Όλιβερ: Αποσύρεται στα 43 του ο εμβληματικός παίκτης της ACB (vid)

Όλιβερ: Αποσύρεται στα 43 του ο εμβληματικός παίκτης της ACB (vid)

bet365

Έπειτα από 25 χρόνια ως επαγγελματίας, ο Άλμπερτ Όλιβερ αποφάσισε να κρεμάσει τα παπούτσια του, λίγες μέρες πριν συμπληρώσει τα 44 χρόνια του.

Στις 4 Ιουνίου, ο Άλμπερτ Όλιβερ γίνεται 44 ετών. Ο πολύπειρος γκαρντ, ο οποίος αγωνίζεται στην Ομπραντόιρο, διανύει τις τελευταίες μέρες του στο μπάσκετ, καθώς έλαβε την απόφαση να αποσυρθεί. «Είναι η τελευταία μου εβδομάδα ως παίκτης. Ξεκίνησα να παίζω μπάσκετ στα 6 μου χρόνια και αποσύρομαι στα 43 μου. Δεν μπορώ να περιγράψω με λόγια το τι σημαίνει για εμένα το μπάσκετ, όμως μπορώ να σας πω ότι απόλαυσα κάθε μέρα πάρα πολύ», δήλωσε ο ίδιος, συμπληρώνοντας φέτος 25 χρόνια (1997-2022) στον επαγγελματικό αθλητισμό!

Το Σάββατο (14/5), η Ομπραντόιρο υποδέχεται τη Βαλένθια στην αυλαία της κανονικής περιόδου της ACB, αλλά και της καριέρας του άλλοτε διεθνούς Ισπανού πλειμέικερ.

Ο Όλιβερ αγωνίστηκε κατά σειρά σε Μπανταλόνα, Γέιδα, Μανρέσα, Βαλένθια, Εστουδιάντες, Γκραν Κανάρια, Ρεάλ Μπέτις συν φυσικά την Ομπραντόιρο. Μετρά 674 συμμετοχές (28 εξ αυτών στα playoffs) στην ACB, 117 στο EuroCup και 28 στην Euroleague, συνολικά στην καριέρα του.

Σε 22 σεζόν στο ισπανικό πρωτάθλημα σκόραρε 5.211 πόντους, ενώ το 2016 είχε πανηγυρίσει την κατάκτηση του Supercopa με τη φανέλα της Γκραν Κανάρια. Αξίζει να αναφέρουμε πως ο Όλιβερ είναι ο δεύτερος γηραιότερος παίκτης που αγωνίστηκε στην ACB, μετά τον νυν ασίσταντ του Δημήτρη Ιτούδη, Νταρίλ Μίντλετον (σεζόν 2010-11, με τη Βαλένθια, σε ηλικία 44 ετών).

@Photo credits: ACB.COM
 

ΜΠΑΣΚΕΤ: ΙΣΠΑΝΙΑ Τελευταία Νέα