ΠροΟλυμπιακό τουρνουά: Οι πιθανοί αντίπαλοι της Ελλάδας και οι περιορισμοί στην κλήρωση

Γιάννης

bet365

Η κλήρωση του ΠροΟλυμπιακού τουρνουά στις 27 Νοεμβρίου θα κάνει γνωστές εκτός από τις χώρες που θα φιλοξενήσουν τις τέσσερις διοργανώσεις και τις αντιπάλους της Ελλάδας στο δρόμο για το Παρίσι.

Η επιστροφή της Ελλάδας σε Ολυμπιακούς Αγώνες, για πρώτη φορά μετά από 15 χρόνια περνάει, ξανά, από ένα ΠροΟλυμπιακό τουρνουά. Σύμφωνα με το Basketnews, η Ελλάδα αναμένεται να είναι μία από τις τέσσερις διοργανώσεις (όσες και τα εισιτήρια που θα δοθούν) και η αποκάλυψη των γκρουπ, ενόψει της κλήρωσης, δίνει μία εικόνα των ομάδων που μπορεί να βρει απέναντί της η Εθνική.

Η κλήρωση θα γίνει στις 27 Νοεμβρίου (20:00) στην Ελβετία. Εκεί θα επιβεβαιωθούν οι χώρες που θα φιλοξενήσουν τα τέσσερα τουρνουά και φυσικά που θα αγωνιστεί η κάθε ομάδα.

Σύμφωνα με τη FIBA, κάθε τουρνουά θα έχει από δύο γκρουπ των τριών ομάδων. Κάθε γκρουπ θα έχει μάξιμουμ δύο ευρωπαϊκές χώρες και σε κάθε τουρνουά δεν θα μπορούν να υπάρχουν παραπάνω από τρεις ευρωπαϊκές ομάδες.

Μόνο μία ομάδα από την Ήπειρο της Αμερικής μπορεί να είναι σε κάθε γκρουπ, ενώ μόνο μία ομάδα από την Ασία και Ωκεανία επιτρέπεται σε κάθε τουρνουά.

Τέλος, μόνο μία ομάδα από την Αφρική μπορεί να υπάρχει σε κάθε τουρνουά.

Η Ελλάδα βρίσκεται στο Pot 2, κάτι που σημαίνει ότι δεν πρόκειται να αντιμετωπίσει τις Βραζιλία, Ιταλία και Πολωνία. Ωστόσο, αναμένεται να κληρωθεί με μία εκ των Λιθουανία ή Σλοβενία (η Ισπανία και η Λετονία που βρίσκονται στο Pot 1 αναμένεται να είναι διοργανώτριες, άρα δεν θα παίξουν κόντρα στην Ελλάδα).

Το ΠροΟλυμπιακό τουρνουά μπάσκετ θα διεξαχθεί από τις 2 μέχρι τις 7 Ιουλίου του 2024.

Draw seedings

@Photo credits: INTIME
 

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΜΠΑΣΚΕΤ Τελευταία Νέα