Αντετοκούνμπο: Ο... σεληνιασμένος Γιάννης πάει για το 3ο MVP (vid)

Αντετοκούνμπο: Ο... σεληνιασμένος Γιάννης πάει για το 3ο MVP (vid)

Νίκος Καρφής
Ο Γιάννης

bet365

O Γιάννης Αντετοκούνμπο πέτυχε ρεκόρ καριέρας κόντρα στην Ιντιάνα και το Gazzetta στέκεται στις ασύλληπτες εμφανίσεις που κάνει τον τελευταίο καιρό, ψάχνοντας τρίτο MVP.

Ασταμάτητος ήταν ο Γιάννης Αντετοκούνμπο κόντρα στους Πέισερς και πέτυχε ρεκόρ καριέρας με 64 πόντους. Έκανε ότι ήθελε κόντρα στην Ιντιάνα και δεν ξέχασε τον αποκλεισμό από εκείνην στο In-Season Tournament. Σε ένα ματς που είχε ένταση, ειδικά στο 4ο δωδεκάλεπτο όταν άναψαν τα αίματα μετά από φάουλ του Νέσμιθ στον Γιάννη.

Ο Έλληνας σταρ έγινε έξαλλος στο τέλος με την αρχική κίνηση της Ιντιάνα να του πάρει τη μπάλα του αγώνα, όμως κρατά το ασύλληπτο ρεκόρ του, σε μια αναμέτρηση που προς το τέλος φίλησε τη φανέλα των Μπακς.

Το Gazzetta στέκεται στις εμφανίσεις του Greek Freak από τα μέσα Noέμβρη μέχρι σήμερα, όπου φαίνεται πως ο Γιάννης θα παλέψει ξανά για το βραβείο του MVP. Το τρίτο της καριέρας του.

Ασύλληπτα νούμερα από τα μέσα Νοέμβρη

Τον τελευταίο μήνα ο Γιάννης Αντετοκούνμπο δεν αστειεύεται και γράφει στατιστικά video game. Στις 11 Νοέμβρη έβαλε 54 πόντους κόντρα στην Ιντιάνα. Φαίνεται πως έχει βρει τα κουμπιά της. Στα δύο επόμενα ματς έβαλε 35 σε Σικάγο και Ορλάντο. Συνέχισε με 40 και 42 πόντους σε Μάβερικς και Γουίζαρντς αντίστοιχα. Έβαλε 30άρες σε Πόρτλαντ, Μαϊάμι και Γουάσινγκτον, αλλά και Χοκς και Νικς. Πριν μια εβδομάδα πέτυχε 37 κόντρα στους Πέισερς στο Κύπελλο, ενώ στο προηγούμενο ματς είχε 32 με τους Μπουλς. Για να φτάσουμε στους 64 της τελευταίας βραδιάς.

Ο Γιάννης δείχνει πως δεν αφήνει το πόδι από το.. γκάζι και είναι κυριαρχικός. Ειδικά μέσα στη ρακέτα κάνει πράματα και θάματα. Κόντρα στους Πέισερς πέτυχε 20 δίποντα, δηλαδή πήρε 40 πόντους.

Άφησε το τρίποντο και του έκανε καλό

Από τις 11 Νοέμβρη μέχρι σήμερα, δηλαδή το διάστημα που μελετάμε, ο Γιάννης δείχνει να έχει αφήσει στην άκρη το τρίποντο. Δεν επιχειρεί πολλά τρίποντα και παίρνει τους πόντους κατά κύριο λόγο με δίποντα και βολές. Από το δυνατό του στοιχείο δηλαδή. Από τις 11 Νοέμβρη μέχρι σήμερα, δεν υπάρχει ματς που να επιχείρησε παραπάνω από 3 τρίποντα. Ταβανι του ήταν τα 3 τρίποντα, κάτι που δείχνει και τη... στροφή του. Στο παρελθόν δεν ήταν λίγες οι φορές που ο Γιάννης έπαιρνε αρκετά τρίποντα μέσα στα ματς. Όμως πλέον φτιάχνει την ψυχολογία του με τα δίποντα και βρίσκει σκορ κοντά στο καλάθι, εκεί όπου είναι ο κορυφαίος στη λίγκ.

Αντίθετα κάνει πράματα και θάματα στα δίποντα. Έχει τουλάχιστον 13 εύστοχα δίποντα στα 4 από τα 5 τελευταία του ματς. Με εξαιρετικά ποσοστά παρακαλώ σε αυτή τη πεντάδα αγώνων. Πάνω από 68.2%. Φοβερός. κυρίαρχος.

Πάει για MVP

Μπορεί να μην ήταν στην πρώτη τριάδα των υποψήφιων MVP, όμως με τα όσα κάνει το τελευταίο διάστημα, σίγουρα θα μπει στην κουβέντα. Ο Γιάννης έχει δύο βραβείο MVP, συνεχόμενα μάλιστα (2019 και 2020) και πλέον θα ψάξει το τρίτο. Πραγματοποιεί εντυπωσιακή σεζόν με 30.6 πόντους μέσο όρο, 10.7 ριμπάουντ και 5.1 ασίστ, ενώ έχει 61.7% εντός παιδιάς. Είναι τέταρτος σκόρερ και έβδομος ριμπάουντερ σε όλη τη λίγκα. Επίσης είναι 4ος σε double double με 16.

Με τα τωρινά δεδομένα για το MVP δείχνουν να μονομαχούν οι Ντόντσιτς, Εμπίντ, Γιάννης, Γιόκιτς και Γκίλτζιους-Αλεξάντερ. Αφήνουμε λίγο πίσω τον Χαλιμπέρτον γιατί δεν τον βοηθά και η θέση της ομάδας του σε σχέση με τους υπολοίπους, παρόλο που είναι και ο κορυφαίος πασέρ στη λίγκα. Αναμένεται μεγάλη μάχη, αφού ακόμα δεν έχει ξεφύγει κάποια τριάδα από τους υπολοίπους. Έχει δρόμο, μιλάμε για μαραθώνιο. Όλα μπορούν να κριθούν από 2-3 ματς και οι διαφορές θα είναι ελάχιστες. Αλλά ο Γιάννης έχει στείλει το μήνυμα στους υπολοίπους πως δεν θα παρατήσει εύκολα τα όπλα.

@Photo credits: NBA/Getty Images
 

NBA Τελευταία Νέα