Συγκινεί ο Τζάκσον για τον Φλόιντ: «Ήταν αδερφός μου και όλοι σας τον σκοτώσατε» (vids)

Συγκινεί ο Τζάκσον για τον Φλόιντ: «Ήταν αδερφός μου και όλοι σας τον σκοτώσατε» (vids)

bet365

Ο πρώην ΝΒΑer, Στίβεν Τζάκσον, ήταν αδερφικός φίλος με τον Τζορτζ Φλόιντ και μετά την δολοφονία του, το μόνο που θέλει είναι ο κόσμος να υψώσει τη φωνή του και να αποδοθεί δικαιοσύνη.

Η Bundesliga επέστρεψε με Live Streaming* και προσφορές* | *Ισχύουν όροι & προϋποθέσεις

Είχαν τέσσερα χρόνια διαφορά (ο Τζάκσον 42 και ο Φλόιντ 46), αλλά μεγάλωσαν μαζί και είχαν μια ξεχωριστή, αδερφική σχέση.

Τα δυο παιδιά που έκαναν παρέα από μικρά στο Χιούστον μπορεί να είχαν βίους αντίθετους, αλλά ήταν πάντα εκεί ο ένας για τον άλλον. Τα «δίδυμα» αυτά δεν μπορούσε να τα χωρίσει κανείς.

Ναι, έτσι τους αποκαλούσαν... Δίδυμους, επειδή έμοιαζαν εμφανισιακά. Τους άρεσε και προσφωνούσαν κι ο ένας τον άλλον έτσι. Twin.

«Προέκυψε επειδή μοιάζαμε», εξήγησε ο Στίβεν Τζάκσον στο «Today Show» του NBC. «Πάντα κάναμε παρέα. Κάθε φορά που πήγαινα στο Χιούστον, ήταν ο πρώτος που έβλεπα. Όταν είσαι επαγγελματίας αθλητής, πολύς κόσμος "εκβιάζει" τη φιλία σου και την καλοσύνη σου. Εκείνος με στήριζε γενναιόδωρα. Δεν με έπαιρνε ποτέ τηλέφωνο, εκτός αν υπήρχε πραγματική ανάγκη. Δεν έχεις πάντα κοντά σου ανθρώπους που σε στηρίζουν, χωρίς να έχουν κίνητρο. Ο Φλόιντ ήταν τέτοιος άνθρωπος».

Ο πρώην ΝΒΑer, με θητεία σε Νετς, Σπερς, Χοκς, Πέισερς, Ουόριορς, Μπόμπκατς, Μπακς και Κλίπερς, δεν μπορούσε - και δεν μπορεί - να πιστέψει τι έχει συμβεί. Όπως είπε στην εκπομπή «All The Smoke»: «Σκεφτόμουν πως ήταν ένα ακόμα βίντεο. Δεν το πρόσεξα καλά» και συνέχισε για την αντίδρασή του, όταν κατάλαβε πια πως αυτός που έβλεπε στο οδόστρωμα με το γόνατο του αστυνομικού να πιέζει το λαιμό του, ήταν ο «αδερφός» του: «Τινάχτηκα, ούρλιαζα, παραλίγο να σπάσω το χέρι μου από τα πράγματα που πετούσα από το θυμό μου, τρόμαξα την κόρη μου. Είμαι από τους ανθρώπους που κλαίει, όταν βλέπω έναν άστεγο στο δρόμο και δεν μπορώ να τον βοηθήσω. Πόσω μάλλον, όταν βλέπω, εγώ και όλος ο κόσμος στην τηλεόραση, τον καλύτερό μου φίλο να δολοφονείται για μια απατεωνιά ή για ένα ψεύτικο χρέος των $20».

Τα τελευταία λεπτά του δεκάλεπτου φρικιαστικού βίντεο που κυκλοφόρησε «με κατέστρεψαν. Δεν είμαι ο ίδιος άνθρωπος πια, από όταν το είδα. (Ο Φλόιντ) Θα χαιρόταν να ξέρει ότι ο κόσμος πάλεψε για εκείνον, αλλά αυτός δεν είναι ο τρόπος που θα επιθυμούσε. Θα ήθελε να τιμωρηθούν οι άνθρωποι που είναι υπεύθυνοι για τον θάνατό του. Δεν ήταν από εκείνους που πλήγωναν αθώους. Θα ήθελε όλοι να στέκονται μαζί, ενωμένοι και να παλεύουν για δικαιοσύνη».

Σε story του στο instagram, αμέσως μετά το σοκαριστικό συμβάν, είχε πει συντετριμμένος: «Έτσι έπρεπε να ξυπνήσω; Έτσι έπρεπε να ξυπνήσω. Ο Φλόιντ ήταν αδερφός μου. Αποκαλούσαμε ο ένας τον άλλον "twin" (δίδυμο). Όλοι το ήξεραν αυτό. Ο αδερφός μου ήταν στη Μινεσότα και άλλαζε τη ζωή του. Πήγε στη Μινεσότα. Οδηγούσε φορτηγά. Μόλις του έστειλα δύο - τρία κουτιά με ρούχα. Έκανε ό,τι έπρεπε να κάνει και όλοι σας σκοτώσατε τον αδερφό μου. Κανείς σας δεν θα είναι θυμωμένος, μέχρι το κακό να χτυπήσει την πόρτα του».

Στο «The Breakfast Club» υποστήριξε κιόλας τι είναι αυτό που επιθυμεί ως τιμωρία των ανθρώπων που αφαίρεσαν τη ζωή από τον Τζορτζ Φλόιντ. Του αδερφού του, που δεν θα μπορέσει να δει ποτέ ξανά. «Ξέρω πως δεν θα υπάρξει θανατική ποινή, αλλά θα το ήθελα. Ο μόνος τρόπος που μπορούν να σταματήσουν να μας σκοτώνουν είναι αν δουν έναν δικό τους να κάθεται στην καρέκλα και να ψήνεται για κάτι που έκανε, ξέροντας πως μπορεί να ήταν στη θέση του. Έπρεπε να το δούμε, ο κόσμος έπρεπε να το δει, ο αδερφός μου πέθανε, οπότε ο κόσμος πρέπει να δει έναν από αυτούς να πεθαίνει. Είναι ο μόνος τρόπος για δικαιοσύνη».

 

NBA Τελευταία Νέα