Σαμόλης: «Είμαι ΑΕΚτζής, με τα καράβια από την Κύθνο στο... Αιγάλεω»!

Σαμόλης: «Είμαι ΑΕΚτζής, με τα καράβια από την Κύθνο στο... Αιγάλεω»!

Κάτια Πετροπούλου
Σαμόλης: «Είμαι ΑΕΚτζής, με τα καράβια από την Κύθνο στο... Αιγάλεω»!

bet365

Η ΑΕΚ φιλοξενείται από τον Διαγόρα Δρυοπιδέων (03/10, 19:00) για το Κύπελλο Ελλάδος και ο προπονητής των γηπεδούχων, Σπύρος Σαμόλης, μιλάει στο gazzetta.gr για το ματς-γιορτή που θα γίνει στο Αιγάλεω.

Νέο παιχνίδι στα φρουτάκια! Το «Rise of Olympus» προσγειώθηκε στην Sportingbet.gr!

Τα... γιορτινά του θα φορέσει σήμερα το κλειστό «Σταύρος Βενέτης»!

Οι άνθρωποι του Διαγόρα Δρυοπιδέων ετοιμάζονται να ζήσουν μεγάλες στιγμές, αφού θα υποδεχθούν την ΑΕΚ (03/10, 19:00) για την β' φάση του Κυπέλλου Ελλάδος.

Μπορεί οι βλέψεις της ομάδας από την Κύθνο, που έχει έδρα το Αιγάλεω, για πρόκριση στην επόμενη φάση να είναι... μηδαμινές, αλλά αυτό δεν είναι ικανό να σταθεί εμπόδιο στην αδημονία των γηπεδούχων, κάτι το οποίο εκμυστηρεύτηκε και στο gazzetta.gr ο προπονητής, Σπύρος Σαμόλης.

«Τα συναισθήματα είναι πολύ έντονα! Είναι τιμή μας που αντιμετωπίζουμε ένα τόσο μεγάλο αντίπαλο για το θεσμό του Κυπέλλου. Και για μένα προσωπικά, για τους παίκτες, για την διοίκηση, γενικότερα για το σωματείο μας, να φιλοξενήσουμε έναν τόσο μεγάλο αντίπαλο. Η αλήθεια είναι ότι δεν προετοιμάσαμε ιδιαίτερα πολλά πράγματα αγωνιστικά για την ΑΕΚ, γιατί έχουμε δώσει το βάρος στο πρωτάθλημα, που αρχίζει το Σάββατο (06/10). Αυτό, όμως, δεν σημαίνει ότι δεν θα προσπαθήσουμε για το καλύτερο και σε γενικότερο πλάνο να ευχαριστηθούμε και να χαρούμε όλοι το συγκεκριμένο παιχνίδι».

Συνεπώς, το ματς αυτό για τον Διαγόρα Δρυοπιδέων θα έχει περισσότερο χαρακτήρα ενός δυνατού τεστ, ενόψει των επίσημων υποχρεώσεών του, στην παρθενική του εμφάνιση στην Α2, αφού «η διαφορά δυναμικότητας, επιπέδου, στόχων, παικτών, μπάτζετ, τα πάντα, είναι τεράστια! Πιστεύω πως η "ψαλίδα" της ΑΕΚ μεταξύ Ολυμπιακού και Παναθηναϊκού έχει μικρύνει. Εμείς θα κοιτάξουμε να κερδίσουμε το οτιδήποτε μπορούμε. Και μόνο η παρουσία τέτοιων παικτών και τέτοιας ομάδας στο γήπεδό μας, που θα τους έχουμε για 40 λεπτά απέναντί μας, θα είναι από μόνο του ένα πολύ θετικό γεγονός για την ομάδα μας».

Όσο για την γνώμη του για την φετινή ΑΕΚ, ο Σαμόλης δεν δίστασε να παραδεχθεί το εξής: «Δεν μπορώ να σου κρύψω ότι εγώ είμαι και ΑΕΚτζής!», και συμπλήρωσε: «Η γνώμη που έχω για την φετινή ΑΕΚ, έστω κι αν την έχουμε δει μόνο σε φιλικά, είναι πως θα είναι καλύτερη από την περσινή ομάδα. Έχει ενισχυθεί σε αρκετές θέσεις. Σίγουρα ο νέος προπονητής δείχνει πως θέλει να δημιουργήσει μια πολύ σκληρή ομάδα, βασιζόμενη κυρίως στην άμυνα και να μπορέσει στο θέμα της επίθεσης να πάρει πράγματα από συγκεκριμένους παίκτες. Μακάρι μετά την περσινή, πολύ πετυχημένη σεζόν, να φτάσει στα ίδια επίπεδα. Να κάνει ένα βήμα παραπάνω στο πρωτάθλημα και ό,τι καλύτερο μπορεί στο Κύπελλο και στην Ευρώπη».

