ΝΒΑ: Καλωσήρθατε στην... Άγρια Δύση (vid)

Νίκος Καρφής
Ο Ντουράντ

bet365

Το Gazzetta στέκεται στην... Άγρια Δύση που φέτος δείχνει να μην χωρούν προγνωστικά για το ποιος θα φτάσει μέχρι το τέλος.

Βρισκόμαστε λίγες ώρες πριν την έναρξη των play off του ΝΒΑ. Στη μεγάλη σκηνή, εκεί που κρίνονται όλα. Εκεί όπου το κάθε ματς μετράει. Φέτος η Δύσης δείχνει πολύ αμφίρροπη, αφού υπάρχουν αρκετές ομάδες με καλές πιθανότητες να βρεθούν στους τελικούς του ΝΒΑ. Δύσκολα μπορείς να βάλεις το... χέρι σου στην φωτιά. Από την άλλη οι Σέλτικς είναι με διαφορά η πιο σταθερή ομάδα της Ανατολής και αποτελεί φαβορί να πάει στους τελικούς της λίγκας. Τo Gazzetta στέκεται στην Άγρια Δύση που φέτος αναμένεται να... σπάσουν καρδιές και να απολαύσουμε σπουδαίες σειρές.

Ο τέταρτος με τον όγδοο έχει διαφορά 2 νίκες

fg

φωτογραφία:ESPN

Οι ομάδες είναι πολύ κοντά στη Δύση. Έγινε και χαμος στην τελική κατάταξη. Ας ρίξουμε όμως και μια πιο αναλυτική ματιά. Στην κορυφή πάτησαν παρέα οι Θάντερ με τους Νάγκετς που είχαν 57 νίκες και 25 ήττες, ενώ λίγο πίσω τους βρέθηκε η Μινεσότα με 56 και 26 ήττες. Ο κακός χαμός. Και από εκεί και κάτω έχουμε ένα... τρελό τρενάκι με τις ομάδες από το Νο.4 μέχρι το Νο.8 να είναι πολύ κοντά.

Και όταν λέμε κοντά, εννοούμε πως έχουν απόσταση μόλις δύο νικών. Οι 4οι Κλίπερς τελείωσαν με 51 νίκες και 31 ήττες, ενώ οι 5οι Μάβερικς είχαν 50-32. Το Νο.6, οι είχαν 49-33 και πήραν την θέση στην εξάδα στην τελευταία αγωνιστική.Οι Λέικερς τελείωσαν με 47 νίκες και 35 ήττες και θα βρεθούν στα play off, αφού επικράτησαν στο play in των Πέλικανς

Όσο για τους πελεκάνους, μέτρησαν ρεκόρ 49-33 και θα έχουν άλλη μια ευκαιρία στο play in κόντρα στους Κινγκς. Σακραμέντο και Γουόριορς τελείωσαν με 46-36. Τι βλέπουμε εδώ; Πως η 4η θέση από την 10η θέση έχει διαφορά πέντε νίκες. Αντίστοιχα στην Ανατολή η 4η από την 10η θέση έχουν διαφορά 12 νίκες.

Επίσης πολύ άνετα κρίθηκε και η πρωτιά. Καμιά σχέση με τη Δύση που ο πρώτος από τον τρίτο είχα διαφορά μια νίκη. Στην Ανατολή οι πρώτοι Σέλτικς τελείωσαν με 64-18, ενώ οι τρίτοι Μπακς είχαν ρεκόρ 49-33. Δεν υπάρχει σύγκριση.

Δεν βάζεις το... χέρι στη φωτιά για καμία πρόκριση

Πάμε να δούμε και λίγα τα ζευγάρια που δείχνουν πιο αμφίρροπα από ποτέ στη Δύση.

(1) Θάντερ - Πέλικανς ή Κινγκς

(2) Νάγκετς - Λέικερς (7)

(3) Τίμπεργουλβς - (6) Σανς

(4) Κλίπερς - (5) Μάβερικς

Στο πρώτο ζευγάρι φαβορί είναι οι Θάντερ αφού τερμάτισαν πρώτοι, αλλά θα πρέπει να αποδείξουν πως μπορούν να αντέξουν την πίεση των play off. Είναι ένα νεανικό σύνολο με πολύ ταλέντο, αλλά τα play off δεν έχουν καμιά σχέση με τη regular season. Και ειδικά αν περάσουν οι Κινγκς που έδειξαν σκληροί και πέρυσι στην postseason, αναμένεται να δούμε σπουδαίες μάχες.

Τώρα έχουμ και το Νάγκετς-Λέικερς. Πέρυσι το Ντένβερ σκούπισε την ομάδα από το Λος Άντζελες με 4-0 στους τελικούς Δύσης. Και φέτος η παρέα του Γιόκιτς δείχνει φαβορί, αλλά ποιος μπορεί να ξεγράψει τους Λέικερς και ειδικά τον... σκύλο ΛεΜπρόν Τζέιμς που έχει φάει τα play off με το κουτάλι. Ποιος μπορεί να υποτιμήσει τον Ντέιβις αν βρίσκεται σε καλή κατάσταση; Το Ντένβερ παίζει καλύτερο μπάσκετ, είναι οι πρωταθλητές, αλλά όσο υπάρχει ΛεΜπρόν απέναντι όλα είναι πιθανά.

Τα υπόλοιπα δύο ζευγάρια είναι και τα πιο 50-50 της σειράς. Ειδικά το Κλίπερς-Μάβερικς. Ο τέταρτος με τον πέμπτο. Οι Κλίπερς είναι πολύ σκληρή ομάδα που δημιούργησαν μια ικανότατη τετράδα με Λέοναρντ, Τζορτζ, Γουέστμπρουκ και Χάρντεν. Από την άλλη υπάρχει το σούπερ δίδυμο Ντόντσιτς-Ίρβινγκ. Ο Λούκα έχει δυσάρεστες αναμνήσεις από τα δύο προηγούμενα συναπαντήματα με την ομάδα του LA στα play off και ψάχνει εκδίκηση. Πάντως φέτος το Ντάλας δείχνει πιο έτοιμο και σοβαρό από τα προηγούμενα χρόνια.

Και τέλος έχουμε τη μάχη της Μινεσότα με τους Σανς. Άλλο ένα ματς που οι πιθανότητες δείχνουν μοιρασμένες. Εντάξει, η Μινεσότα έχει δείξει πολύ καλύτερα στοιχεία μέσα στη σεζόν, αλλά και αυτό δεν έχουν μεγάλη εμπειρία από play off. Eίναι η κορυφαία άμυνα της λίγκας, έχουν τον Έντουαρντς σε απίθανη σεζόν, ενώ ο Τάουνς επέστρεψε στο κατάλληλο σημείο. Αλλά από την άλλη και οι Σανς με ποιότητα που ξεχειλίζει. Επιθετικό ταλέντο που σίγουρα ζηλεύουν αρκετές ομάδες του ΝΒΑ. Ένα υπέροχο δίδυμο με Κέβιν Ντουράντ και Ντέβιν Μπούκερ που μπορεί να διαλύσει κάθε άμυνα. Και ένας Μπιλ που δεν έχει την... έκρηξη και τη σπίθα του παρελθόντος, αλλά αποτελεί σπουδαίο κεφάλαιο για το ΝΒΑ.

 

NBA Τελευταία Νέα