Τζόρντι Φερνάντεθ: Έγινε ο πρώτος Ισπανός προπονητής στο NBA (vid)

Τζόρντι Φερνάντεθ: Έγινε ο πρώτος Ισπανός προπονητής στο NBA (vid)

Μιχάλης Γκιουλένογλου
Τζόρντι Φερνάντεθ: Έγινε ο πρώτος Ισπανός προπονητής στο NBA (vid)

bet365

Ο Τζόρντι Φερνάντεθ έγραψε ιστορία στην επικράτηση των Σακραμέντο Κινγκς κόντρα στους Τορόντο Ράπτορς. Έγινε ο πρώτος Ισπανός προπονητής στην ιστορία του ΝΒΑ. Χρειάστηκε μία αποβολή γι' αυτό.

Οι Σακραμέντο Κινγκς επικράτησαν για άλλη μία φορά. Και η μοβ ακτίνα έξω από το γήπεδο, άναψα για να ενημερώσει για το νέο κατόρθωμά τους. Αν και σε αυτό πρέπει να προστεθεί με φαρδιά γράμματα το όνομα του Τζόρντι Φερνάντεθ.

Ο Ισπανός συμφώνησε να αποτελέσει μέλος του προπονητικού επιτελείου των Κινγκς το καλοκαίρι του 2022, στο πλευρό του Μάικ Μπράουν. Η αποβολή του τελευταίου, στην αναμέτρηση απέναντι στους Τορόντο Ράπτορς, έφερε τον Φερνάντεθ σε ρόλο πρώτου προπονητή.

Του πρώτου Ισπανού που κάνει κάτι ανάλογο. Μέχρι στιγμής στο ΝΒΑ είχαν κοουτσάρει δύο Ιταλοί (Έτορε Μεσίνα, Σέρτζιο Σκαριόλο), ένας Σέρβος (Ιγκόρ Κοκόσκοφ), δύο Καναδοί (Στιβ Νας, Τζέι Τριάνο), ένας Ισραηλινός (Ντέιβιντ Μπλατ), ενώ ο Ίμε Ουντόκα είναι γεννημένος στη Νιγηρία και ο Μάικ Ντ' Αντόνι στην Ιταλία.

Στη λίστα μπήκε πλέον και το όνομα του πρώτου Ισπανού, με τον Φερνάντεθ όχι μόνο να... σπάει το ρόδι των παρουσιών, αλλά και των νικών, αφού οι Κινγκς επικράτησαν με σκορ 124-123.

@Photo credits: Sacramento Kings twitter
 

NBA Τελευταία Νέα