Γκαρνέτ, Πιρς, Άλεν: Το χρονικό της συμφιλίωσης (vid)

Γκαρνέτ, Πιρς, Άλεν: Το χρονικό της συμφιλίωσης (vid)

bet365

Το Gazzetta φωτίζει το παρασκήνιο πίσω από την συμφιλίωση του Κέβιν Γκαρνέτ με τον Ρέι Άλεν μετά από 10 χρόνια σιωπής και τον ρόλο που έπαιξε ο Πολ Πιρς στον ιστορικό εναγκαλισμό και των τριών στην τελετή απόσυρσης της φανέλα του “Big Ticket”.

Και οι δύο πάτησαν το πόδι τους στην Βοστώνη, το καλοκαίρι του 2007 μέσω διαφορετικού trade. Το κοινό τους στοιχείο ήταν η επιθυμία της κατάκτησης ενός τίτλου και η αναζήτηση του κατάλληλου περιβάλλοντος για την επίτευξη του στόχου. Μέχρι τότε, ο πρώτος θεωρούνταν ο πιο ενεργητικός και αθλητικός ψηλός που αγωνιζόταν στο ΝΒΑ και ο δεύτερος εκ των κορυφαίων μακρινών σουτέρ που εμφανίστηκαν ποτέ στα αμερικανικά γήπεδα.

Οι δύο τους ένωσαν τις δυνάμεις τους με τον “Truth” και δημιουργώντας τους “Big Three” των Σέλτικς, έφεραν στη “Νέα Αγγλία” τον 17ο τίτλο στην ιστορία του οργανισμού, ο οποίος αυτομάτως τους κατέστησε πολυνίκεις στον «μαγικό κόσμο» του αθλήματος.

Ο λόγος για τον Κέβιν Γκαρνέτ και τον Ρέι Άλεν, οι οποίοι βρήκαν στο “TD Garden” τον Πολ Πιρς και μαζί με τον Ρόντο, τον Πέρκινς, τον “Big Baby”, τον Τόνι Άλεν, τον Πόζεϊ και τα υπόλοιπα παιδιά, υπό την καθοδήγηση του “Ντοκ Ρίβερς”, νίκησαν με 4-2 στους Λέικερς στους τελικούς του 2008 και στέφθηκαν πρωταθλητές.

Όσοι γνωρίζουν πράγματα και καταστάσεις και θυμούνται τις τότε συνθήκες, οι Κέλτες εκείνης της εποχής ήταν το αουτσάιντερ. Δεν είχαν το πλεονέκτημα της έδρας, αλλά ήταν φοβερή παρέα και μέσα στο γήπεδο ήταν όλοι για έναν και ένας για όλους.

Κάπως έτσι, φτάσαμε στην αλησμόνητη εικόνα του “Anything is possible” του εκστασιασμένου “KG” μέσα στον αγωνιστικό χώρο του “Staples Center”. Τότε, βέβαια, κανείς δεν μπορούσε ότι αυτή η φράση («όλα είναι πιθανά»), έμελλε να αποδειχθεί προφητική, όσον αφορά τις σχέσεις των δύο παιδικών φίλων.

Του “Big Ticket” και του μετέπειτα “Shuttleworth” που ανδρώθηκαν στην ίδια περιοχή (Καρολίνα), έπαιξαν πολλές φορές αντίπαλοι στην εφηβική ηλικία και μάλιστα ο κατά έναν χρόνο νεότερος Κέβιν, έβγαινε για ένα διάστημα με την αδελφή του Ρέι.

Όταν ράγισε το γυαλί

Το βαθύ ρήγμα στις σχέσεις τους και μοιραία στην σύνδεση του Άλεν με την οικογένεια των Σέλτικς, προέκυψε από την αρνητική του απάντηση στην πρόταση ανανέωσης με διετές συμβόλαιο (με συνολικές απολαβές 12 εκ.$), που του κατέθεσε το καλοκαίρι του 2012, ο gm Ντάνι Έϊντζ και διογκώθηκε ακόμη περισσότερο με την απόφασή του να ενταχθεί στο ρόστερ των Χιτ με σχεδόν τα μισά χρήματα (6,3 εκ.$ για 2 χρόνια).

