Παναθηναϊκός-Άλμπα 92-69: Πειστικός και απολαυστικός!

Γιώργος Κούβαρης
Παναθηναϊκός-Άλμπα 92-69: Πειστικός και απολαυστικός!
Ο Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ επέστρεψε στις νίκες κερδίζοντας την Άλμπα Βερολίνου στο κλειστό του ΟΑΚΑ με 92-69 και πήρε μια «βαθιά» ανάσα, τόσο ψυχολογική, όσο και βαθμολογική ενόψει της συνέχειας. Καλύτερος ο Παπαπέτρου με 22 πόντους, εξαιρετικός ο Παπαγιάννης.

Επιτέλους... νίκη αναφώνησαν στον Παναθηναϊκό μετά το 92-69 απέναντι στην Άλμπα Βερολίνου. Οι δύο σερί εντός έδρας ήττες από Ζάλγκιρις και Ρεάλ είχαν ρίξει την ψυχολογία των παικτών των «πρασίνων» οι οποιοι έψαχναν να συνδυάσουν μια καλή εμφάνιση και με ένα θετικό αποτέλεσμα. Και τα κατάφεραν!

Με τον Ιωάννη Παπαπέτρου να αποδεικνύεται... δήμιο της Άλμπα Βερολίνου (μετά και το περσινό ρεκόρ καριέρας του με τους 39 πόντους) και τους «πράσινους» να «πυροβολούν» ακατάπαυστα από την περιφέρεια, ο Παναθηναϊκός πραγματοποίησε πειστική εμφάνιση και σίγουρα κέρδισε ηρεμία ενόψει της συνέχειας.

Ο αρχηγός του «τριφυλλιού» τελείωσε το ματς με 22 πόντους έχοντας 5/7 δίποντα, 3/7 τρίποντα, 3/3 βολές, 4 ριμπάουντ και 4 ασίστ, ενώ ο Γιώργος Παπαγιάννης ήταν και πάλι «παντού» έχοντας 12 πόντους, 6 ριμπάουντ, 3 ασίστ και 4 τάπες!

Φυσικά τον μεγαλύτερο ρόλο για την εύκολη επικράτηση του Παναθηναϊκού έπαιξε πρωτίστως η άμυνα με την οποία είχε κρατήσει την Άλμπα στους 52 πόντους για 30 λεπτά ενώ δεν της επέτρεψε να ξεπεράσει τους 70, όπως επίσης και η ευστοχία έξω από τα 6.75 μέτρα έχοντας 15/34 τρίποντα!

Το ματς

Ήταν ξεκάθαρο από το ξεκίνημα του αγώνα ότι ο Παναθηναϊκός ήθελε να επιβάλλει τον ρυθμό του και να μην μπει αλά... Ζάλγκιρις περιπέτειες ώστε να φτάσει στο σημείο να «κυνηγάει» το σκορ. Και τα κατάφερε σε μεγάλο βαθμό. Ο Ιωάννης Παπαπέτρου κατά πρώτο λόγο και ο Γιώργος Παπαγιάννης κατά δεύτερο, ήταν εκείνοι που πήραν από το χέρι τους «πράσινους» και τους βοήθησαν να ελέγξουν πλήρως τον ρυθμό του αγώνα και να μην βρεθούν πίσω σκορ μετά το αρχικό 0-4.

Μάλιστα ο Παναθηναϊκός προηγήθηκε με 17-8 ωστόσο δεν... πρόλαβε να χαρεί το +9 και η Άλμπα «απάντησε» χάρη σε συνεχόμενους πόντους των Λο και Γκίφεϊ. Κατάφερε η γερμανική ομάδα να μειώσει στο καλάθι (17-15 στο 8') αλλά από τη στιγμή που οι γηπεδούχοι είχαν 86% στα δίποντα (6/7) και 50% στα τρίποντα (4/8) έκλεισαν το πρώτο δεκάλεπτο στο +7 (25-18). Σ' αυτό το διάστημα οι Παπαπέτρου (10π.) και Παπαγιάννης (6π., 2ταπ.) έμοιαζαν... ασταμάτητοι ενώ μετά την έναρξη της β' περιόδου ο δείκτης του σκορ έφτασε για πρώτη φορά και στο +11 (29-18 στο 12') με το «τριφύλλι» να συνδυάζει το θέαμα με την ουσία. Παρόλα αυτά η Άλμπα επέστρεψε και πάλι στο παιχνίδι με επιμέρους 11-2 για το 31-29. Ο Παβναθηναϊκός στο β' δεκάλεπτο μέτρησε 0/8 τρίποντα και αυτό ήταν και το σημείο που βοήθησε τους φιλοξενούμενους να επιστρέψουν στο ματς, αλλά το ημίχρονο να κλείσει και πάλι στο +7 για το «τριφύλλι» (39-32) που είχε 10/17 δίποντα, 4/16 τρίποντα και 7/7 βολές έναντι 8/18 δίποντα, 4/11 τρίποντα και 4/5 βολές της Άλμπα.

