Ερυθρός Αστέρας - Βιλερμπάν 78-81: «Απόδραση» με σούπερ Κόουλ! (vid)

Μιχάλης Γκιουλένογλου
Ερυθρός Αστέρας - Βιλερμπάν 78-81: «Απόδραση» με σούπερ Κόουλ! (vid)
H Βιλερμπάν χρειάστηκε ένα σούπερ παιχνίδι από τον Νόρις Κόουλ (15 από τους 22 πόντους του στην 4η περίοδο) και δύο άστοχα τρίποντα του Τζόρνταν Λόιντ στο φινάλε για να φύγει νικήτρια από το Βελιγράδι, μολονότι προηγήθηκε με διαφορά 15 πόντων!

Όταν τα πράγματα δυσκολεύουν, καλέστε τον Νόρις Κόουλ. Λατρεύει τα δύσκολα. Ο Αμερικανός γκαρντ σκόραρε15 απ' τους 22 πόντους του στην 4η περίοδο και οδήγησε τη Βιλερμπάν στην επικράτηση, απέναντι στον Αστέρα, κάνοντας ένα καταπληκτικό τέταρτο δεκάλεπτο!

Οι Γάλλοι πέταξαν διαφορά 15 πόντων, οι Σέρβοι είδαν το προβάδισμα να αλλάζει από κατοχή σε κατοχή, αλλά στο τέλος δεν κατάφεραν να πάνε το ματς στην παράταση. Ο δικός τους... σεσημασμένος ήρωας, ο Τζόρνταν Λόιντ αστόχησε σε δύο τρίποντα στη λήξη του αγώνα. Και ενώ νωρίτερα ήταν ξανά άστοχος.

Το ματς

Απόλυτη ισορροπία στο πρώτο δεκάλεπτο. Υψηλό σκορ και αρκετά τρίποντα. Για την Βιλερμπάν το στοιχείο των μακρινών σουτ. Ο Αντουάν Ντιό με 9 πόντους και 3/3 τρίποντα οδήγησε την ομάδα του Πάρκερ στο προβάδισμα των δύο πόντων (25-23).

Το δεύτερο δεκάλεπτο ήταν μάλλον ονειρεμένο για τη Βιλερμπάν. Τα τρίποντα της έδωσαν αέρα, αρχικά 11 πόντων (39-28) με τη διαφορά να φτάνει ακόμη και στους 15 πόντους (45-30).

Σε εκείνο το διάστημα οι Γάλλοι είχεν 7/8 σουτ τριών πόντων!

Ο Αστέρας προσπάθησε και πέτυχε να κλείσει το ημίχρονο με μονοψήφια διαφορά (45-38).

Και στο τρίτο δεκάλεπτο ξεκίνησε την ανατροπή του. Αρχικά βρέθηκε πίσω στο σκορ με 10 πόντους (52-42), αλλά με επί μέρους σκορ 18-5 κατάφερε να προσπεράσει!

Και εκεί ξεκίνησε το ντέρμπι.

Το προβάδισμα άλλαζε σχεδόν σε κάθε κατοχή. Πέντε λεπτά πριν από το τέλος, οι Σέρβοι κατάφεραν να αποσπαστούν τρεις πόντους (69-66) με προσπάθειες των Νοκό και Νταβίντοβατς.

Δύο απανωτά τρίποντα, ένα για τον Αστέρα από τον Ντόμπιρτς και ένα για τη Βιλερμπάν από τον Νόρις Κόουλ διατήρησαν τον χαρακτήρα του ντέρμπι (72-71). Ο Κόουλ συνέχισε στον ίδιο ρυθμό και έφερε ξανά τη Βιλερμπάν σε θέση οδηγού (73-72). Ο Ουόλντεν έδωσε ξανά προβάδισμα στην ομάδα του (74-73). Και το... θρίλερ συνεχίζεται!

Η Βιλερμπάν πήγε το ματς κοντά στο καλάθι με τον Φολ (75-74), αλλά ο Ουόλντεν συνέχισε το δικό του... βιολί (76-75).

Ο Κόουλ ήταν ο εκφραστής της Βιλερμπάν και ο Ουόλντεν της Βιλερμπάν!

Από το 71-70 υπέρ του Αστέρα, ο Κόουλ μέτρησε 6 πόντους και άλλους τόσους ο Ουόλντεν!

Ο Τζόρνταν Λόιντ αστόχησε στην κρίσιμη επίθεση (32 δεύτερα πριν το τέλος), με τον Ουίλιαμ Χάουαρντ να σώζει τη Βιλερμπάν, μετά το άστοχο σουτ του Κόουλ, με επιθετικό ριμπάουντ!

Δύο βολές του Κόουλ έφεραν τους φιλοξενούμενους στο +3 (81-78). Το φινάλε γράφτηκε με τα δύο άστοχα σουτ τριών πόντων του Τζόρνταν Λόιντ.

ΝΙΚΗΣΕ ΓΙΑΤΙ: Τη... χασούρα στα ριμπάουντ για τη Βιλερμπάν κάλυψε η ευστοχία στα τρίποντα (10/20) και οι 16 ασίστ με τα 12 λάθη.

ΕΚΑΝΑΝ ΤΗΝ ΔΙΑΦΟΡΑ: Χωρίς ερώτημα, ο Νόρις Κόουλ με 22 πόντους, τους 15 στο τέταρτο δεκάλεπτο.

ΑΦΑΝΗΣ ΗΡΩΑΣ: Ο Αντουάν Ντιό ήταν καταπληκτικός, ειδικά στο πρώτο ημίχρονο, τελειώνοντας το ματς με 4/4 τρίποντα.

ΠΕΡΑΣΑΝ ΚΑΙ ΔΕΝ ΑΚΟΥΜΠΗΣΑΝ: Λίγα πράγματα από τον Κίνο Κολόμ. Μοιραιος ο μέτριος Λόιντ.

ΣΗΜΕΙΟ – ΚΛΕΙΔΙ: Με το σκορ στο 79-78 υπέρ της Βιλερμπάν, ο Λόιντ αστόχησε, το ίδιο έκανε και ο Κόουλ στην επίθεση της Βιλερμπάν. Όμως το επιθετικό ριμπάουντ του Χάουαρντ ουσιαστικά έκρινε το παιχνίδι, αφού οι Γάλλοι κέρδισαν τις βολές που τους έφεραν στο +3.

Η ΦΑΣΗ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ: Ο Γιαμπουσέλε έκανε ένα καταπληκτικό κάοψιμο στο λέι απ του Ντόμπριτς, στο φινάλε της 3ης περιόδου.

ΤΙ ΠΕΤΑΝΕ: Η Βιλερμπάν τα χαμένα ριμπάουντ (27-20 το σύνολο και 12 χαμένα αμυντικά ριμπάουντ). Οι γηπεδούχοι δεν αξιοποίησαν την υπεροχή στα ριμπάουντ, είχαν 5/15 τρίποντα και μικρή δημιουργία (11 ασίστ).

Τα δεκάλεπτα: 23-25, 38-45, 56-57, 78-81.