Αρμανί - Ζενίτ 82-76: Ο Πάντερ την έκανε… μοντελάκι (vid)

Βασίλης Βλαχόπουλος
Αρμανί - Ζενίτ 82-76: Ο Πάντερ την έκανε… μοντελάκι (vid)
Η Αρμάνι Μιλάνο συνεχίζει την τρομερή πορεία της, πέτυχε την 6η διαδοχική νίκη της καθώς επικράτησε της Ζενίτ Αγίας Πετρούπολης με 82-76 με ανατροπή στην τελευταία περίοδο.

Η Αρμάνι Μιλάνο έβλεπε την πλάτη της Ζενίτ για τρία δεκάλεπτα αλλά στην τελευταία περίοδο απέδειξε ότι διαθέτει παίκτες με πιο ισχυρή προσωπικότητα όπως οι Μίτσοφ, Πάντερ και Ντιλέινι. Έτσι κατάφερε να κάνει την ανατροπή, βάζοντας διαδοχικά μεγάλα σουτ, στο δικό της άλμα για μια θέση στην 4αδα.

Η Ζενίτ έκανε εξαιρετικό πρώτο δεκάλεπτο γιατί αμυντικά έκοψε κάθε γραμμή επικοινωνίας μεταξύ των παικτών της Αρμάνι και επιθετικά με οκτώ ασίστ και 10/15 σουτ είχε τον έλεγχο του σκορ, βασιζόμενη και στην πολυφωνία της στην επίθεση. Προηγήθηκε με 6-12 (5:30) και στο τέλος της περιόδου με 16-24.

Έχοντας έλλειμμα συνεργασίας, η Αρμάνι επένδυσε στο μακρινό σουτ και με 4/7 προσπάθειες μείωσε σε 22-26 (12’), αλλά η Ζενίτ απάντησε με το ίδιο νόμισμα (22-32, 13’). Η ομάδα του Τσάβι Πασκουάλ στηρίχθηκε περισσότερο στην ατομική ποιότητα αλλά και στην ικανότητα των παικτών της να φτιάχνουν φάσεις για τους εαυτούς τους, ειδικά ο Κέι Σι Ρίβερς ο οποίος ανέβασε το ποσοστό ευστοχίας της ομάδας του στο μακρινό σουτ (7/13) και το πρώτο ημίχρονο έκλεισε με σκορ 35-44.

Άλλη Ζενίτ βγήκε στο δεύτερο ημίχρονο καθώς σκόραρε με δυσκολία, δεν έβαλε τα ελεύθερα σουτ (0/5 τρίποντα) και είδε την Αρμάνι να μαζεύει τη διαφορά (50-53, 27’) παρότι η ιταλική ομάδα σούταρε με το απελπιστικό 29.2% στα δίποντα, μέχρι εκείνο το σημείο. Μέχρι το τέλος της περιόδου, οι δύο ομάδες βρήκαν πόντους από τη γραμμή από των ελευθέρων βολών καθώς οι περισσότερες επιθέσεις ήταν αψυχολόγητες (56-59, 30’).

Έξι διαδοχικοί πόντοι του Βλάντιμιρ Μίτσοφ έδωσαν για πρώτη φορά προβάδισμα (64-63) στην Αρμάνι. Πέντε συνεχόμενοι πόντοι του Χόλινς έδωσαν τη δυνατότητα στη Ζενίτ να μπει με +3 (68-71) στα τελευταία τέσσερα λεπτά του αγώνα. Ελέγχοντας τα ριμπάουντ και με «ζεστό» τον Κέβιν Πάντερ, η Αρμάνι απέκτησε καθαρό προβάδισμα (75-71, 38’). Αυτός που έβαλε το κερασάκι στην τούρτα ήταν ο Μάλκολμ Ντιλέινι με εύστοχο σουτ τριών πόντων (80-73) 34’’ πριν το τέλος καθώς εκεί τελείωσαν όλα.

ΝΙΚΗΣΕ ΓΙΑΤΙ: Η προσωπικότητα των παικτών της Αρμάνι έκανε τη διαφορά στην επίθεση, όπως όμως και η εξαιρετική άμυνα στο δεύτερο ημίχρονο καθώς περιόρισε τη Ζενίτ σε μόλις πέντε ασίστ κι έτσι κατέστρεψε την επιθετική λειτουργία της.

ΕΚΑΝΑΝ ΤΗ ΔΙΑΦΟΡΑ: Ο Κέβιν Πάντερ έβαλε επτά πόντους όταν η μπάλα ζύγιζε… 100 κιλά, ο Χάινς έδωσε πόντους και κυρίως σημαντικά ριμπάουντ στο τέλος, ενώ ο Μάλκολμ Ντιλέινι έβαλε το τρίποντο του αγώνα.

ΑΦΑΝΗΣ ΗΡΩΑΣ: Ο Βλάντιμιρ Μίτσοφ γιατί οι δικοί του έξι πόντοι στις αρχές της τελευταίας περιόδου έδωσαν οξυγόνο στην ομάδα του.

ΠΕΡΑΣΑΝ ΚΑΙ ΔΕΝ ΑΚΟΥΜΠΗΣΑΝ: Σε μέτρια βραδιά ο ΛεΝτέι, ενώ η Αρμάνι πήρε λίγα πράγματα από την… οπισθοφυλακή (Ρολ, Μορασίνι)

ΣΗΜΕΙΟ-ΚΛΕΙΔΙ: Το σχήμα των τελευταίων τριών λεπτών της Αρμάνι με Ροντρίγκεθ, Ντιλέινι και Πάντερ καθώς οδήγησε σε δύο μεγάλα σουτ των δύο τελευταίων.

ΤΙ ΠΕΤΑΝΕ: Το επίπεδο δημιουργίας των δύο ομάδων στο δεύτερο ημίχρονο ήταν απογοητευτικό.

Η ΦΑΣΗ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ: Η τάπα του Ταρτσέφσκι στον Ζούμπκοφ στο δεύτερο δεκάλεπτο.

Τα δεκάλεπτα: 16-24, 35-44, 56-59, 82-76