Όσα τρίποντα δεν μπήκαν στο δεύτερο δεκάλεπτο, μπήκαν στο ξεκίνημα της 3ης περιόδου! Φόστερ, Σαντ-Ρος και Ουάιτ ευστόχησαν τρεις διαδοχικές φορές έξω από τα 6.75 μέτρα με αποτέλεσμα η διαφορά να φτάσει για πρώτη φορά στους 13 πόντους (48-35 στο 22' και 50-37 στο 23') Η «βροχή» τριπόντων συνεχίστηκε στο κλειστό του ΟΑΚΑ, τόσο από πλευράς Παναθηναϊκού, αλλά και από πλευράς Άλμπα. Η μεγαλύτερη τιμή της διαφοράς ήταν το +15 (60-45 στο 27') χάρη και στην «αφύπνιση» του Νεμάνια Νέντοβιτς, πριν κλείσει η 3η περίοδος στο 66-52.

Βέβαια οι Γερμανοί έχουν την φήμη ότι δεν τα παρατάνε ποτέ και αυτό φάνηκε στο τέταρτο και τελευταίο δεκάλεπτο, όταν και προσπαθούσαν να γίνουν... στενός κορσές των «πρασίνων»! Οι παίκτες του Ρενέσες είχαν πάρει τη σκυτάλη από τον Παναθηναϊκό και άρχισαν με τη σειρά τους να ευστοχούν «ροκανίζοντας» την διαφορά. Παρόλα αυτά δεν μπόρεσαν να πλησιάσουν περισσότερο από 8 πόντους, αφού ο Ιωάννης Παπαπέτρου «όπλισε» ξανά και με συνεχόμενα τρίποντα «καθάρισε» με συνοπτικές διαδικασίες την υπόθεση της νίκης.

ΝΙΚΗΣΕ ΓΙΑΤΙ: Ο Παναθηναϊκός έπαιξε την άμυνα που μπορεί, έπαιξε την άμυνα που ξέρει, δεν άφησε αυτή τη φορά το «πρέπει» να τον καταβάλλει και έφτασε στην εύκολη επικράτηση. Φυσικά έπαιξε μεγάλο ρόλο και η ευστοχία στα τρίποντα καθώς για πρώτη φορά φέτος οι παίκτες του Βόβορα ευστόχησαν 15 φορές έξω από τα 6.75 μέτρα.

ΕΚΑΝΑΝ ΤΗΝ ΔΙΑΦΟΡΑ: Ο Ιωάννης Παπαπέτρου κατά πρώτο λόγο (22 πόντοι, 5/7διπ., 3/7τρ., 3/3β., 4ριμπ., 4ασ.) και Γιώργος Παπαγιάννης κατά δεύτερο (12π., 6ριμπ., 3ασ, 4ταπ.) ήταν εκείνοι που «καθάρισαν» για τον Παναθηναϊκό.

ΑΦΑΝΕΙΣ ΗΡΩΕΣ: Ο Νεμάνια Νέντοβιτς ήταν «ωσεί παρών» στο πρώτο ημίχρονο, αλλά με τα τρίποντα στην 3η περίοδο βοήθησε ώστε να ανοίξει η ψαλίδα στο σκορ. Εξαιρετικός και ο Λεωνίδας Κασελάκης ο οποίος έκανε μπόλικη αθόρυβη δουλειά.

ΠΕΡΑΣΕ ΚΑΙ ΔΕΝ ΑΚΟΥΜΠΗΣΕ: Απαρατήρητος πέρασε ο Τζέισον Γκρέιντζερ στην μεγαλύτερη διάρκεια του αγώνα.

ΣΗΜΕΙΟ – ΚΛΕΙΔΙ: Το ξεκίνημα της τρίτης περιόδου όπου ο Παναθηναϊκός πήρε διαφορά 15 πόντων (60-45) και ουσιαστικά έγινε και... τυπικά το απόλυτο αφεντικό του ματς.

Η ΦΑΣΗ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ: Το εντυπωσιακό alley oop κάρφωμα του Παπαγιάννη από την ασίστ του Παπαπέτρου.

ΤΙ ΠΕΤΑΝΕ: Ο Παναθηναϊκός τίποτα. Ήταν εξαιρετικός. Η Άλμπα τα 20 άστοχα δίποντα, τα επτά τρίποντα που δέχθηκε από τους «πράσινους» στην 3η περίοδο και την άμυνά της στο β ημίχρονο (37-53 το σκορ).

Τα δεκάλεπτα: 25-18, 39-32, 66-52, 92-69

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.