Νοβίτσκι: Αποκάλυψε τον λόγο που φορούσε το νο.41

Νοβίτσκι: Αποκάλυψε τον λόγο που φορούσε το νο.41

Νοβίτσκι: Αποκάλυψε τον λόγο που φορούσε το νο.41

bet365

Ο Ντιρκ Νοβίτσκι μεγαλούργησε με το #41 στους Ντάλας Μάβερικς, εξηγώντας πως ο λόγος που επέλεξε το συγκεκριμένο νούμερο στη φανέλα είχε να κάνει με τον Τσαρλς Μπάρκλεϊ και τους Ολυμπιακούς Αγώνες της Βαρκελώνης.

Ο Ντιρκ Νοβίτσκι μπήκε στο ΝΒΑ το 1998 και πέρασε όλη την καριέρα του στους Ντάλας Μάβερικς όπου αγωνίστηκε ως το 2019, οδηγώντας στο μεσοδιάστημα τους Τεξανούς στο μοναδικό πρωτάθλημα της ιστορίας τους.

Ο σπουδαίος Γερμανός φιλοξενήθηκε στο «Inside the NBA» πριν από το Game 1 των ημιτελικών στη Δύση ανάμεσα στους Νάγκετς και τους Τίμπεργουλβς, αποκαλύπτοντας τον λόγο που αγωνίστηκε με το νούμερο 41 στη φανέλα.

«Όταν ξεκίνησα να παίζω μπάσκετ φορούσα το 11, το οποίο είχε ο πατέρας μου όταν έπαιζε χάντμπολ. Τότε, ο Τσαρλς Μπάρκλεϊ φορούσε το νούμερο 14 στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Βαρκελώνης. Αγαπούσα τον Τσαρλς! Ειλικρινά, ποιος δεν αγαπούσε τον Μπάρκλεϊ εκείνη την εποχή; Επομένως, πήρα το 14, το οποίο φορούσα στις εθνικές ομάδες. Όταν πήγα στο Ντάλας, ήθελα επίσης το 14 όμως ανήκε στον Ρόμπερτ Πακ. Δεν δέχθηκε να το δώσει σε έναν ρούκι. Επομένως, γύρισα τα νούμερα και κατέληξα στο 41» εξήγησε χαρακτηριστικά ο Νοβίτσκι.

Παρεμπιπτόντως, ο βετεράνος πόιντ γκαρντ Ρόμπερτ Πακ αγωνίστηκε στους Μάβερικς την περίοδο 1997-2000.

 

NBA Τελευταία Νέα