αρχικά το 12-0 της ΤΣΣΚΑ το οποίο μετέτρεψε το 19-17 σε 19-29. Και στη συνέχεια από τη στιγμή που πήρε το μομέντουμ, έκανε τα ξεσπάσματα που έπρεπε για να φτάσει στην πιο εύκολη επικράτηση της ιστορίας της απέναντι στον Παναθηναϊκό.

Η ΦΑΣΗ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ: Η στιγμή που οι φίλοι του Παναθηναϊκού αποχωρούσαν απογοητευμένοι από το ΟΑΚΑ ακόμα και επτά λεπτά πριν από το τέλος του αγώνα.

ΤΙ ΠΕΤΑΝΕ: Ο Παναθηναϊκός ΟΛΟ το ματς. Η ΤΣΣΚΑ τίποτα απολύτως.

Τα δεκάλεπτα: 22-32, 38-48, 51-65, 66-97

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.