Προμηθέας: Πρώτη φορά σε Τελικό Κυπέλλου και τρίτη για την Πάτρα!

Κάτια Πετροπούλου
Προμηθέας: Πρώτη φορά σε Τελικό Κυπέλλου και τρίτη για την Πάτρα!

bet365

Ο Προμηθέας πήρε την... σκυτάλη από τον Απόλλωνα Πάτρας και προκρίθηκε για πρώτη φορά στην ιστορία του στον Τελικό Κυπέλλου, εκπροσωπώντας για τρίτη φορά την Πάτρα στα τελικά του θεσμού.

Συνεχίζει να γράφει ιστορία ο Προμηθέας!

Η ομάδα του Μάκη Γιατρά προκρίθηκε για πρώτη φορά στην ιστορία της σε Τελικό Κυπέλλου, καθώς επικράτησε του Περιστερίου Winmasters με 67-61, κι έχει την ευκαιρία να διεκδικήσει και το πρώτο, σημαντικό τρόπαιο του συλλόγου. Αντίπαλος των Πατρινών θα είναι ο νικητής του ζευγαριού Διαγόρας Δρυοπιδέων - ΑΕΚ, που παίζουν στις 20:00.

Αυτή είναι η τρίτη φορά για την Πάτρα που θα έχει εκπρόσωπο σε Τελικό Κυπέλλου.

Τελευταία φορά ήταν τη σεζόν 2014-15, όταν ο Απόλλωνας αντιμετώπισε τον Παναθηναϊκό και ηττήθηκε με 68-53, για να πάρουν οι «πράσινοι» για 4η σερί φορά και 16η συνολικά το τρόπαιο. Τότε, ο Φιτζπάτρικ είχε 19 πόντους και 11 ριμπάουντ, ενώ για τους νικητές ξεχώρισαν ο Μαυροκεφαλίδης με 13 πόντους και ο Διαμαντίδης με 9.

Μάλιστα, ο Απόλλωνας έπαιξε και τη σεζόν 1996-97 σε Τελικό. Τότε, αντιμετώπισε τον Ολυμπιακό και ηττήθηκε στο... νήμα με 80-78.

Από εκεί και πέρα, ο Απόλλωνας είχε αγωνιστεί και τον Μικρό Τελικό του Final 4 της Λαμίας, τη σεζόν 2003-04, όπου και ηττήθηκε από το Περιστέρι με 94-73.

 

ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΑΣ ΜΠΑΣΚΕΤ Τελευταία Νέα