Μπορεί ο φαρμακερός σουτέρ να δικαιολόγησε την απόφασή του, χαρακτηρίζοντάς την ως καθαρά επαγγελματική επιλογή, όμως, όλοι όσοι ήξεραν το παρασκήνιο και την απόλυτη «ψύχρα» στην οποία είχε εξελιχθεί η σχέση του με τον Ραζόν Ρόντο. Εν συνεχεία, βέβαια, έμαθαν τους διαλόγους που αντάλλαξε με τον Ρίβερς, θίχτηκαν με τον υπέρμετρο εγωισμό του.

«Γιατί να βάλω την υπογραφή μου και να έρχομαι από τον πάγκο, όταν έχεις αποφασίσει να δώσεις την μπάλα στον Ρόντο και ξέρω ότι θα είμαι τρίτη επιλογή πίσω από τον Έϊβερι και τον Τέρι;», ήταν το σχόλιό του όταν ο “Ντοκ” Ρίβερς του ζήτησε τον λόγο για το «όχι» στην προσφορά της Βοστώνης.

Το χειρότερο απ' όλα ήταν ότι ο Ρέι Άλεν, βυθισμένος στα γρανάζια του εγωισμού του, δεν μπήκε καν στον κόπο να επικοινωνήσει με τα «αδέλφια» του και να τους ανακοινώσει τους λόγους της αποχώρησής του, αποτίνοντας σεβασμό στην κοινή διαδρομή τους και στους δεσμούς φιλίας που είχαν «χτίσει».

Όπως, λοιπόν, μία ωραία πρωία το Μαϊάμι ανακοίνωσε την απόκτησή του, έτσι απλά κόπηκε και ο ομφάλιος λώρος της σχέσης του με τους υπόλοιπους Σέλτικς της κλάσης του 2008. «Μας όφειλε μία εξήγηση», δικαιολογήθηκε ο Γκλεν “Big Baby” Ντέιβις.

«Μας πλήγωσε ότι δεν μας πήρε έστω ένα τηλέφωνο», συμπλήρωσε ο Πολ Πιρς για να μπει και ο Γκαρνέτ στην.. εξίσωση και να “στάξει φαρμάκι”: «Μισούσαμε τους Χιτ και εκείνος πήγε σ' αυτούς για να ικανοποιήσει τις φιλοδοξίες του. Έχω πλέον διαγράψει το τηλέφωνό του και δεν θέλω να έχω καμία σχέση μαζί του!», υπερθεμάτισε ο “KG”, που δεν μπήκε καν στον κόπο να τείνει το χέρι στον πρώην συμπαίκτη και παιδικό του φίλο (πήγε και χαιρέτησε όλον τον πάγκο της πρώην ομάδας του), στο πρώτο συναπάντημα των Χιτ με τους Σέλτικς.

Από το καλοκαίρι του 2012 μέχρι τον Φεβρουάριο του 2022, πέρασαν σχεδόν 10 χρόνια χαώδους απόστασης ανάμεσα στον Ρέι Άλεν και τους πρώην συμπαίκτες του. Δέκα χρόνια σχεδόν μηδαμινής επαφής. Ο Ρόντο δεν τον κάλεσε στο party που οργάνωσε για την 10η επέτειο από το πρωτάθλημα του 2008 και δικαιολόγησε την πράξη του, λέγοντας ότι «ρώτησα όλα τα παιδιά, αλλά κανένας δεν τον ήθελε!»

Oι πρώτες «γέφυρες»

Αν και ο Ρίβερς δεν έκρυψε ποτέ την στενοχώρια του για τους χειρισμούς του Άλεν, ήταν ο μοναδικός που δεν συμφώνησε ποτέ με την ρότα που διάλεξαν οι υπόλοιποι παίκτες του. «Νιώθω την ευθύνη για την εύρεση μίας λύσης και θα μεσολαβήσω γι' αυτήν. Η συγχώρεση είναι μεγαλύτερη αρετή κι από την αγάπη!», είχε δηλώσει ο έμπειρος προπονητής στο περιθώριο της τελετής απόσυρσης της φανέλας του Πολ Πιρς (2018).

