Ο Σίλβερ στηρίζει την ελευθερία έκφρασης και ψάχνει ισορροπία μεταξύ του Μόρεϊ και της Κίνας

Ο Σίλβερ στηρίζει την ελευθερία έκφρασης και ψάχνει ισορροπία μεταξύ του Μόρεϊ και της Κίνας

Αντωνία Σπανού
Ο Σίλβερ στηρίζει την ελευθερία έκφρασης και ψάχνει ισορροπία μεταξύ του Μόρεϊ και της Κίνας

bet365

Ο χαμός συνεχίζεται στο ΝΒΑ με τον GM των Ρόκετς, Ντάριλ Μόρεϊ και την Κίνα, με τον Σίλβερ πάντως να αλλάζει λίγο τα δεδομένα και να στηρίζει την ελευθερία έκφρασης.

Ο Ντάριλ Μόρεϊ προκάλεσε πανικό σε Κίνα και ΝΒΑ, αφού με ένα tweet υποστήριξε τις αντιδράσεις στο Χονγκ Κονγκ και κάπου εκεί η Κίνα αντέδρασε και το ΝΒΑ άρχισε να πανικοβάλλεται. Το ΝΒΑ πήρε θέση, ο ίδιος πήρε πίσω το tweet και έδωσε εξηγήσεις, με τον Άνταμ Σίλβερ να μην μένει εκτός από όλο αυτό. Ο κομισσάριος του ΝΒΑ υποστήριξε το δικαίωμα στην ελευθερία έκφρασης, μιλώντας σε Μέσο στο Τόκιο, εξηγώντας πάντως ότι καταλαβαίνει τις αντιδράσεις.

«Αναγνωρίζω την αρχική μας δήλωση με την οποία υπήρξαν μπερδέματα, σύγχυση και ασάφεια όσον αφορά το ποιοι είμαστε και τι αντιπροσωπεύει το ΝΒΑ. Επιτρέψτε μου να είμαι πιο σαφής.

Τις τρεις τελευταίες δεκαετίες, το NBA έχει αναπτύξει πολύ καλή σχέση με τον λαό της Κίνας. Έχουμε δει τον τρόπο με τον οποίο το μπάσκετ μπορεί να εμβαθύνει τους δεσμούς μεταξύ των Ηνωμένων Πολιτειών και της Κίνας.

Ταυτόχρονα, αναγνωρίζουμε ότι οι δύο χώρες μας έχουν διαφορετικά πολιτικά συστήματα και πεποιθήσεις. Και όπως συμβαίνει σε πολλά παγκόσμια brands, έτσι και εμείς φέρνουμε την επιχείρησή μας σε μέρη με διαφορετικά πολιτικά συστήματα ανά τον κόσμο.

Αλλά για όσους αμφισβητούν τα κίνητρά μας, αυτό είναι πολύ περισσότερο από την ανάπτυξη της επιχείρησής μας.

Οι αξίες της ισότητας, του σεβασμού και της ελευθερίας έκφρασης έχουν χαρακτηρίσει εδώ και καιρό το ΝΒΑ, και θα συνεχίσουν να το κάνουν. Ως πρωτάθλημα που έχει τη βάση του στην Αμερική και λειτουργεί παγκοσμίως, οι μεγαλύτερες συνεισφορές μας είναι αυτές οι αξίες του παιχνιδιού.

Στην πραγματικότητα, ένα από τα ισχυρά πλεονεκτήματα του ΝΒΑ είναι η ποικιλομορφία μας - των απόψεων, του ιστορικού, των εθνοτήτων, των φύλων και των θρησκειών. Το 25% των παικτών NBA γεννήθηκαν έξω από τις Ηνωμένες Πολιτείες ενώ οι συνεργάτες μας δουλεύουν στα γραφεία της λίγκας σε όλο τον κόσμο, όπως στο Πεκίνο, το Χονγκ Κονγκ, τη Σαγκάη και την Ταϊπέι.

Με αυτή την ποικιλομορφία έρχεται η πεποίθηση ότι ανεξάρτητα από τις διαφορές μας, σεβόμαστε και εκτιμούμε ο ένας τον άλλον. Αυτό που έχουμε από κοινού, συμπεριλαμβανομένης και της πίστης στη δύναμη του αθλητισμού που κάνει τη διαφορά, παραμένει η σταθερά μας.

Είναι αναπόφευκτο ότι οι άνθρωποι σε όλο τον κόσμο θα έχουν διαφορετικές απόψεις για διάφορα θέματα. Δεν είναι ο ρόλος του NBA να κρίνει αυτές τις διαφορές.

Παρόλα αυτά, το ΝΒΑ δεν θα μπορέσει να ρυθμίσει τι θα πουν ή δεν θα πουν σε αυτά τα ζητήματα οι παίκτες, οι υπάλληλοι και οι ιδιοκτήτες ομάδων. Απλά δεν μπορούσαμε να λειτουργήσουμε με αυτόν τον τρόπο.

Το μπάσκετ υπάρχει στις καρδιές και στα μυαλά και των δύο λαών. Σε μια εποχή κατά την οποία οι διαιρέσεις μεταξύ των εθνών γίνονται βαθύτερες και ευρύτερες, πιστεύουμε ότι ο αθλητισμός μπορεί να είναι μια ενοποιητική δύναμη η οποία επικεντρώνεται σε αυτά που έχουμε ως κοινά και όχι στις διαφορές μας.

Μιλώντας επίσης σε μέσο του Τόκιο, ο κομισάριος του ΝΒΑ είπε: «Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι βλέπουμε ξεκάθαρα τον οικονομικό αντίκτυπο. Υπάρχουν ήδη δραματικές συνέπειες από αυτό το tweet και έχω διαβάσει στα media να προτείνουν να μην στηρίξουμε τον Μόρεϊ, αλλά στην πραγματικότητα τον στηρίζουμε. Νομίζω ότι σαν ένας οργανισμός που στηριζόμαστε στις αξίες, θέλω να το ξεκαθαρίσω. Ο Ντάριλ Μόρεϊ στηρίζεται μέχρι την ικανότητα που πρέπει όλοι να έχουν στην ελευθερία λόγου».

Το μπλέξιμο συνεχίζεται πάντως καθώς πολλοί κριτικάρουν την λίγκα ότι δεν υποστήριξε τον GM , ενώ σε όλο αυτό μπήκε και ο ιδιοκτήτης των Νετς, που προσπάθησε να διασφαλίσει τα δικά του συμφέροντα κριτικάροντας και εκείνος με την σειρά του τον Μόρεϊ.

«Είναι περίεργα θέματα αυτά, που δεν λύνονται μέσω των social media. Δεν μπορώ να... τρέχω το ΝΒΑ βασιζόμενος στο να έχω ευχαριστημένους όλους στο twitter», τόνισε ο Σίλβερ δείχνοντας το πόσο δύσκολη είναι η θέση που βρίσκεται.

Διαβάστε όλο το στόρι ΕΔΩ.

 

NBA Τελευταία Νέα