Ερυθρός Αστέρας - Μακάμπι Τελ Αβίβ 92-76: Δώρο γενεθλίων! (vid)

Ερυθρός Αστέρας - Μακάμπι Τελ Αβίβ 92-76: Δώρο γενεθλίων! (vid)
Ο Ερυθρός Αστέρας γιόρτασε τα 75α γενέθλιά του με εύκολη νίκη επί της Μακάμπι στο Βελιγράδι με 92-76. Τρομερά εύστοχοι οι γηπεδούχοι έξω από τα 6.75 με 13/23 τρίποντα, ενώ η Μακάμπι έχασε έδαφος για την κατάληψη της 4ης θέσης.

Η ομάδα του Ντράγκαν Σάκοτα άγγιξε την τελειότητα στην επίθεση τόσο μέσα από τα ποσοστά της στα σουτ, τον μικρό αριθμό λαθών αλλά και τη δημιουργία. Το ακριβώς αντίθετο ισχύει για τη Μακάμπι για την οποία το παιχνίδι εξελίχθηκε καταστροφικά στο δεύτερο ημίχρονο.

Αντικειμενικά, για τη Μακάμπι Τελ Αβίβ το -6 (49-43) στο τέλος του πρώτου ημιχρόνου μάλλον στοιχειοθέτησε τη μικρότερη δυνατή απώλεια και για τον Ερυθρό Αστέρα αυτό το προβάδισμα ήταν το μικρότερο που θα μπορούσε να είχε, δεδομένης της τρομερή ευστοχίας του (10/14) από μακρινή απόσταση. Ειδικά του Μπίλι Μπάρον ο οποίος σημείωσε 14 πόντους σε περίπου πέντε αγωνιστικά λεπτά. Ο Ερυθρός Αστέρας είχε 6/7 έως το 6:30 (23-14) και η Μακάμπι κρατήθηκε στο παιχνίδι (27-20, 10’). λόγω της δράσης των Κοέν, Χάντερ.

Ο διαγωνισμός τρίποντων συνεχίστηκε στη δεύτερη περίοδο όπου ο Ερυθρός Αστέρας έφτασε να είχε 9/11 προσπάθειες και προηγήθηκε με 38-30 (14’). Ντόρσεϊ και Τζάκσον έδωσαν λύσεις στη Μακάμπι, αλλά κάθε φορά που έχτιζε τα θεμέλια για την ανατροπή, έκανε διαδοχικά λάθη. Κι έτσι το ημίχρονο έκλεισε με σκορ 49-43.

Το πρώτο πεντάλεπτου του δεύτερου ημιχρόνου ήταν καταστροφικό για τη Μακάμπι και εντυπωσιακό για τον Ερυθρό Αστέρα. Οι γηπεδούχοι δεν επέμειναν στο τρίποντο, επέλεξαν συνεργασίες μεταξύ ψηλών-κοντών και με επιμέρους σκορ 18-5 εκτόξευσαν τη διαφορά στο +19 (66-47). Στο ίδιο διάστημα η Μακάμπι μάταια επένδυσε στο μακρινό σουτ και γενικώς δεν είχε λογική στο παιχνίδι της. Ο Κέβιν Πάντερ συνέχισε να βλέπει το καλάθι σα βαρέλι, η διαφορά έφτασε και στο +22 (77-55, 29’). Η περίοδος έκλεισε με σκορ 79-58.

Ακόμη κι αν ήθελε η ομάδα του Γιάννη Σφαιρόπουλου να επιστρέψει στο παιχνίδι, δεν είχε τον τρόπο αλλά και δεν της το επέτρεψε ο Ερυθρός Αστέρας. Η διαφορά παρέμεινε σε υψηλό επίπεδο (85-67, 35’). Η Μακάμπι απλά συμβιβάστηκε με την ήττα.

ΝΙΚΗΣΕ ΓΙΑΤΙ: Ο Ερυθρός Αστέρας σούταρε σταθερά με ποσοστό κοντά στο 60% στο μακρινό σουτ, είχε παράλληλα 23 τελικές πάσες, επτά λιγότερα λάθη από τον αντίπαλο και οκτώ επιθετικά ριμπάουντ. Οι αριθμοί δείχνουν ξεκάθαρα τους λόγους.

ΕΚΑΝΑΝ ΤΗ ΔΙΑΦΟΡΑ: Μπίλι Μπάρον, Κέβιν Πάντερ και Βάντιμιρ Στίματς έκαναν τρομερό παιχνίδι.

ΑΦΑΝΗΣ ΗΡΩΑΣ: Ο Λορέντζο Μπράουν έκανε τα πάντα εκτός από την παροχή σκορ. Καλή οργάνωση και δημιουργία.

ΠΕΡΑΣΑΝ ΚΑΙ ΔΕΝ ΑΚΟΥΜΠΗΣΑΝ: Γενικώς η Μακάμπι, κυρίως οι Στούντεμαιρ, Ζουσμάν, Μπράιαντ, Κολοϊάρο.

ΣΗΜΕΙΟ-ΚΛΕΙΔΙ: Η ευστοχία του Ερυθρού Αστέρα στο μακρινό σουτ (13/23 τρίποντα)

ΤΙ ΠΕΤΑΝΕ: Ο Ερυθρός Αστέρας έχει μόνο να κρατήσει, η Μακάμπι έχασε το μυαλό της στο δεύτερο ημίχρονο.

Η ΦΑΣΗ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ: Η συνεργασία Μπράουν-Γκιστ και το κάρφωμα του τελευταίου στην 4η περίοδο.

Τα δεκάλεπτα: 27-20, 49-43, 79-58, 92-76.