Μπάγερν – Μπασκόνια 77-66: Οι Βαυαροί έδωσαν ρεσιτάλ άμυνας!

Βασίλης Βλαχόπουλος
Μπάγερν – Μπασκόνια 77-66: Οι Βαυαροί έδωσαν ρεσιτάλ άμυνας!
Η Μπάγερν (10-5) κλείδωσε τα ποιοτικά χαρακτηριστικά της Μπασκόνια (6-8) και επικράτησε με 77-66, παρότι αγωνίστηκε δίχως έναν από τους ηγέτες της, τον Βλάντιμιρ Λούτσιτς.

Η εντυπωσιακή χρονιά της Μπάγερν Μονάχου αποδεικνύεται από το γεγονός ότι πριν καλά-καλά φτάσουμε στα μισά της κανονικής διάρκειας, ήδη έχει πετύχει δύο νίκες περισσότερες από πέρυσι. Η ομάδα του Αντρέα Τρινκιέρι έφτασε τις 10 νίκες και φυσικά παραμένει στην πρώτη τετράδα σε αντίθεση με την Μπασκόνια η οποία έχει έξι νίκες σε 14 αγώνες.

Η Μπασκόνια έβγαλε περισσότερη ενέργεια από την Μπάγερν Μονάχου, τούτο όμως δεν αποτυπώθηκε στη διακύμανση του σκορ καθώς οι Βάσκοι ήταν απελπιστικά άστοχοι στο πρώτο ημίχρονο έχοντας 20% (2/10) από μακρινή απόσταση, ουδόλως τιμητική ήταν και η επίδοση των 7/22 σουτ εντός παιδιάς. Ως εκ τούτου, πήγαν στράφι τα πολλά επιθετικά ριμπάουντ και οι επιπλέον κατοχές.

Η λογική της Μπάγερν Μονάχου ήταν να χτυπήσει από κοντινή απόσταση και το πέτυχε με τους Ρέινολντς, Ραντόσεβιτς καθώς μετά το ισορροπημένο πρώτο δεκάλεπτο (18-15), οι γηπεδούχοι ακούμπησαν σε μαξιλαράκι εννιά πόντων (24-15) μετά τη συμπλήρωση τριών λεπτών στη δεύτερη περίοδο. Η γερμανική ομάδα είχε συγκέντρωση, πράγμα που φάνηκε από τα μόλις δύο λάθη στα οποία υπέπεσε στο πρώτο μέρος, ξέφυγε και με διψήφια διαφορά (32-21, 16’), για να ολοκληρωθεί το πρώτο ημίχρονο με σκορ 38-30.

Η έκρηξη του Μπάλντγουιν έδωσε σκορ στην Μπάγερν Μονάχου στις αρχές του δεύτερου μέρους, αλλά η ομάδα του Αντρέα Τρινκιέρι ήταν ευάλωτη στην άμυνα με συνέπεια να μην καταφέρει να χτίσει διαφορά (52-48, 27:30). Στο ίδιο διάστημα, η Μπασκόνια είχε λύσεις από τους Ντράγκιτς, Γκεντράιτις. Τρεις φορές στο transition παιχνίδι οι φιλοξενούμενοι προσπάθησαν να βρουν καλάθι μέσα από alley oop, εντυπωσιακή φάση δεν έβγαλε κι έτσι η Μπάγερν βρήκε την ευκαιρία επαναφοράς της διαφοράς στο +8 (58-50, 30’).

Η γερμανική ομάδα έβαλε θεμέλια νίκης στις αρχές της τελευταίας περιόδου (63-50, 32:30). Μέσα από την άμυνα, η Μπάγερν διατήρησε τη διψήφια διαφορά (65-54) με την είσοδο του αγώνα στα τελευταία τέσσερα λεπτά και ο Τζέιλεν Ρέινολντς φρόντισε να μην μειωθεί, οδηγώντας εκ του ασφαλούς την ομάδα του σε μια ακόμη νίκη. Η Μπασκόνια έψαξε σκορ μέσα από τα χέρια του Χένρι αλλά ο Αμερικανός είχε 1/9 σουτ!

ΝΙΚΗΣΕ ΓΙΑΤΙ: Η Μπάγερν Μονάχου έπαιξε καταπληκτική άμυνα, τελείωσε το παιχνίδι με μόλις πέντε λάθη και στην επίθεση δεν παρέκκλινε της λογικής να χτυπήσει από κοντινή απόσταση. Η δε Μπασκόνια ήταν απελπιστικά άστοχη.

ΕΚΑΝΑΝ ΤΗ ΔΙΑΦΟΡΑ: Ο Τζέιλεν Ρέινολντς κάνει τρομερή χρονιά, αυτό απέδειξε και σήμερα, συνεπικουρούμενος από τον Μπάλντγουν και με… guest star τον Ραντόσεβιτς.

ΑΦΑΝΗΣ ΗΡΩΑΣ: Ελάχιστοι κατάλαβαν πότε ο Ζίπσερ έφτασε σε διψήφιο αριθμό πόντων, πέραν και της προσφοράς του στην άμυνα.

ΠΕΡΑΣΑΝ ΚΑΙ ΔΕΝ ΑΚΟΥΜΠΗΣΑΝ: Ο Ντέντοβιτς δεν έχει βρει ρυθμό για την Μπάγερν, για τη δε Μπασκόνια, Βιλντόζα και Πίτερς δεν ανταποκρίθηκαν στους ρόλους τους

ΣΗΜΕΙΟ-ΚΛΕΙΔΙ: Η άμυνα της Μπάγερν και ειδικά το γεγονός ότι για έξι και πλέον αγωνιστικά λεπτά (29’ έως 35’) η Μπασκόνια σημείωσε μόλις ένα καλάθι.

ΤΙ ΠΕΤΑΝΕ: Η Μπάγερν είχε πρόβλημα στο αμυντικό ριμπάουντ, η δε Μπασκόνια σούταρε με τραγικά ποσοστά και είχε συνολικά 20/62 σουτ.

Η ΦΑΣΗ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ: Δεν είναι κάποια εντυπωσιακή φάση αλλά το γεγονός ότι ο Ρέινολντς δεν ήθελε να βγει από το γήπεδο στην τελευταία περίοδο διαφωνώντας με την απόφαση του Τρινκιέρι αλλά ο Ιταλός αντέδρασε μ’ ένα χαμόγελο. Όταν ο Αμερικανός επέστρεψε χάρισε κι ένα εντυπωσιακό κάρφωμα.

Τα δεκάλεπτα: 18-15, 38-30, 58-50, 77-66.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.