Αναντολού Εφές - Αρμάνι Μιλάνο 69-72: Έχασε διαφορά 17 πόντων, όχι και το ματς (vid)

Μιχάλης Γκιουλένογλου
Αναντολού Εφές - Αρμάνι Μιλάνο 69-72: Έχασε διαφορά 17 πόντων, όχι και το ματς (vid)
H Αναντολού Εφές (7-8) γύρισε στο ματς, μολονότι έχανε με διαφορά 17 πόντων, αλλά η Αρμάνι Μιλάνο (9-5) π[ήρε τη νίκη με ηγέτη τον Κέβιν Πάντερ.

Τα λάθη πληρώνονται. Στην Αναντολού Εφές το κατάλαβαν. Κατόρθωσαν μία επική ανατροπή, αφού έχαναν με 17 πόντους και κατάφεραν να περάσουν μπροστά στο σκορ.

Και ο καλύτερος παίκτης τους, ο Βασίλιε Μίτσιτς (σε μία κακή βραδιά για τον Λάρκιν) έγινε στο φινάλε μοιραίος, κάνοντας λάθη και χάνοντας τις δύο τελευταίες προσπάθειες των Τούρκων.

Η νικήτρια Αρμάνι Μιλάνο, η οποία νίκησε και τη Φενέρ στην Πόλη, θα έχει να θυμάται τον τρόπο που έχασε το προβάδισμά της. Αλλά και τον Κέβιν Πάντερ που την πήρε από το χεράκι και την οδήγησε στη νίκη.

Το ματς

Ένα καταπληκτικό δεκάλεπτο για κάθε ομάδα. Για την Αρμάνι Μιλάνο ήρθε νωρίς. Και της πρόσφερε διαφορά 17 πόντων! Από το 20-20, η ιταλική ομάδα έφτασε στο 33-24 και από εκεί στο 46-29! Πλήρης έλεγχος του αγώνα. Με πρωταγωνιστές τον Κέβιν Πάντερ στο σκορ και τον Σέρχιο Ροντρίγκεθ στις πάσες και την οργάνωση.

Μέχρι που άρχισε ξανά το ματς. Ο Έτορε Μεσίνα έγινε έξαλλος, έβαλε τις φωνές (με μπόλικα... γαλλικά) στους παίκτες του, μήπως συνέλθουν.

Η Εφές μπήκε σαν... σίφουνας! Σερί 15-0 (!) και σκορ στο δεκάλεπτο 21-6 για να ξεκινήσουν το τελευταία δεκάλεπτο από την ισοπαλία (52-52).

Aκόμη και όταν η Αρμάνι έφυγε πάλι στο σκορ (57-53) ήταν εκεί ο Βασίλιε Μίτσιτς με ένα δικό του σερί έφερε ξανά μπροστά στο σκορ την Εφές (60-57).

Η τουρκική ομάδα επιχείρησε να... καθαρίσει το ματς, αλλά ο Κέβιν Πάντερ δεν το επέτρεψε. Με ένα δικό του τρίποντο το ματς ήρθε πάλι στην ισοπαλία (67-67) με 2,5 λεπτά στο ρολόι!

Με το σκορ στο 71-67 υπέρ της Αρμάνι, οι διαιτητές είδαν στο replay ένα επιθετικό φάουλ που κέρδισε ο ΛεΝτέι και άλλαξαν την απόφασή τους.

ΝΙΚΗΣΕ ΓΙΑΤΙ: Στο τέλος ήταν ψύχραιμη. Περιόρισε τα λάθη της και είχε τον Πάντερ να σκοράρει τα κρίσιμα καλάθια.

ΕΚΑΝΑΝ ΤΗΝ ΔΙΑΦΟΡΑ: Ο Κέβιν Πάντερ, με 18 πόντους και μόνο 6 στο δεύτερο ημίχρονο. Όλοι τους εξαιρετικά κρίσιμοι.

ΑΦΑΝΕΙΣ ΗΡΩΕΣ: Ο Σαβόν Σιλντς με 11 πόντους, 5 ριμπάουντ, 2 ασίστ και ο Κάιλ Χάινς με 8 πόντους, 7 ριμπάουντ, 3 μπλοκ.

ΠΕΡΑΣΑΝ ΚΑΙ ΔΕΝ ΑΚΟΥΜΠΗΣΑΝ: Ο Σέιν Λάρκιν. Μόλις 4 πόντοι σε 15 λεπτά.

ΣΗΜΕΙΟ – ΚΛΕΙΔΙ: Τρίποντο ο Πάντερ, κλέψιμο στην επόμενη φάση, με τον Σέρχιο να τελειώνει με λέι απ. Στο +2 η Αρμάνι (69-67), με τον Μίτσιτς να κάνει λάθος στην επόμενη φάση.

Η ΦΑΣΗ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ: Ο Αντριάν Μορμάν επιχείρησε να σκοράρει, περνώντας κάτω απ' το καλάθι της Αρμάνι. Ο Κάιλ Χάινς ήταν εκεί για να του... κολλήσει την μπάλα στο ταμπλό! Επίσης, ο Αμερικανός σέντερ είχε και ένα εντυπωσιακό κάρφωμα με διπλό «σπάσιμο»!

ΤΙ ΠΕΤΑΝΕ: Η Αρμάνι την απώλεια του +17! Και η Εφές το δικό της μπλακ άουτ που επέτρεψε να ξεφύγει η αντίπαλός της. Αμφότερες θέλουν να ξεχάσουν και τα πολλά λάθη τους (21 η Εφές, 16 η Αρμάνι).

Τα δεκάλεπτα: 20-20, 31-46, 52-52, 69-72.