Σάσα Βεζένκοβ: Το παιδί της Κύπρου που έγινε MVP της Euroleague και ΝΒΑer στο ντοκιμαντέρ του Gazzetta

Βεζένκοβ
Το Gazzetta Cyprus συνάντησε στην Λευκωσία τους ανθρώπους που έχουν ζήσει τον Σάσα πριν γίνει ο Βεζένκοβ που γνωρίζει σήμερα όλος ο κόσμος. Η αδερφή του, οι πρώτοι του προπονητές, οι παιδικοί του «κολλητοί», το σχολείο του. ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ: Παναγιώτης Δαλαταριώφ, Βασίλης Τσίγκας

«Ο Σάσα είνα ένας πάρα πολύ σύνθετος παίκτης, ξέρει πάρα πολύ μπάσκετ».

Μ' αυτά τα λόγια, της αδερφής του Μιχαέλας Βεζένκοβα, ξεκινά το mini doc που ετοιμάσαμε, στο πλαίσιο της περιοδείας του Gazzetta στην Κύπρο με την υποστήριξη της Novibet.

Και αμέσως καταλαβαίνεις ότι αυτό που θα ακολουθήσει είναι μια βουτιά στα παιδικά χρόνια του σημερινού MVP της Euroleague και σταρ του ΝΒΑ, με τη φανέλα των Κινγκς.

Το παιδί που αγαπήθηκε και αγαπιέται όσοι λίγοι στο Λιμάνι από τους φίλους του Ολυμπιακού γεννήθηκε με μία μπάλα στα χέρια. Το μόνο που ζητούσε είναι «μια μπάλα ακόμα». Τίποτα άλλο δεν τον χαροποιούσε όσο αυτό το δώρο.

Δεν μπορούσε να ξεφύγει εξάλλου από ένα μονομάτι που του είχε χαράξει ο μπαμπάς του - παίκτης του μπάσκετ κι αυτό γαρ.

Ο Αδωνης Χρήστου, ο προπονητής που τον είχε από τα 5 μέχρι τα 11 στην Ακαδημία του ΑΠΟΕΛ είναι αυτός που του έμαθε τα βασικά και που τον έβαλε να του υπογράψει το πρώτο του αυτόγραφο! Είναι αυτός που σήμερα μάς λέει ότι ο Σάσα είναι αυτός που έχει αφυπνήσει τα όνειρα των παιδιών στην Κύπρο δίνοντας τους ελπίδα!

Συναντήσαμε τον παιδικό του φίλο, Γιάννη Κυριακίδη, εκεί όπου έπαιζε με τον δικό του Σάσα, με τον ίδιο να θυμάται τον κολλητό του να παίζει πάντα με μια μικρή μπάλα. Ούτε ο ίδιος δεν μπορούσε να φανταστεί το πόσο καλός παίκτης θα γίνει ο Βεζένκοβ.

Ο Νίκος Λαμπρίας γυρίζει το χρόνο πίσω στο 2008. Θυμάται το παιδί που όταν πήγε σ' ένα All Star και στην επιστροφή όταν μιλούσε στο τηλέφωνο με το φίλο του για να κανονίσουν τα μαθήματά τους, δεν είπε ούτε λέξη για το ματς και ότι αναδείχθηκε MVP!

Ο Κωνσταντίνος Λοΐζου, που γνώρισε τον Σάσα όταν ήταν στη Μπαρτσελόνα, θυμάται ότι στην πρώτη τους γνωριμία, ο σημερινός σταρ των Κινγκς, είχε φέρει 5 παγωτά για να δουν ένα Ολυμπιακός-Παναθηναϊκός. Ξεχώρισε σ' εκείνον το πόσο ευγενικός ήταν. Θυμάται ότι η δουλειά του δεν σταμάτησε ούτε στις δύσκολες μέρες της Μπαρτσελόνα και εύχεται να... επιστρέψει στον Ολυμπιακό!

Το mini doc του Gazzetta για τον Σάσα Βεζένκοβ:

Video - μοντάζ: Βασίλης Τσίγκας
Photo Credits: Χρήστος Zωίδης

 

NBA Τελευταία Νέα