Ολυμπιακός - Μακάμπι Τελ Αβίβ 85-82: Θρύλε μεγάλη η Χάρι-σον! (vid)

Ολυμπιακός - Μακάμπι Τελ Αβίβ 85-82: Θρύλε μεγάλη η Χάρι-σον! (vid)
Ο Ολυμπιακός (3-1) νίκησε την Μακάμπι Τελ Αβίβ (1-3) με 85-82 χάρη σε buzzer beater του Άαρον Χάρισον.

Ο Ολυμπιακός πέτυχε την τρίτη συνεχόμενη νίκη του αφού επικράτησε της Μακάμπι Τελ Αβίβ με 85-82 χάρη σε τρίποντο του Χάρισον στο μηδέν!

Οι «ερυθρόλευκοι» έδειξαν για μία ακόμη φορά πως είναι μία πολύ σκληρή ομάδα που δεν εγκαταλείπει ποτέ την προσπάθεια. Συγκλονιστική απόδοση από τους Σπανούλη (11π. και τρομερή άμυνα), Βεζένκοβ (14π., 5ρ.) και Μάρτιν (16π., 8ρ.)!

Για ένα τρίλεπτο οι δύο αντίπαλοι έκαναν μόνο λάθη ή είχαν άστοχα σουτ στο παρκέ. Στο επόμενο διάστημα ο Ολυμπιακός βρήκε δύο τρίποντα από τους Βεζένκοβ και Παπανικολάου, αλλά στην άλλη πλευρά έκανε κάτι παρόμοιο κι ο Μπλέιζερ (8-12, 6’). Οι φιλοξενούμενοι διεύρυναν το σερί τους στο 10-0 μέχρι που το διέκοψε ο Έλις και έτσι χάρη στον Αμερικανό σέντερ οι Πειραιώτες πλησίασαν στο σκορ, αλλά όχι για πολύ αφού το δεκάλεπτο έληξε με 15-22 χάρη σε σουτ του Ντόρσεϊ.

Οι παίκτες του Μπαρτζώκα μπήκαν συγκεντρωμένοι στο δεύτερο δεκάλεπτο κι έτσι Σπανούλης, Χάρισον, Πρίντεζης και Μάρτιν ισορρόπησαν το σκορ στους 24 πόντους (13’). Ο αρχηγός των «ερυθρόλευκων» αναστάτωνε συνέχεια την αντίπαλη άμυνα και πότε με καλάθια και πότε με ασίστ, πρόσφερε λύσεις και κάπως έτσι με τρίποντο ο Τζένκινς έκανε το 29-26 (15’). Ο Ολυμπιακός είχε αποκτήσει ρυθμό, ο Πρίντεζης έκανε το 38-31 με εύστοχο σουτ πίσω από τα 6.75 και λίγο αργότερα τον μιμήθηκε ο Χάρισον (44-38, 20’).

Ο Ολυμπιακός βγήκε συγκεντρωμένος στην επανάληψη τόσο στην άμυνα όσο και στην επίθεση. Η αντιμετώπιση του Ζίζιτς ήταν αρκετά καλή και στην άλλη πλευρά ο Βεζένκοβ με 2/2 τρίποντα έστειλε την διαφορά στο +10 (54-44, 24’). Η Μακάμπι όμως έχει ποιότητα στο ρόστερ της και μείωσε με δύο συνεχόμενα τρίποντα σε 56-52 (25’). Ακολούθησε ένα διάστημα χωρίς ιδιαίτερο σκορ και με πολλά λάθη μέχρι που οι Μάρτιν και ΜακΚίσικ «ξεκόλλησαν» την ομάδα, αλλά ο Τζόουνς με τρίποντο έκανε το 69-66 στο τέλος του δεκαλέπτου.

Στην τελευταία περίοδο ο Ολυμπιακός συμπλήρωσε γρήγορα τα ομαδικά φάουλ κι έτσι από νωρίς οι παίκτες του Σφαιρόπουλου πήγαν στην γραμμή. Ταυτόχρονα με την στατική περισσότερες φορές επίθεση των γηπεδούχων, άλλαξε το προβάδισμα (71-72, 34’). Οι άμυνες είχαν γίνει πιο σκληρές, η κούραση είχε κάνει την εμφάνισή της και καμία ομάδα δεν μπορούσε να πάρει διαφορά.

Ο Σπανούλης μετά από δύο συνεχόμενες σπουδαίες άμυνες, σκόραρε κι έβαλε τον Ολυμπιακό μπροστά στο σκορ με 75-74 (37’). Ουίλμπεκιν και Βεζένκοβ σκόραραν για τις ομάδες τους και στο τέλος ο Σπανούλης με αλλαγή χεριού έκανε το 82-79. Στο λεπτό που απέμενε καμία δεν σκόραρε και έτσι μπήκαμε στην διαδικασία των βολών. Ο Τζόουνς αστόχησε και στις δύο, ο Καλογιάρο πήρε επιθετικό ριμπάουντ κι ο Ουίλμπεκιν ισοφάρισε με τρίποντο.

Ο Χάρισον όμως σε «νεκρό» χρόνο ευστόχησε σε σουτ τριών πόντων υπό πίεση και χάρισε την τρίτη σερί νίκη στην ομάδα του.

ΝΙΚΗΣΕ ΓΙΑΤΙ: Ο Ολυμπιακός στην τελευταία περίοδο δέχτηκε 16 πόντους και οι περισσότεροι ήταν από βολές. Διαφορά και στις ασίστ (22-16).

ΕΚΑΝΕ ΤΗ ΔΙΑΦΟΡΑ: Ο Χασάν Μάρτιν με 16 πόντους (8/9δ.) και 8 ριμπάουντ αποδείχτηκε θωρηκτό.

Σπουδαίος Βασίλης Σπανούλης με εκπληκτική άμυνα και 11 πόντους εκ των οποίων οι κρίσιμοι στο τέλος,

ΠΕΡΑΣΕ ΚΑΙ ΔΕΝ ΑΚΟΥΜΠΗΣΕ: Ο Άντε Ζίζιτς τα βρήκε σκούρα απέναντι στους Έλις και Μάρτιν κι έμεινε στους 4 πόντους και στα 3 ριμπάουντ.

ΑΦΑΝΗΣ ΗΡΩΑΣ: Ο Σάσα Βεζένκοβ ήταν κομβικός με 14 πόντους (4/5τρ.) και 5 ριμπάουντ. Αν έλειπε δεν θα νικούσε ο Ολμυπιακός.

Ο Άαρον Χάρισον με 12 πόντους και φυσικά το νικητήριο σουτ.

ΣΗΜΕΙΟ – ΚΛΕΙΔΙ: Το τρίποντο του Χάρισον, τι άλλο;

ΤΙ ΠΕΤΑΝΕ: Ο Ολυμπιακός τις κακές επιστροφές στην άμυνα σε αρκετές στιγμές του αγώνα.

Η ΦΑΣΗ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ: Η alley oop συνεργασία που κατέληξε σε εντυπωσιακό κάρφωμα του Οθέλο Χάντερ.

Τα δεκάλεπτα: 15-22, 44-40, 69-66, 85-82.