Ολυμπιακός - Ρεάλ 82-86: Copy paste νίκη οι Μαδριλένοι (vid)

Κωνσταντίνος Μελάγιες
Ολυμπιακός - Ρεάλ 82-86: Copy paste νίκη οι Μαδριλένοι (vid)
Η Ρεάλ Μαδρίτης όπως και κόντρα στον Παναθηναϊκό, έτσι και με αντίπαλο τον Ολυμπιακό επικράτησε στην παράταση με 82-86.

Ο Ολυμπιακός προσπάθησε πάρα πολύ να κάμψει την αντίσταση της Ρεάλ Μαδρίτης η οποία όμως πάλι στην παράταση (όπως και πριν 3 μέρες στο ΟΑΚΑ) πανηγύρισε τη νίκη με 82-86.

Οι «ερυθρόλευκοι» έχασαν ευκαιρία να πάρουν το ματς στην κανονική διάρκεια (όπως ο Παναθηναϊκός στο ΟΑΚΑ) και στην παράταση ένα μεγάλο σουτ του Γιουλ καθώς επίσης κι η ψυχραιμία του Λαπροβίτολα με 4/ε βολές έκριναν το αποτέλεσμα.

Οι δύο αντίπαλοι ξεκίνησαν έχοντας περισσότερο το μυαλό τους στην άμυνα και ρισκάροντας με το μακρινό σουτ. Οι «ερυθρόλευκοι» με Ζαν Σαρλ και ΜακΚίσικ ήταν άστοχοι ενώ η Ρεάλ βρήκε αιφνιδιασμό με τον Ντεκ για το 4-7 (6’). Μέχρι την λήξη της περιόδου το μοναδικό πράγμα που άλλαξε ήταν το εύστοχο τρίποντο του Παπανικολάου με το οποίο ισοφάρισε στους 12 πόντους.

Η παρουσία στο παρκέ του Σπανούλη και του Βεζένκοβ πρόσφερε μεγαλύτερη συνέπεια στην επιθετική λειτουργία του Ολυμπιακού. Η άμυνα παρέμενε την ίδια ώρα η βασική σταθερά με τους παίκτες του Μπαρτζώκα να χρησιμοποιούν σωστά τα ομαδικά φάουλ και να προηγούνται με 23-19 (15’) και λίγο αργότερα οι πάσες του αρχηγού των γηπεδούχων έδωσαν καλάθι στον Έλις για το 27-19 (17’). Το τάιμ άουτ του Λάσο λειτούργησε για τους παίκτες του οι οποίοι με τρία τρίποντα (Κοζέρ, Φερνάντεθ, Γιουλ) προηγήθηκαν με 30-31 (20’).

Οι Ισπανοί μπήκαν πιο αποφασισμένοι στο παρκέ και βρήκαν εύκολους πόντους με αποτέλεσμα να βρεθούν στο +7 (30-37,12’). Το τρίτο φάουλ του Σλούκα έφερε στο παρκέ νωρίτερα τον Σπανούλη. Ο «V Span» ήταν πολύ καλός και στις δύο πλευρές του παρκέ με αποτέλεσμα ο Ολυμπιακός να βρει ρυθμό και να ισοφαρίσει σε 39-39 (26’). Ο άσχημος τραυματισμός του Ράντολφ αποδιοργάνωσε κάπως τους συμπαίκτες του. Ο Σπανούλης ήταν ασταμάτητος, έκλεβε μπάλες, έδινε ασίστ στον Μάρτιν, σκόραρε και κάπως έτσι ο Ολυμπιακός προηγήθηκε με 48-41 (28’). Κάρολ και Τόμπκινς όμως με 2/2 τρίποντα βοήθησαν την ομάδα τους να μειώσει σύντομα.

Η Ρεάλ ξεκίνησε με τον ίδιο ακριβώς τρόπο το τελευταίο δεκάλεπτο κι έτσι τα τρίποντα από Κάρολ, Τόμπκινς και Λαπροβίτολα διαφοροποίησαν πλήρως την κατάσταση στον πίνακα του σκορ (53-60, 33’). Ο ΜακΚίσικ με τον Σλούκα όμως δεν άφησαν την ομάδα τους να χάσει την επαφή με το σκορ και έτσι αρχικά μείωσαν σε 59-60 και εν συνεχεία σε 67-69 (39’). Ο Ολυμπιακός έβγαζε άμυνες, ο Σλούκας ισοφάρισε σε 69-69, αλλά αστόχησε σε δύσκολο σουτ που πήρε στην εκπνοή και ο αγώνας πήγε στην παράταση.

Ο Λαπροβίτολα έδωσε σημαντική «ανάσα» στους Μαδριλένους (71-76, 43’), όμως Σλούκας και Μάρτιν σε τρεις πανομοιότυπες συνεργασίες έβαλαν τους Πειραιώτες μπροστά στο σκορ με 81-79, αλλά ο Γιουλ με τρίποντο άλλαξε τα δεδομένα (81-82, 45’). Το λάθος του Έλις υποχρέωσε τον Ολυμπιακό να στείλει στην γραμμή των βολών τον Λαπροβίτολα ο οποίος ήταν ψύχραιμος και χάρισε τη νίκη στην ομάδα του.

ΝΙΚΗΣΕ ΓΙΑΤΙ: Μεγαλύτερο βάθος και περισσότερη ποιότητα η Ρεάλ. Οι Μαδριλένοι είχαν 40% στα τρίποντα (24% ο Ολυμπιακός) και 9 περισσότερες ασίστ (16-25).

ΕΚΑΝΕ ΤΗ ΔΙΑΦΟΡΑ: Ο Νίκολας Λαπροβίτολα πρόσφερε 19 πόντους και 6 ασίστ. Ο Εντι Ταβάρες τελείωσε με double double (13π., 10ρ., 5κοψ.)

ΠΕΡΑΣΕ ΚΑΙ ΔΕΝ ΑΚΟΥΜΠΗΣΕ: Δεν βοήθησε ο Τζένκινς και για αυτό έπαιξε πολύ λίγο.

ΑΦΑΝΗΣ ΗΡΩΑΣ: Ο Κάρολ μπήκε «κρύος» κι άλλαξε το ματς με 2/2 τρίποντα. Ο Τόμπκινς είχε 15 πόντους και 4 ασίστ.

ΣΗΜΕΙΟ – ΚΛΕΙΔΙ: Το εύστοχο τρίποντο του Γιουλ ενώ το σκορ ήταν 81-79 κι έμεναν 33 δευτερόλεπτα για τη λήξη.

ΤΙ ΠΕΤΑΝΕ: Ο Ολυμπιακός τα 6/25 τρίποντα. Η Ρεάλ τα 15/32 δίποντα.

Η ΦΑΣΗ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ: Το καλάθι του ΜακΚίσικ που πέρασε το σώμα του κάτω από το καλάθι και σκόραρε υπό την πίεση του Ταβάρες.

Τα δεκάλεπτα: 12-12, 30-31, 49-51, 69-69 (παρ.) 82-86