Ο “Truth” τον είχε ενημερώσει ότι οι δύο τους είχαν αποκαταστήσει την επικοινωνία τους και ότι ο Ρέϊ εξέταζε σοβαρά το ενδεχόμενο να δώσει το παρών, ωστόσο, όλοι τους έκριναν ότι δεν είχε φτάσει ακόμη η ώρα. Έκτοτε, ο Πιρς το έβαλε σκοπό να ενώσει τους “Big Three”, αλλά γνωρίζοντας ότι ο Γκαρνέτ ήθελε τον χρόνο του, άρχισε να στήνει σιγά-σιγά τις γέφυρες, προδιαθέτοντας ανά τακτά διαστήματα θετικά και τους δύο, ως προς την κατεύθυνσης της συμφιλίωσης.

Το “elit club” των 75 κορυφαίων και το «βλέμμα» στον αδικαχαμένο Κόμπι

Κι επειδή το timing παίζει πάντοτε κομβικό ρόλο στις κορυφαίες στιγμές όλων μας, το πρόσφατο All Star Weekend στο Κλίβελαντ και η τελετή για την βράβευση των 75 κορυφαίων παικτών στην ιστορία του ΝΒΑ, αποτέλεσε την τέλεια αφορμή.

Στο μεσοδιάστημα, ο Πιρς είχε «φτιάξει» το κλίμα εκατέρωθεν, κρίνοντας ότι ο Γκαρνέτ έχει πλέον μαλακώσει και όταν και οι τρεις τους βρέθηκαν στην αίθουσα της εκδήλωσης, δεν έχασε την ευκαιρία και αναφέρθηκε στην απώλεια του Κόμπι Μπράιαντ. «Δεν είναι άδικο να είμαστε δίπλα και να μην μιλάμε, με τόσα που έχουμε περάσει μαζί; Η ζωή είναι μικρή και οι εγωισμοί δεν πρέπει να χωράνε άλλο στις ζωές μας, όταν ο “Mamba” μας κοιτάει από ψηλά και δεν μπορεί να μας αγκαλιάσει! Ας του αφιερώσουμε αυτή την φωτογραφία...», φέρεται να τους είπε ο Πολ (σύμφωνα με αυτήκοο μάρτυρα) πριν τους στήσει για τα κλικς.

Η πλάκα είναι είναι ότι ο «αληθινός» επέλεξε να ποστάρει 10 φωτογραφίες από την τελετή, «τοποθετώντας» την επίμαχη στην 6η θέση της ανάρτησης. Έτσι για να «ζεστάνει» τους ακόλουθους του στο instagram, μέχρι να φτάσουν στην πιο αποκαλυπτική της βραδιάς.


Το χαμόγελο του Κέβιν, βλέπετε, δεν σκάει ποτέ έτσι για πλάκα. Ούτε καν για λόγους ευγενείας. Το νερό είχε μπει στ' αυλάκι, λίγες μέρες νωρίτερα, μέσω του whatsApp group που έφτιαξε, ειδικά για αυτή την μεγάλη στιγμή, ο Πολ Πιρς. Τα μηνύματα που ανταλλάχθηκαν, είχαν ήδη προετοιμάσει το έδαφος.

Κι έτσι ξαφνικά, το «φρικτό συναίσθημα» όπως είχε περιγράψει ο Άλεν την πρώτη απόρριψη του Γκαρνέτ, μετατράπηκε σε μία «εκπληκτική αίσθηση» και αφαίρεσε ένα βάρος στις ψυχές και των τριών τους... Κάπως έτσι οριστικοποιήθηκε η παρουσία του Ρέι στην πρόσφατη τελετή απόσυρσης της φανέλας του Κέβιν και φυσικά προέκυψε η πανέμορφη εικόνα του εναγκαλισμού τους στο κέντρο του γηπέδου. Τα υπόλοιπα είναι απλά ιστορία...

 

NBA Τελευταία Νέα