Σκορδής για Σλούκα: «O Κώστας είχε τεράστια θέληση, δεν γίνονται... μαγικά»! (vid)

Σκορδής για Σλούκα: «O Κώστας είχε τεράστια θέληση, δεν γίνονται... μαγικά»! (vid)

Αντώνης Καλκαβούρας
Σκορδής για Σλούκα: «O Κώστας είχε τεράστια θέληση, δεν γίνονται... μαγικά»! (vid)
Ο Κώστας Σλούκας θα κάνει αύριο (27/8) την τελευταία θεραπεία κι αργά το απόγευμα θα αναχωρήσει με προορισμό την Κίνα ενώ ο κορυφαίος Έλληνας φυσιοθεραπευτής Δημήτρης Σκορδής εξήγησε στο gazzetta.gr πως έγινε ό,τι ήταν ανθρωπίνως δυνατό ώστε ο διεθνής γκαρντ να προλάβει το Παγκόσμιο Κύπελλο!

Ο τραυματισμός του Κώστα Σλούκα σε μια εντελώς ανύποπτη φάση του φιλικού αγώνα με την Ιταλία στο τουρνουά «Ακρόπολις» σόκαρε άπαντες στην Εθνική ομάδα που είδαν τον διεθνή γκαρντ να αποχωρεί με πρόβλημα στο γαστροκνήμιο.

Από τη στιγμή, μάλιστα που δημοσιοποιήθηκε το αποτέλεσμα της μαγνητικής τομογραφίας στην οποία υποβλήθηκε ο Σλούκας, κυκλοφόρησαν διάφορα σενάρια σχετικά με την πιθανότητα συμμετοχής του στο Παγκόσμιο Κύπελλο, όπως για παράδειγμα ότι στην καλύτερη περίπτωση θα είναι διαθέσιμος στη β' φάση της διοργάνωσης.

Το gazzetta.gr αποκάλυψε εξαρχής ότι η ζημιά στο γαστροκνήμιο του έμπειρου γκαρντ ήταν αντιμετωπίσιμη αφού η θλάση δεν είχε προκληθεί από τράβηγμα αλλά από την πλήξη στην γάμπα. Σε αντίθετη περίπτωση, αν δηλαδή υπήρχε σχίσιμο στον μυ, τότε τα πράγματα θα ήταν σαφώς χειρότερα και η επάνοδός του στις προπονήσεις δεν θα μπορούσε να τοποθετηθεί σε διάστημα λιγότερο των δύο εβδομάδων.

Σήμερα (26/8), λοιπόν ο Σλούκας έκανε νέα μαγνητική, την τρίτη σε διάστημα 10 ημερών και η εν γένει πορεία της αποθεραπείας του βρίσκεται σε πάρα πολύ καλό επίπεδο, με αποτέλεσμα να επιτρέπει την αισιοδοξία για τη συμμετοχή του στο Παγκόσμιο Κύπελλο. Αύριο ο γκαρντ της Φενέρ θα κάνει την τελευταία θεραπεία του κι αργά το απόγευμα θα αναχωρήσει με προορισμό την Κίνα ώστε να συναντήσει την υπόλοιπη αποστολή στην πόλη Νανζίνγκ.

Από την πλευρά του ο Δημήτρης Σκορδής, ο άνθρωπος που επί χρόνια φροντίζει για την αποθεραπεία του Σλούκα και τυγχάνει της πλήρους αποδοχής του Ζέλικο Ομπράντοβιτς και της ιατρικού επιτελείου της Φενέρμπαχτσε, ήταν σε συνεχή επικοινωνία με τον γιατρό της Εθνικής ομάδας, Χάρη Βουλγαρόπουλο κι ανέλαβε την... αποστολή της επιστροφής του διεθνούς γκαρντ.

Εξήγησε, μάλιστα στο gazzetta.gr πως «Δεν γίνονται μαγικά, ούτε υπάρχουν... μαντζούνια. Όλα έχουν να κάνουν με την επιστημονική γνώση, την προσπάθεια, τη συνέπεια και την ανταπόκριση του οργανισμού του αθλητή... Σε ό,τι αφορά την περίπτωση του Σλούκα, τις τελευταίες 10 μέρες έγινε ό,τι ήταν ανθρωπίνως δυνατό για να αντιμετωπιστεί με τον καλύτερο τρόπο ο τραυματισμός του. Το σημαντικότερο μερίδιο ανήκει στην τεράστια θέληση του Σλούκα να επιστρέψει και φυσικά το γεγονός ότι ήταν τυχερός μέσα στην ατυχία του και το χτύπημα δεν προκάλεσε σκίσιμο στον μυ».

Δείτε το σχετικό story που ανέβασε απόψε ο Σλούκας

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.