Οι επτά ημέρες του ουκρανικού μπάσκετ (vids)

Οι επτά ημέρες του ουκρανικού μπάσκετ (vids)

Newsroom
Οι επτά ημέρες του ουκρανικού μπάσκετ (vids)

bet365

Συμπληρώνεται μία εβδομάδα από την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία και σε αυτό το διάστημα μεσολάβησε το παιχνίδι της εθνικής της χώρας στην Ισπανία, ενώ ακολουθούν τα δύο ματς της Προμετέι σε άνδρες και γυναίκες.

Μετά τα όσα συμβαίνουν στην Ουκρανία σίγουρα δεν υπάρχει όρεξη για μπάσκετ και αθλητισμό στην χώρα της Ανατολικής Ευρώπης ωστόσο οι ομάδες κάνουν την δική τους προσπάθεια μέσα στις τέσσερις γραμμές του παρκέ. Από την Πέμπτη 24 του μήνα, όταν και εισέβαλλε η Ρωσία στην Ουκρανία, εξακολουθεί να υπάρχει μπασκετική κίνηση. Σίγουρα με... διαφορετικά δεδομένα από αυτά που θα ίσχυαν υπό κανονικές συνθήκες.

Ανήμερα της εισβολής η εθνική ομάδα μπάσκετ της Ουκρανία είχε φιλοξενηθεί στην Κόρδοβα από την Ισπανία για τα Προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2023 και είχε γνωρίσει την ήττα με 88-74. Ουσιαστικά κανείς δεν ασχολήθηκε με το τελικό αποτέλεσμα. Το μόνο που ήθελαν οι Ισπανοί φίλαθλοι και παίκτες, ήταν να χειροκροτήσουν τους Ουκρανούς και να εκφράσουν την συμπαράστασή τους στους αντιπάλους τους. Χαρακτηριστική ήταν και η δήλωση του Αρτέμ Πουστόβι ο οποίος εμφανώς στεναχωρημένος με τα όσα άρχισαν να συμβαίνουν στη χώρα του, είχε πει ότι «ο Πούτιν να σταματήσει αυτά τα σκ...ά στην πατρίδα μου».

Όσο για τις ομάδες από την Ουκρανία; Η Προμετέι σε άνδρες και γυναίκες προσπαθεί να κρατήσει ψηλά την ουκρανική σημαία στα ευρωπαϊκά παρκέ. Η Προμετέι αγωνίζεται στο EuroCup γυναικών και την ίδια ημέρα με το παιχνίδι της εθνικής Ανδρών στην Ισπανία είχε... υποδεχθεί στην Βουλγαρία την Μερσίν. Τα γεγονότα είχαν στείλει την ουκρανική ομάδα στο Πλόντβιβ όπου το μυαλό βρίσκονταν στην ρωσική εισβολή με αποτέλεσμα να γνωρίσει την εντός έδρας ήττα με 67-86. Ουσιαστικά η σημερινή (2/3, 18:00) ρεβάνς στην Τουρκία είναι τυπικής διαδικασίας, αν και το αγωνιστικό κομμάτι θα έρθει και πάλι σε δεύτερη μοίρα.

Εκτός Ουκρανίας βρίσκεται εδώ και αρκετές ημέρες και η ανδρική ομάδα της Προμετέι καθώς έχει μετακομίσει στην Τσεχία! Είναι χαρακτηριστικό ότι θα υποδεχθεί την Κλουζ για τη φάση των «16» στην έδρα της... Νίμπουρκ και πιο συγκεκριμένα στο «CEZ Sportovni Hala Nymburk». Ο αγώνας είναι προγραμματισμένος να διεξαχθεί την Πέμπτη (3/3) ενώ το τζάμπολ θα δοθεί στις 19:00.

 

FIBA EUROPE CUP Τελευταία Νέα