Στον αθλητισμό δημιουργούνται πάντα ωραίες ιστορίες κι έτσι συμβαίνει και τώρα, σε αυτό το... σπάνιο παιχνίδι. Ο Γιαννούλης Λαρεντζάκης έχει ένα... κοινό με τον Διαγόρα, αφού κατάγεται από την Κύθνο και άρχισε την καριέρα του στο Αιγάλεω, στο οποίο και κατοικεί, ενώ έχει βρεθεί αρκετές φορές στο «Σταύρος Βενέτης», για να παρακολουθήσει τον σημερινό του αντίπαλο. Ο τεχνικός του Διαγόρα σχολίασε σχετικά: «Σωστά, ακριβώς! Αυτές είναι οι πολύ ωραίες ιστορίες! Το κλίμα στην ομάδα μου είναι αυτό: αρκετά παιδιά, ακόμα κι εμείς οι προπονητές, μπορεί να μην έχουμε την τύχη να αγωνιστούμε ξανά εναντίον της ΑΕΚ. Είναι τιμή και για το νησί της Κύθνου! Ο Γιαννούλης έχει ξεκινήσει την καριέρα του από το Αιγάλεω, τα τελευταία δύο χρόνια έχει δώσει το "παρών" σε πολλά παιχνίδια του Διαγόρα, και στην Γ' και στην Β' Εθνική. Θα τιμηθεί κιόλας από την ομάδα μας! Θα του δώσουμε μια τιμητική πλακέτα. Είναι πολύ καλή ιστορία αυτή που λες. Είναι τιμή για όλους ότι θα έρθει η ομάδα αυτή στο Αιγάλεω».

Βέβαια, από τον αγώνα δεν θα λείψει και η παρουσία των κατοίκων της Κύθνου, καθώς «από όσο γνωρίζω, γιατί είναι και η δική μου καταγωγή από το νησί, θα έρθουν όντως άνθρωποι με το καράβι, μόνο και μόνο για να παρακολουθήσουν αυτόν τον αγώνα, τον Διαγόρα με την ΑΕΚ!», είπε χαρούμενα ο Σαμόλης.

Όσο για τους στόχους της ομάδας του στην δεύτερη τη τάξει κατηγορία, τόνισε: «Εμείς σαν "νεοφώτιστοι" έχουμε θέσει ως βασικό στόχο τα playoffs. Επειδή αυτή την στιγμή υπάρχουν πολύ καλές και ιστορικές ομάδες, όπως και ομάδες από την επαρχία που έχουν ενισχυθεί και είναι πολύ δυνατές, ιδιαίτερα στην έδρα τους, αυτό δεν θα είναι εύκολο. Εμείς κοιτάμε την ομάδα μας, να τη "χτίσουμε", γιατί φέτος έγιναν 8 νέες προσθήκες, που όσο κοινότοπο κι αν ακούγεται, είναι νέα ομάδα κι είναι δύσκολο μέσα σε ένα μήνα της προετοιμασίας να έχουμε τα αποτελέσματα που θέλουμε από την πρώτη αγωνιστική του πρωταθλήματος. Θέλουμε να εκπέμπουμε υγεία σαν ομάδα, να δείξουμε στον κόσμο που παρακολουθεί τον Διαγόρα μια καλή εικόνα κι από εκεί και πέρα, ό,τι αξίζουμε, να πάρουμε».

Ο Σαμόλης βρίσκεται στον πάγκο της ομάδας από τη σεζόν 2015-16, δηλαδή από την Α' ΕΣΚΑ, και μαζί της έχει πανηγυρίσει διαδοχικές ανόδους μέχρι και σήμερα. «Ξεκινάω την τέταρτη μου χρονιά στον πάγκο της ομάδας. Από τα μέσα της Α' ΕΣΚΑ, είμαι τυχερός, γιατί έχουμε πανηγυρίσει σε τρία χρόνια τρεις ανόδους και γενικά τον Διαγόρα τον βλέπω σαν την ομάδα μου, σαν ένα σωματείο που πρέπει να συνδυάσεις τον επαγγελματισμό, το συναίσθημα, την δουλειά, αλλά και το αποτέλεσμα που χρειάζεται», κατέληξε.

Το ρόστερ της ομάδας
0. Εμμανουήλ Καλλίλας
3. Γιώργος Κουκάς
4. Θωμάς Νίκου
5. Πέτρος Νοέας
6. Πάρης Μάρτζος
7. Ευθύμης Καραλής
8. Νίκος Κόκκαλης
9. Νίκος Τσιώκος
10. Σπύρος Μοτσενίγος
11. Μιχάλης Καρασταμάτης
12. Λεωνίδας Παπαδολιάς
13. Δημήτρης Κυριλής
14. Νίκος Περσίδης
21. Κώστας Μαχαίρας

Προπονητής: Σπύρος Σαμόλης
Γενικός Αρχηγός: Ιωσήφ Κωστόπουλος
Βοηθοί Προπονητή: Γιώργος Σίμος, Μιχάλης Βλάχος
Γυμναστής: Γιάννης Θεοδοσίου
Φυσιοθεραπευτής: Γιάννης Κουρουβάνης
Φροντιστής: Ζώης Σαρμπάνης

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΑΣ ΜΠΑΣΚΕΤ Τελευταία Νέα