Παπαθεοδώρου: «Η ΑΕΚ δεν είναι φαβορί, μαζί με Προμηθέα δίνει άλλη αίγλη στο πρωτάθλημα» (vid)

Κάτια Πετροπούλου
Παπαθεοδώρου: «Η ΑΕΚ δεν είναι φαβορί, μαζί με Προμηθέα δίνει άλλη αίγλη στο πρωτάθλημα» (vid)

bet365

Ο Ηλίας Παπαθεοδώρου τόνισε πως η ΑΕΚ δεν είναι το φαβορί στον Τελικό Κυπέλλου (16/02, 17:00) με τον Προμηθέα και υποστήριξε πως είναι ωραίο για το ελληνικό μπάσκετ να «βγαίνουν» κι άλλες ομάδες προς τα έξω.

Ο προπονητής της ΑΕΚ είπε αρχικά στη Συνέντευξη Τύπου του Τελικού: «Είμαστε πολύ χαρούμενοι που είμαστε ως ΑΕΚ εδώ. Ήταν από τους στόχους μας να είμαστε στον Τελικό και την Κυριακή θα δώσουμε αυτό που μπορούμε, κόντρα σε μια πολύ καλή ομάδα, για να πάρουμε το Κύπελλο. Η φιλοξενία είναι πολύ καλή σε όλα τα επίπεδα. Συγχαρητήρια στην πόλη για την διοργάνωση του Τελικού. Απέναντί μας είναι μια ομάδα που έχει κερδίσει το σεβασμό όλων, για όσα έχει κάνει, γ' αυτό πρέπει να κάνουμε ένα πολύ καλό παιχνίδι. Καλό παιχνίδι να γίνει και να κερδίσει η ομάδα που θα είναι στην καλύτερη ημέρα».

Έπειτα πρόσθεσε: «Είναι δεδομένο πως και οι δύο ομάδες θέλουν το Κύπελλο. Πολλές φορές, όμως, μπορεί να είναι τετριμμένο, αλλά επειδή κι οι δύο γνωρίζονται μεταξύ τους, αλλά το ποιος το θέλει πιο πολύ θα παίξει ρόλο. Ποιος θα σηκωθεί στον αέρα, θα πέσει στο παρκέ, θα τσαλακωθεί. Το σουτ τριών πόντων παίζει επίσης σημαντικό ρόλο, άρα όποιος είναι πιο εύστοχος, θα έχει πολλές πιθανότητες. Και προφανώς και ημέρα που θα βρεθούν οι παίκτες. Είναι όλοι παιδιά με εμπειρία και ικανότητα. Ο Προμηθέας έχει πολύ καλό ελληνικό κορμό, πιο αναπτυγμένο με Μαυροκεφαλίδη και Μάντζαρη».

Για το ποιον παίκτη από τον Προμηθέα θα άφηνε εκτός (ερώτηση που έγινε και στον Μάκη Γιατρά), δήλωσε με χιούμορ: «Ο Μάκης δεν θα απαντήσει γιατί έχουμε ήδη δύο έξω. Ο Προμηθέας έχει αλλάξει πολλά, παρόλα αυτά στηρίζεται σε αρκετούς παίκτες. Μπορεί ο Λουκάς να είναι ηγέτης, ο Χολ να κρατάει το τιμόνι, αλλά όλοι κάνουν σημαντικά πράγματα. Δεν θα επιλέξω κάποιον. Εμείς έχουμε σχεδιάσει να τους σταματήσουμε συνολικά».

Στη συνέχεια ανέφερε: «Δεδομένα η επιστροφή της ΑΕΚ τα τελευταία 6-7 χρόνια, σε συνδυασμό με την εξέλιξη του Προμηθέα, έχει δώσει άλλη νότα στο ελληνικό πρωτάθλημα κι αυτό είναι καλό για το ελληνικό μπάσκετ. Δείχνει την ποιότητα των συλλόγων ο Τελικός αύριο και θα είναι ευχάριστο για την φίλαθλη κοινή γνώμη να υπάρχουν κι άλλες ομάδες, που θα δώσουν άλλη αίγλη».

Για τον τίτλο του «φαβορί» σχολίασε: «Η ΑΕΚ δεν είναι το φαβορί. Οι διαφορές δεν είναι μεγάλες. Αυτό έχει αποδειχθεί στην διάρκεια του πρωταθλήματος, που έχουμε και καλές και κακές στιγμές. Δεν έχουμε άγχος. Η ΑΕΚ είναι πιο μεγάλο όνομα από τον Προμηθέα στο χώρο, με αυτή την έννοια είναι φαβορί. Ρόλο παίζουν οι λεπτομέρειες, που θα καθορίσουν την εξέλιξη του αγώνα».

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΑΣ ΜΠΑΣΚΕΤ Τελευταία Νέα